Autor Tema: Nova Škoda Yeti 2017? KAROQ  (Pročitano 27090 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Filip

Odg: Nova Škoda Yeti 2017? KAROQ
« Odgovor #105 poslato: 21. Apr, 2017. 12:17 »
Bas sam danas razgledao jednu belu Atecu (Yeti) na parkingu. Ono sto izuzetno bode oci su cetvrtasti lukovi iznad tockova. To je takva rupetina, da moze stati medved unutra, a ne macka. Na belom automobilu itekako vidljivo, meni izgleda veoma ruzno.

Kod Kodiaqa su ti lukovi takodje cetvrtasti, ali verovatno zbog masivnosti ne bode oci.

cup holder? wac1

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #106 poslato: 21. Apr, 2017. 12:34 »
Bilo šta iz nekog SUV segmenta treba da ima veći razmak bratobran-točak, i da je povišen, i veći klirens... itd. Ne može drukčije, tj. nema logike da SUV bude spušten. Jedna od osnovnih odlika tog segmenta vozila je veći razmak između točka i blatobrana.
Ne vidim šta je problem tu... to tako treba.
  • Vozi: Yeti

Van mreže Filip

« Odgovor #107 poslato: 21. Apr, 2017. 12:38 »
koja spuštenost, ovi ga preteraše... pa njima Fabia ima te razmake kao ostali u SUV klasi... i nije sve u podignutosti, Kodiaci će biti na terenu u off-road modu manje od jednog procenta (ni svi), a više od 99% na asfaltu, nije to Lada Niva pobogu...

« Odgovor #108 poslato: 21. Apr, 2017. 12:55 »
Kodiaci će biti na terenu u off-road modu manje od jednog procenta (ni svi), a više od 99% na asfaltu,
Tako je, zato je kupovina SUV vozila u velikoj većini slučajava - promašaj tj. pogrešan izbor vozila.
Ne možemo se odupreti globalnom trendu u koji je i Škoda (nažalost) upala - SUV.
Izbacila je iz ponude Roomster/Praktik (isplativo vozilo za firmu, posao, lični biznis - vozilo uz pomoć kog pojedinac stiče profit, radi...) a ubacila Kodiaq SUV, vozilo čija je osnovna odlika da donesi ogroman profit ali - Škodi, a pojedincu bar 50% veće troškove, od kupovine do održavanja!
...ali to je za neku drugu temu.
« Poslednja izmena: 21. Apr, 2017. 13:01 Karlheinz »

Van mreže Peja

« Odgovor #109 poslato: 21. Apr, 2017. 12:58 »
Prethodni Tiguan je imao takve lukove, ovaj novi ponovo "normalne" tj. okrugle, sa razmakom k'o na O2FL.

Ruznoca cetvrtastih lukova je posebno uocljiva npred, kada se auto pogleda iz profila, jer je iznad tanana hauba i sve izgleda nekako polomljeno, suplje...
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #110 poslato: 21. Apr, 2017. 13:15 »
Meni su lepši takvi četvrtasti lukovi blatobrana. To je jedna od glavnih odlika i Kodiaqa, i te lukove je dizajner u svakoj prilici pominjao kao jednu od upečatljivih delova dizajna. Mislim da i malo skrivaju tu "rupu" koja je "problem". :-)

« Odgovor #111 poslato: 21. Apr, 2017. 13:19 »
Ja ne znam dal sam lud ili šta, ali meni su svi ovi modeli vrhunski. Iskreno volim SUV, volim velika kola i taj osećaj visine i prvi da imam para kupio bi nesto ovako ili Kodiaq ili sta god drugo skoda izbaci, lično mi ne predstavlja problem nikakve rupe, visina itd. rado bi ga posedovao.  =))

Van mreže voyager

« Odgovor #112 poslato: 21. Apr, 2017. 16:41 »
Tako je, zato je kupovina SUV vozila u velikoj većini slučajava - promašaj tj. pogrešan izbor vozila.
Ne možemo se odupreti globalnom trendu u koji je i Škoda (nažalost) upala - SUV.
Izbacila je iz ponude Roomster/Praktik (isplativo vozilo za firmu, posao, lični biznis - vozilo uz pomoć kog pojedinac stiče profit, radi...) a ubacila Kodiaq SUV, vozilo čija je osnovna odlika da donesi ogroman profit ali - Škodi, a pojedincu bar 50% veće troškove, od kupovine do održavanja!
...ali to je za neku drugu temu.
+1
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

« Odgovor #113 poslato: 24. Apr, 2017. 00:08 »
crnka  ???

Van mreže ljusasd

« Odgovor #114 poslato: 24. Apr, 2017. 00:24 »
Da li će ličiti na Seat Atecu ili da bude mali Kodiaq, nema veze. Po meni ovaj Yeti obećava.
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže Filip

« Odgovor #115 poslato: 27. Apr, 2017. 13:27 »

Van mreže Peja

« Odgovor #116 poslato: 27. Apr, 2017. 13:37 »
Bonsai Kodiaq, odnosno facelift Atece, varijacija na temu... sve u svemu CUV, nista fensi. Samo cenu da saznamo, pa da vidimo koja znacka nam se vise svidja, Seat ili Skoda.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže vnov

« Odgovor #117 poslato: 27. Apr, 2017. 15:22 »
Znam sigurno koji će više da nam se svidja, onaj jeftiniji, a po dosadašnjom iskustvu sa cenama u Srbiji to je Škoda.
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

« Odgovor #118 poslato: 27. Apr, 2017. 15:35 »
Još koja slika.

Kažu na DE sajtu, ostaje ime Yeti, mada svi ostali kažu - verovatno Karoq, k'o daje bitno  :D
Viđen navodno na severu Estonije kako se fotka za promo slike... u nekoj prirodi.
Ako Škoda sutra ne objavi ime, onda su slagali da će to biti do kraja aprila  :)

Van mreže klisko

« Odgovor #119 poslato: 27. Apr, 2017. 19:41 »
Lepo ovo izgleda, samo još da lepo košta i nema sumnje da će lepo i da se prodaje. Karoq bi trebao da bude broj manji, zar ne (fabija na steroidima)?
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019