0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Filo, sada odmah hitno i urgentno prvo što ćeš da uradiš je da isčupaš taj filer za benzin skupa sa crijevom i na to mjesto da ugradiš fabričko iz JEDNOG komada i sa KLIK šelnama a ne tim sa šrafima.ZA SVE VAS poruka nikakv filer ne smije biti između pumpe za gorivo i karburatora ili drugog sistema za ubacivanje goriva!!posudi pare ako trenutno nemaš i odmah sutra (danas) u 08.00 da si u servisu da ti to zamjene.Boca ti se puni do vrha zato što je multiventil na boci djelimično u kvaru, ali da se remontovati i nakon toga 80% je zagarantovano.Potrošnja koju navodiš je skoro pa normalna za godište auta i sistem (a i način) koji ti je ugrađen, zapamti da svi koji kažu da u gradu prođu sa manje od 9-10 litara lažu.
To premestanje ce biti izvodljivo jedino da odem da mi naprave novi dovod plina. Oziljak je od livenja cevi a klapna je blokirana na topao vazduh stim sto je leti okrenuta na prednju stranu (skinuto je crevo za topao vazduh). Elektronika u zutom okviru komutator koji je bio na njoj kad sam je kupio ali sam ga zamenio drugim posto je znala skala od obrtaja da poigra posle 3000 obrtaja. Slikacu ti sutra u ubaciti sliku u http://forum.skodaforum.rs/moja-skoda/skoda-felicia-1-3-lx-2000-god-tng/ ako te interesuje
Sto je to filer ? Daj obelezi mi na sliku pogore.Sto se tice do multuventila, kazem ti da kod ovu skodu, plin je namontiran 2007 godine, imao je star tip multiventil. Lani sam kupio ovu skodu, i na atest nije prosla, morao sam da zamenim taj multiventil.I so stari multiventil, no i so ovaj novi multiventil, opet boca mi se puni 32 litra.
Vidis onu plasticnu malu bocu negde pod kuciste filtera za vazduh ? E to lani pukna, 1 mesec nakon sto ja kupivme, sva sreca osetili smo miris benzina, stali smo navreme.Da, malo glupo izveden protok benzina, redovno kontrolisem creva za benzin jer postojano kruzi benzin kroz benzisku pumpu, gore do ta mala plasticna boca i opet nazad kon rezervoar.
Evo slika za ventil gde je namontiran a slike komutatora sam ubacio u my garage