Autor Tema: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2016/17  (Pročitano 22249 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Jocobb4x4

Odg: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2016/17
« Odgovor #15 poslato: 30. Okt, 2016. 17:57 »
A Danlop ili Sava?
  • Vozi: Škoda Oktavija 1,9tdi 4x4 2007

Van mreže Bobi

« Odgovor #16 poslato: 30. Okt, 2016. 18:03 »
Imate li iskustva sa gumama Starfire? gledao sam kod pojedinih dilera pokupile dosta pozitivnih ocena,cak vise i od wintere...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže Filip

« Odgovor #17 poslato: 30. Okt, 2016. 18:32 »
Nokian WR D4  :RR) :RR) :RR)

+1

pre njih sam imao Savu Eskimo S3 pa mogu da uporedim, Nokian je nekoliko klasa iznad, provereno, testirao :D
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #18 poslato: 30. Okt, 2016. 20:27 »
Ferdinande, ja mislim da 16" gume sasvim dobro izgledaju na Octaviama...
Naravno, izbor je tvoj. Ne vidim razloga da ne uzmes polovne felne jer i polovne mogu biti odlicne, a zimu svakako trebas pregurati, zimi se ne vidi lepota felni pored toliko snega, vode, prljavstine, soli...
Ja imam 205/55 R16" i letnje i zimske, sasvim se lepo ponasaju zimi, za zimski set sam uzeo Audijeve 16" felne koje mozes videti u mojoj garazi kako izgledaju...
http://forum.skodaforum.rs/moja-octavia/octavia-a7-1-2-tsi-63kw86hp-ambition-sa-dodacima-bombonica-bela/240/

Inace, od najjeftinijih Tigar Wintera ili Sava Eskimo, a nesto malo skuplje Nokian su odlican izbor.

Ako nemas problem i zelis dobre gume, onda uzmi Michelin Alpin 5 i nema sta da razmisljas, odskace od drugih!!
« Poslednja izmena: 30. Okt, 2016. 20:30 aleksandarzlatic »
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #19 poslato: 30. Okt, 2016. 20:30 »
Koliko sam ja njuskao po netu Sava Eskimo je dobila super ocene od nemackog ADAC-a, ako je to neko merilo. A moj ocuh ih stavlja non-stop i zadovoljan je. Ja sam ove godine zbog ekonomije uzeo Cordiant (Ruske), spadaju u "budzet" kategoriju, ali vidim da ih kao hvale.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

« Odgovor #20 poslato: 30. Okt, 2016. 20:51 »
Ferdinande, ja mislim da 16" gume sasvim dobro izgledaju na Octaviama...
Naravno, izbor je tvoj. Ne vidim razloga da ne uzmes polovne felne jer i polovne mogu biti odlicne, a zimu svakako trebas pregurati, zimi se ne vidi lepota felni pored toliko snega, vode, prljavstine, soli...
Ja imam 205/55 R16" i letnje i zimske, sasvim se lepo ponasaju zimi, za zimski set sam uzeo Audijeve 16" felne koje mozes videti u mojoj garazi kako izgledaju...
http://forum.skodaforum.rs/moja-octavia/octavia-a7-1-2-tsi-63kw86hp-ambition-sa-dodacima-bombonica-bela/240/

Inace, od najjeftinijih Tigar Wintera ili Sava Eskimo, a nesto malo skuplje Nokian su odlican izbor.

Ako nemas problem i zelis dobre gume, onda uzmi Michelin Alpin 5 i nema sta da razmisljas, odskace od drugih!!

Narucene Aplin 5 17". :)
Jos da nadjem vremena da ih montiram...
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Van mreže nidza

« Odgovor #21 poslato: 30. Okt, 2016. 22:11 »
Iz principa ne bih kupio Nokian jer su varali na testovima. Davali specijalne gume za test koje veze nemaju sa produkcionim.

Tapatalk

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Jocobb4x4

« Odgovor #22 poslato: 30. Okt, 2016. 22:46 »
Izgleda da u Srbi nemože ništa da se proda bez neke prevare,gledao sam snimke na netu stvarno reklama je     super za ove NOKIAN gume reko bi čovek auto ide uz masnu banderu .Da li je u stvarnosti tako :potrošnja goriva,prijanjanje na podlogu(cneg,kiša,led) buka ,kako se ponaša u krivinama ,habanje itd ako ima neko neka iskustva može komentar .Ja do sada perferiro sam SAVA S3 .ali u poslednje vreme mora se nešto promeniti mnogo je mekana posle dve sezone ravlači se po putu ko žvaka auto se naginje  nestabilan mala lspavica cneg auto šlajfa proklizava sad se dvoumim šta kupiti za aždaju 4x4 .

Van mreže nidza

« Odgovor #23 poslato: 30. Okt, 2016. 23:20 »
Nema ovo veze sa Srbijom nikakve, jer Nokian nije srpska firma. Ljudi su budžili rezultate na testovima, i pored svega toga nigde nikad nisu bili najbolji. Zašto bi neko razmatrao takvu gumu, pored toliko drugih sasvim dobrih guma, za koje bar znaš da su na kolima iste kao i na testu.

Pitaj boga šta stavljaš kad kupuješ Nokian. Subjektivno je to možda okej guma, kao i svaka nova guma zimi što donosi ogromno poboljšanje ponašanja auta, ali objektivno ipak čovek mora da se osloni na testove.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Jocobb4x4

« Odgovor #24 poslato: 30. Okt, 2016. 23:39 »
Znam da nije srpska firma.Reklama je čudo a stvarnost je drugo mene interesuje da li neko na forumu ima Oktaviju 4x4 A5 koje je zimske gume koristijo znam da moraju biti istog prečnika  R ,širine i visine profila gume .

Van mreže mlax

« Odgovor #25 poslato: 31. Okt, 2016. 00:33 »
Samo jedna konstatacija. Kada kupujete zimsku gumu nemojte gledati samo kako se ponasa na snegu. Sve su one u tim uslovima manje vise dobre. Glavna razlika izmedju dobre i lose zimske gume je kako se ona ponasa u mesovitim uslovima, tj. na suvom putu pri relativno visokim temperaturama. Realno, vise cete je voziti na suvom putu i pri temperaturam iznad nule jer su zime kod nas takve.
Tipican primer je ta Sava eskimo koja je fenomenalna na snegu ali na malo visim temperaturama je obicno djubre.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Na mreži Markkoni

« Odgovor #26 poslato: 31. Okt, 2016. 05:48 »
Upravo. Ko zivi u planinskim krajevima on i treba vise da gleda ponasanje gume po snegu i ledu. Ljudima u gradu to ne treba da bude primarna karakteristika kod gume.

Tapatalk Post

Na mreži hakkler

« Odgovor #27 poslato: 31. Okt, 2016. 09:11 »
Nema ovo veze sa Srbijom nikakve, jer Nokian nije srpska firma. Ljudi su budžili rezultate na testovima, i pored svega toga nigde nikad nisu bili najbolji. Zašto bi neko razmatrao takvu gumu, pored toliko drugih sasvim dobrih guma, za koje bar znaš da su na kolima iste kao i na testu.

Pitaj boga šta stavljaš kad kupuješ Nokian. Subjektivno je to možda okej guma, kao i svaka nova guma zimi što donosi ogromno poboljšanje ponašanja auta, ali objektivno ipak čovek mora da se osloni na testove.
Objektivno čovjek mora odvoziti bar jednu sezonu i onda subjektivno iznjet mišljenje.Ako se to subjektivno podudara sa mišljenjima masi ostalih korisnika..onda to prelazi u objektivno mišljenje. Testovi su..tako..tako.
Za dobiveno uloženo Noian je odlična guma.

Van mreže Filip

« Odgovor #28 poslato: 31. Okt, 2016. 09:21 »
Pitaj boga šta stavljaš kad kupuješ Nokian.

stavljaš jako dobru zimsku gumu :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #29 poslato: 31. Okt, 2016. 15:06 »
Obzirom da Filip  izuzetno dobro pazi i mazi svoju mezimicu, verujem u njegove preporuke sto se tice zimskih guma...

Sto se tice letnjih, obzirom da se kolega Filip pali na brzinu, savet za letnje uzimam sa malim suzdrzavanjem jer meni brzine vece od 180km/h ne prijaju, a u krivinu ulazim sa max 100km/h, tako da ne moram imati sportske gume, i ove fabricke Hankook su se sasvim dobro pokazale u prvoj godini voznje...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket