Autor Tema: Kupovina 1.4TSI ili 1.8TSi nove Oktavije III ?  (Pročitano 7184 puta)

0 članova i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48

Odg: Kupovina 1.4TSI ili 1.8TSi nove Oktavije III ?
« Odgovor #15 poslato: 08. Apr, 2016. 09:25 »
Slazem se da 1.8 ima bolje vesanje i jaci motor,ali taj visak snage mu verovatno nikad nece nedostajati niti ce ga primetiti,treba napomenuti i da je 1.8 veci potrosac ,po fabrickim podacima skoro 2 litra vise(u gradu),sto se opreme tice meni su ovako vizuelno oktavia u ambition i u style opremi dva potpuno razlicita automobila,pogotovo nocu

Sent from my C1905  

potpuno se slazem, bixenon farovi su nesto sto se danas obavezno mora imati, vecina prelazi na LED, a halogen je vec daleka proslost. Treba biti veoma oprezan (vec vise puta receno, da ne budem dosadan i Bogu i narodu), oko porucivanja dodatne opreme. Sve sto ne uzmes na pocetku, posle kosta ko Svetog Petra kajgana. Mislim da sekod Vinka moze lepo pregovarati sto se vise opreme napakuje. Sto veca oprema, to veci popust. Felne su najmanji problem, ali farovi, multimedija, tempomat i sl....

Van mreže Filip

« Odgovor #16 poslato: 08. Apr, 2016. 09:29 »
niko ne spominje karavan wac1  =))  Filipe, kakva su tvoja iskustva sa karavanima =))

Đole, vidiš, nikad ih nisam voleo, ne mogu da kažem da nisu lepi ili praktični, ali me i dan danas odbijaju...  :-\ a kakva su tvoja iskustva sa 4x4? O0 :D =))
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Filip

« Odgovor #17 poslato: 08. Apr, 2016. 09:30 »
treba napomenuti i da je 1.8 veci potrosac ,po fabrickim podacima skoro 2 litra vise(u gradu)

ne skoro 2 nego tačno 1, što uopšte nije puno s obzirom na razliku u zapremini i snazi

Van mreže djordje48

« Odgovor #18 poslato: 08. Apr, 2016. 09:49 »
Đole, vidiš, nikad ih nisam voleo, ne mogu da kažem da nisu lepi ili praktični, ali me i dan danas odbijaju...  :-\ a kakva su tvoja iskustva sa 4x4? O0 :D =))

jednom probao O2 4x4 i odusevio se:) probao O3 na RS-ici iz alprosa sa DSG i odusevio se, al mi slabo ide prebacivanje u rikverc:(

Van mreže adamGT

« Odgovor #19 poslato: 08. Apr, 2016. 09:57 »
ne skoro 2 nego tačno 1, što uopšte nije puno s obzirom na razliku u zapremini i snazi

Ja sam nasao na nekom sajtu da je 1.5l i jos pola litra na voznju sa multilinkom

Sent from my C1905  

Van mreže terzaZapočeo temu

« Odgovor #20 poslato: 08. Apr, 2016. 10:01 »
Wow, hvala drugari na savetima!

Da se dopunim malo:

Ja sam do sada vozio iskljucivo atmo benzince: 1.8 Passat i 2.0 Mondeo. Ono na sta sam navikao je da tu cim pipnes papucicu gasa, dakle prvih 2mm vec se dobija odziv, kakav-takav, ali odziv. Sa 1.2 TSI (ja i supriga u kolima) sam uspevao da pri laganoj voznji brzo pritisnem papucicu gasa do poda i odmah pustim i da se apsolutno nista ne desi! Kad mu dozvolim da predje nekih 2000rpm, onda pocinje da vuce, ali je barem za ono na sta sam navikao slab. (Izvinjavam se ako neko ovde ima 1.2 motor, stvarno mi nije namera da nekom kudim kola, iznosim samo svoj licni utisak)

I sada tu nastaje moj problem, na papiru je 1.4tsi daleko jaci od 1.2tsi ali nemam gde da ga probam. I izgleda da mi je dovoljan ali da narucim auto od skoro 20K evra bez probe, ne mogu nikako.

