Razno > Auto Moto Forum

Presretač. Iskustva, tablice, auto?

(1/79) > >>

mirkuk38:
Drugari, koju kontra-strategiju koristite protiv presretača na autoputu??

Neko mi reče da oni kilave u desnoj traci, pa kada ih pretekneš, ubrzaju iza tebe, sime te kamerom i radarom, obiđu i zaustave. Da li im je samo to modus operandi?

Drugo, zanima me da li operišu sa stranim tablama? Recimo, ako sustignem nekog bosanca ili bugarina ( :B=) ), da li moram da strahujem?

Treće.... da li uvek koriste samo limuzine novijeg datuma? Sustignem neku Vectru karavan recimo, da li mogu da prošišam ili da se kilavim iza nje...
Uglavnom prođem sa +5km pored njih, pokušam da snimim vozača i donekle procenim ima li opasnosti ili nema  wac1

Kakva su vaša iskustva?

klisko:
Ja ne vozim brže od 150km/h, tako da i ako se zaboravim (ali to je teško sa tempomatom) pa ubrzam, to ne ide preko 160. Ako se ništa nije menjalo u ZOBSu, van grada je za ograničenje +20km/h kazna 3000, a do +40km/h je 5000 dinara bez bodova i bez oduzimanja vozačke. Mislim da plaćanjem u roku od 7 dana ti iznosi mogu da se prepolove.
Što se izbegavanja tiče, neko mi reče da se prepoznaju po više registracionih nalepnica ali to nisam video pa nisam siguran, a i verovatno je kasno da reaguješ kad mu vidiš šoferku u retrovizoru.

mihajloalasp:
Postoji presretač na putu Niš-Pirot, ni manje ni više nego Pug 406 prve generacije, od spolja se ništa ne vidi, trula višnja, otpao lak, izlomljeni branici, a napred u masci blinkeri. Pouzdano znam da je presretač, nije rekla kazala videla čula :D Tako da verovatno imaju još takvih vozila...

skodilakprvi:
Sve što podignu sa carine može da se pretvori u presretač.
Viđao sam i A8 druge generacije, crveni (ne metalik), Alfu 156 crnu, Reno Clio 3 generacije RS.
Ima svega i svačega, čuvajte se.

mirkuk38:
Ajmo za početak, da li moraju da budu domaće table?

Kada vozim ženu i bebca, vozim kao baba.. 130 po tempomatu.

Ali kada ganjam službenu O3 (kao danas na primer, kada sam imao rutu od 850km da odradim), stisnem gas do poda.. jedino su mi presretači problem. Jurio sam se sa jednom E klasom, bosanske table, od Umčara do Bubanj potoka, tu negde 140 do 150 (na granici za kažnjavanje). I sve do rampe nisam znao na čemu sam, da li me samo navlači ili se jednostavno potrefilo da vozi toliko  wac1

Lagano ga obiđem, on me prati.. ubrzam, sustigne me.. sklonim se u desnu traku ali ne usporavam, obiđe me.. Pa onda on malo uspori. I tako 50km. Živce izgubih...

PS. Koliko sam se informisao, mogu da nas kazne na autoputu za preko 130km/h (dakle, barem 10 preko ograničenja). Izmerena vrednost na radaru se množi sa 0.9 (skidaju 10%) i tek se onda ta vrednost uzima kao merodavna. Dakle, 144km/h po GPS-u je granica za kažnjavanje...

Ajde neko ko zna ovo u sitna crevca da nas prosvetli ??  Hvala

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju