Autor Tema: Superb 2008 tdi cr dsg 170ks, povećana potrošnja?!  (Pročitano 18939 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BakaZapočeo temu

Odg: Superb 2008 tdi cr dsg 170ks, povećana potrošnja?!
« Odgovor #30 poslato: 15. Jun, 2016. 20:23 »
Brateeeeee :-)
Da li je bre moguce??? Koji je kod tebe motor???
Kad mi se upali rezerva predjem jos 40 50 km i sipam oko 50l plus minus 2l.
1200 km si presao sa jednim rezervoarom???
Tempomat auto put pri brzini od 120-130 mi trosi oko 9. BC naravno pokazuje manje ali ja ti kazem po sipanju od cepa do cepa.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi cr dsg 170ks 2008

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #31 poslato: 15. Jun, 2016. 20:48 »
Moj tank je izgleda veći od tvog. Kada iglica padne na 0, stane oko 70L (+/- 0.5L).

Pri 140km/h, troši 6.2l/100km.
Pri 130km/h, troši 5.6l/100km.

Motor je isti, 2.0TDI chipovan na 200KS (ali manuelni menjač)

Minimum što sam postigao na Ibarskoj magistrali je 3.5l/100km.

Digni auto na dizalicu, zavrti sva četiri točka.. da li neki stvara otpor (Nisam više ni ja pametan  :( )?

Mada mislim da će ti majstor sa klikerom i dijagnostikom rešiti problem...

« Odgovor #32 poslato: 15. Jun, 2016. 21:11 »
Brate jesam te ja dobro razumeo ili si ti stvarno sa jednim tankom presao 1200km :)???
Stvarno dobrog majstora imam i na dijagnostici apsolutno nista ne pokazuje a auto radi jako jako dobro...
Jeste da je moj automatik a tvoj manuelac ali opet bas bas ne bi smeo ovoliko da trosi...
Koje ti je godiste auto? Kataloski ovaj superb 2008 godiste ima tank od 60l.
Kazi mi molim te i gde i kod koga si radio cipovanje, mislim da mi je to zadnja solucija...

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #33 poslato: 15. Jun, 2016. 22:08 »
Chiptuning ti neće smanjiti potrošnju.. možda u promilima. Oni insistiraju da im dovezeš 100% ispravan auto.
Odokativno, tvoj auto troši 50% previše. A to mora negde na dijagnostici da se pokaže.

Ako tvoj majstor ne vidi kvar, teraj negde drugde... AC Stojanov, Ćirinac, Alpros... neka te posavetuju kolege sa foruma.

Ja sam kupio nov auto, sada ima 31.000km. Chiptuning sam odradio kod ovih momaka (300€)
http://www.revochip.com/

Pozdrav.

« Odgovor #34 poslato: 15. Jun, 2016. 22:23 »
Majstor ima najnoviju dijagnostiku i ne pokazuje nista, ali svakako da cu pokusati i nesto drugo.
On mi je rekao da postoji mogucnost da je radjeno cipovanje ali da jednostavno mozda nije dobro uradjeno i sa dobrim mapama.
Ne ocekujem stvarno da predjem 1200km ali mislim da bih sa rezervoarom 800 morao.
Ne rece mi koje ti je godiste auto koji je to model superb?

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 51
« Odgovor #35 poslato: 15. Jun, 2016. 22:31 »
Ako tvoj majstor ne vidi kvar, teraj negde drugde... AC Stojanov, Ćirinac, Alpros...
Majstor ima najnoviju dijagnostiku i ne pokazuje nista, ali svakako da cu pokusati i nesto drugo.
On mi je rekao da postoji mogucnost da je radjeno cipovanje ali da jednostavno mozda nije dobro uradjeno i sa dobrim mapama.

Мислим да је најбоље да одвезеш ауто на преглед у неки овлашћени сервис, што је предложио и колега mirkuk38. Моја препорука за Алпрос, али и за други наведени сам чуо само позитивне ствари (као и за први у наведеном низу, али он није овл.). Није ствар у томе што мајстор има најновију дијагностику, можда је то нека универзална (типа BOSCH) или оригинални Ross Tech-ов VCDS, свеједно је - сигурно нема приступ серверима фабрике преко портала, што у овлашћеним сервисима имају, тако да ћеш на једном мјесту можда чути нешто друго (ново) у односу на оно што ти је твој мајстор рекао и оно што је сигурно - са лакоћом ће утврдити да ли је у возилу фабричка или "custom" мапа неког тјунера bravo2

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #36 poslato: 15. Jun, 2016. 22:34 »
Piše u potpisu.. Superb 3.
Idi onda u ovlašćeni servis, neka ti ubace najnoviji softver za tvoj auto, koji će da prepiše prethodni .. pa javi da li se potrošnja unormalila (obavezno navedi problem i da hoćeš fabričke mape).

wac1

« Odgovor #37 poslato: 15. Jun, 2016. 22:37 »
Da li znas koliko to zadovoljstvo sa vracanjem softvera kosta? I da li imate da preporucite neki servis u NS??? Ili bas moram da ga teram za Bg?

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
« Odgovor #38 poslato: 15. Jun, 2016. 22:51 »
Не мора Бг, наравно, сваки овлашћени сервис има исте могућности (ово што теби треба). За цијену ја немам представу, позови па питај да не идеш без везе ако ти не одговара, а што се тиче сервиса у НС на званичној презентацији Ауто Чачка на списку стоје ова два:

Auto centar Intersrem doo, Veternik

Auto servis M&M, Novi Sad

« Odgovor #39 poslato: 17. Jun, 2016. 10:04 »
Bio u ovlascenom na dijagnostici sve su proverili i sve je bilo ok do kraja.
Onda se pojavilo da DPF filter treba da se menja za nekih 7000 km. I da je auto valjda bio u nekom rezimu ciscenja tog filtera, ali da nije mogao to sam da odradi pa je navodno trosio vise goriva. Odradili su mi ciscenje filtera u mestu preko dijagnostike i savetovali me pre nego sto odem da vidim da li je mapiran da ga sada testiram posle ovog ciscenja.
Da li je neko imao bilo kakvih iskustava sa ovim DPF filterom da li ga je iko ikada menjao posto receno mi je da je za moj auto oko 300 000din :) Cuo sam da to ljudi uglavnom softverski iskljuce.
Pozdrav

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #40 poslato: 17. Jun, 2016. 10:17 »
Eto vidiš... našli ljudi najverovatniji uzrok visoke potrošnje.
Mada, trebala je neka lampica da ti se upali, ako je već toliko zaštopan filter.

DPF ima vek trajanja.. filter hvata čestice čađi, koje posle sagorevaju i kao jedan od nusprodukata ostaje pepeo. Pepeo ne može da se eleminiše, već se postepeno nakuplja u filteru. Kada dostigne kritičnu vrednostr, DPF mora da se menja (u normalnim zemljama). Kod nas ga obično iseku i prekonfigurišu ECU.
Možda može da se očisti u specijalizovanim servisima, uranja se u kiselinu itd...

Meni je na 20.000km recimo pokazivao da je 6% napunjen pepelom.

Uvek sipaj originalno 504/507 ulje i najkvalitetniji dizel (na velikim pumpama).

beer1

« Odgovor #41 poslato: 17. Jun, 2016. 10:31 »
Znaci nisu mi rekli da je definitivno to ali da moze da bude razlog. Ukoliko nije to onda moze da bude to sa mapama sto oni u ovlascenom servisu nisu uspeli da vide da li je mapiran. Ukoliko nije ni to kaze mogu da nasumicno menjaju dizne i to je to... Iskreno se nadam da ce vec sada biti ok.
U servisu su mi rekli da se on kataloski menja na 200000km. Tako da obzirom da je moj presao 196 000 taman to to sto pokazuje dijagnostika. I u servisu su me savetovali da ga softverski iskljucim umesto da ga menjam. A to valjda rade ovi ljudi sto rade cipovanja.

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #42 poslato: 17. Jun, 2016. 10:56 »
DPF ti je saće kroz koji prolaze izduvni gasovi.. Ako se on zapuši, stvara otpor i to nikako nije dobro po motor.

Softverski se isključuje, nakon što se fizički ukloni iz kućišta...

« Odgovor #43 poslato: 17. Jun, 2016. 12:35 »
Da da to mi je jasno.
E sada, da li neko ima iskustva sa ciscenjem toga filtera na nacin na koji su meni uradili ili sa "fizickim"ciscenjem u specijalizovanim servisima?
Da li i ovo sto su meni odradili "radi posao"?

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
« Odgovor #44 poslato: 17. Jun, 2016. 13:51 »
Да ли ради посао утврдићеш сам, све зависи од стања филтера прије принудне регенерације коју су ти извршили у сервису, тј. да ли су успјели да сагоре и очисте довољну количину чађи да би он заиста "продисао" wac1 Нешто више о тој принудној регенерацији можеш прочитати у овој мојој поруци у другој теми у вези са DPF-ом.

Мој савјет ти је да купиш неки адитив на пумпи и покушаш да га додатно прочистиш возећи мало више на отвореном, и по могућности у вишим обртајима (нижем степену преноса) да би постигао што већу температуру у издуву и поспјешио сагоријевање тог накупљеног отпада. Прежали још један резервоар и нешто новца за намјенски адитив, па ћеш после тога видјети шта се дешава у регуларној вожњи. Ако ствар буде иста - бар си покушао све што је до тебе, следећи кораци би били физичко скидање филтера и чишћење па враћање односно бацање и софтверско искључивање. Чишћење је јефтинија варијанта, ова друга ти рјешава проблем дефинитивно и ствара потенцијални са регистрацијом у будућности ако се буду озбиљно контролисали издувни гасови приликом техничког прегледа :)

Имаш и опцију пакетираног скидања DPF-а и софтверске регулације која укључује и стављање друге мапе, у преводу - озбиљно чиповање које би те коштало 400-500 евра али после кога не би имао проблема са DPF-ом више никада, и имао би јачи/бржи аутомобил bravo2

P.S. По питању адитива, пробао бих са неким од ова два: DIESEL PARTICULATE FILTER CLEANER - DPFC или DIESEL PARTICULATE FILTER REGENERATOR - DPFR

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?