Sto se tice stila voznje, nisam se jos penzionisao, sa klincima uvek sve po ogranicenju, autoput takodje,  ali volim po nekad da preteknem a posto cesto idem za Knjazevac (ko ide zna kakva je magistrala sada kako je sredio Strabag, prava trkacka) volim da se u povratku kada sam sam poigram "malo vise" narocito uzbrdo uz Tresibabu :) Da ne tupim mnogo, vozim normalno (nemam kaze za radar), ali ako ima prilike da se drugi ne ugrozava, volim malo da nagazim po gasu. Ako ce tu 1.4 da krene da se davi ili da moram da cekam da se probudi, da ne moze barem na 30 sekundi nedeljno da mi izmami osmeh, odna nista nisam napravio.

Znam da je 1.8 dosta jaci (znam da jedino on ima bolje vesanje), kao i 1.4 jaci je i od mog trenutnog 2.0 sa cijim sa performansama zadovoljan, ali dosta povlaci cenu. Resio sam da uzmem auto u dobroj opremi, i sa 1.8 vec ulazi cenovno tamo gde pocinje nov Mondeo... ali da ne skrecem sa teme.

Za dizel, ne bi, ne prelazim puno, a znam da mora povremeno da se isteruje na autoput (ja bi mu u gradu cesto prekidao regeneraciju sto znam da je vrlo lose). Citao po forumima da su ljudi sa 5000Km novim Golfovima imali vec problema sa DPF i morali da idu regeneraciju u servis... I nervira me cinjenica da moram ja da sluzim tom jednom filteru (opet moje razmisljanje, da se kolege dizelasi ne uvrede, jer mnogo je lepo kad vidis koliko dizel trosi i Nm koje ima).

Tako da, i dalje sam u dilemi. Ako moze 1.8 da se drzi ispod 10L po cistom gradu (Nis) onda da krenem da ga razmatram. U Nisu moze sao i iskljucivo 1.2 da se proba...
  • Vozi: Mondeo MK3 2.0 Benzin

Van mreže djordje48

« Odgovor #21 poslato: 08. Apr, 2016. 10:22 »
cela prica se svede na procenu rizika i licne preferencije uz finansijske mogucnosti naravno. DSG moze da crkne a i ne mora, DPF filter moze da pravi probleme a i ne mora da znaci, na 1.2 TSI moze da ima problema sa lancem a i ne mora da ima, plivajuci zamajac moze da se cuje a mozda i ne...4 godine garancije ili 120 000 km-mislim da je sve jasno receno ???

Van mreže adamGT

« Odgovor #22 poslato: 08. Apr, 2016. 10:52 »
Ako si zadovoljan sa performansama mondea onda ce ti 1.4 biti vise nego dovoljan

Sent from my C1905  

Van mreže Filip

« Odgovor #23 poslato: 08. Apr, 2016. 10:55 »
Ako moze 1.8 da se drzi ispod 10L po cistom gradu (Nis) onda da krenem da ga razmatram.

može i to lagano, ako te nekad put nanese gore ka BG-u svrati do Požarevca da ti pokažem :) doduše u O2, ali O3 manje troši ;)

Van mreže djordje48

« Odgovor #24 poslato: 08. Apr, 2016. 12:09 »
Nisam imao priliku da se vozim u oktaviji 1.8 ali u jetiju jesam, cipovanom. Odmah biste zaboravili na sve manje benzince i dizele i na potrosnju :RR) :RR)

I jos nesto bih dodao, ne znam koliko mozemo porediti oktaviju i mondeo...superb i mondeo da. Mozda prema motorima, ali mondeo je ipak visa klasa u odnosu na oktaviju i noviji model. Cene superba i mondea su slicne  s tim sto mondeo ima vise gedzeta (LED svetla, TFT instrument tabla i sl) jednostavno, oktavija je klasa za sebe bravo2 ne znam kakvi su novi fordovi, deluju impresivno, ali kakav je kvalitet to je pitanje wac1

Pogledajte ocene superba, oktavije, mondea, mazde 6 na sajtu autogeful. Lil radi izuzetno detaljno ocene automobila, novinar je po profesiji, i obraca izuzetnu paznju na detalje kad je kvalitet u pitanju. Ne znam koliko je strucan za performanse i osobine u voznji, ali za kvalitet interijera itekako jeste. Jedan od retkih kanala na jutjubu kad su ocene kola u pitanju gde je akcenat na prakticnosti na prvom mestu
« Poslednja izmena: 08. Apr, 2016. 12:17 djordje48 »

Van mreže Peja

« Odgovor #25 poslato: 08. Apr, 2016. 14:55 »
dobar je, samo ima manu što uvek radi review automobila sa najvišim nivoima opreme :) i sa najjačim motorima
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže djordje48

« Odgovor #26 poslato: 08. Apr, 2016. 18:26 »
svaba :( ima kesa za dobru opremu :(

Van mreže Peja

« Odgovor #27 poslato: 08. Apr, 2016. 18:49 »
Iz prve ruke ti mogu reci, svaba koji ima para za dobru opremu kupuje gospodara prstenova, bmw ili japonca sa nizom opremom nego vRS u gabaritno istoj klasi.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži hakkler

« Odgovor #28 poslato: 09. Apr, 2016. 16:08 »
Wow, hvala drugari na savetima!

Da se dopunim malo:

Ja sam do sada vozio iskljucivo atmo benzince: 1.8 Passat i 2.0 Mondeo. Ono na sta sam navikao je da tu cim pipnes papucicu gasa, dakle prvih 2mm vec se dobija odziv, kakav-takav, ali odziv. Sa 1.2 TSI (ja i supriga u kolima) sam uspevao da pri laganoj voznji brzo pritisnem papucicu gasa do poda i odmah pustim i da se apsolutno nista ne desi! Kad mu dozvolim da predje nekih 2000rpm, onda pocinje da vuce, ali je barem za ono na sta sam navikao slab. (Izvinjavam se ako neko ovde ima 1.2 motor, stvarno mi nije namera da nekom kudim kola, iznosim samo svoj licni utisak)

I sada tu nastaje moj problem, na papiru je 1.4tsi daleko jaci od 1.2tsi ali nemam gde da ga probam. I izgleda da mi je dovoljan ali da narucim auto od skoro 20K evra bez probe, ne mogu nikako.

Sto se tice stila voznje, nisam se jos penzionisao, sa klincima uvek sve po ogranicenju, autoput takodje,  ali volim po nekad da preteknem a posto cesto idem za Knjazevac (ko ide zna kakva je magistrala sada kako je sredio Strabag, prava trkacka) volim da se u povratku kada sam sam poigram "malo vise" narocito uzbrdo uz Tresibabu :) Da ne tupim mnogo, vozim normalno (nemam kaze za radar), ali ako ima prilike da se drugi ne ugrozava, volim malo da nagazim po gasu. Ako ce tu 1.4 da krene da se davi ili da moram da cekam da se probudi, da ne moze barem na 30 sekundi nedeljno da mi izmami osmeh, odna nista nisam napravio.

Znam da je 1.8 dosta jaci (znam da jedino on ima bolje vesanje), kao i 1.4 jaci je i od mog trenutnog 2.0 sa cijim sa performansama zadovoljan, ali dosta povlaci cenu. Resio sam da uzmem auto u dobroj opremi, i sa 1.8 vec ulazi cenovno tamo gde pocinje nov Mondeo... ali da ne skrecem sa teme.

Za dizel, ne bi, ne prelazim puno, a znam da mora povremeno da se isteruje na autoput (ja bi mu u gradu cesto prekidao regeneraciju sto znam da je vrlo lose). Citao po forumima da su ljudi sa 5000Km novim Golfovima imali vec problema sa DPF i morali da idu regeneraciju u servis... I nervira me cinjenica da moram ja da sluzim tom jednom filteru (opet moje razmisljanje, da se kolege dizelasi ne uvrede, jer mnogo je lepo kad vidis koliko dizel trosi i Nm koje ima).

Tako da, i dalje sam u dilemi. Ako moze 1.8 da se drzi ispod 10L po cistom gradu (Nis) onda da krenem da ga razmatram. U Nisu moze sao i iskljucivo 1.2 da se proba...
Ako nemaju za probu to što te interesira dogovori probnu vožnju u golfu sedmici.
Folcika ima sigurno na lageru 1.4tsi za probu..ili 1.8 tsi

Motorizacija i omjer ks/kg ti je isti u golfu ili octaviji.
Isti je problem u Hr. Octaviu 1.2 ili 1.4 ili 1.8 tsi nemaju za probu.
Jedino rsicu :(

Van mreže nkteam

« Odgovor #29 poslato: 09. Apr, 2016. 22:42 »
Nisam siguran da ti pomaze zbog daljine, ali u Intersremu (Novi Sad) imaju 1.4tsi za probu.
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016