Autor Tema: Problem sa migavcima  (Pročitano 9172 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Jovas

• Style
  • Ugled: 5
Odg: Problem sa migavcima
« Odgovor #15 poslato: 10. Jan, 2016. 00:22 »
Joleone, imao sam isti problem. Ako se ne varam, na istom osiguraču su i štop svjetla. Problem je bio u sljedećem: Kod lijeve šarke vrata gepeka se nalazi gumeno rebrasto crijevo kroz koje su sprovedene žice iz šasije na vrata. Crijevo se proglodalo, a sa njim su pukle i 2 žice od štopke koja se nalazi na zadnjoj šajbi. One su pravile spoj čim stanem na kočnicu, tj. kad se upale štop svjetla, pa su mi isto tako crkavali osigurači. Davno je bilo, pa sam zaboravio kako je sve tačno išlo, ali eto, pogledaj, možda je baš do toga.
  • Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.

Van mreže klisko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #16 poslato: 10. Jan, 2016. 09:41 »
Kao laik imam osećaj da do kratkog spoja dolazi u trenutku kada je prekidač pritisnut do kraja. Ako se ne varam, pri pritiskanju prekidač uđe duboko pa se malo vrati. U tom krajnjem donjem položaju možda dolazi do kratkog spoja. Šta se dešava ako:
1. izvadiš osigurač
2. upališ sva četiri migavca
3. ubaciš osigurač
Prema do sada opisanom, migavci bi trebalo da rade nakon ovoga. Šta se desi kada u tom trenutku ugasiš migavce (pritisni muški prekidač), da li izgori osigurač?
Ako tada ne izgori, onda nemam ideju. Ako izgori, onda pogledaj da li negde neka žica dodiruje masu u tom donjem položaju.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #17 poslato: 10. Jan, 2016. 14:49 »
klisko uradio sam kako si napisao i sve radi
a sam video iznenadjenje jutros kada sam otvorio kutiju sa osiguracima
evo i slika onoga sto je nekad bio osigurac 14 po redu
jovas guma je pukla na gepek vratima ali su zice ok i gumu  cu srediti
SaleNBg cistio sam relej ali nije bilo oksidacije na kontaktima ali cu ga najverovatiije zameniti
hvala vam na savetima i pomoci
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #18 poslato: 04. Feb, 2016. 22:41 »
jel odgovarajuci osigurac mislim po jacini i da li su odgovarajuce sijalice da nisu jace???

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #19 poslato: 04. Feb, 2016. 22:45 »
Kakve god da su sijalice, ovaj osigurač je lošeg kvaliteta. Ovako ne sme da se istopi plastika. Možda su i kontakti bna nosaču osigurača zabagreli pa se sve grejalo  wac1
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #20 poslato: 04. Feb, 2016. 22:54 »
Kakve god da su sijalice, ovaj osigurač je lošeg kvaliteta. Ovako ne sme da se istopi plastika. Možda su i kontakti bna nosaču osigurača zabagreli pa se sve grejalo  wac1
[/quot

Kako nema veze.. pali 6 svetla ako su nazad uglavili sa dve zarulje kao sto nekad znaju kao sto idu za stop koja ima i poziciju pa stavi za jedan slabiji osigurac ili losijeg kvaliteta pa ces videti kako se topi tu je proracunata kvadratura presek malo opterecenje a trpece kod osiguraca jer je tu i namenjeno da bude opterecenje. a jeste plavi od 15A to je sigurno odg osigurac i proveri konektore na ta dva mala bocna oni znaju najpre stradati.

Van mreže Peja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #21 poslato: 04. Feb, 2016. 23:18 »
Nije problem sto je osigurac pregoreo, vec sto se plastika istopila, na to sam mislio.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #22 poslato: 04. Feb, 2016. 23:26 »
evo vam sema od Felicije,pozz..
http://wrp.cz/rock/felicia/el_felicia.pdf
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
« Odgovor #23 poslato: 05. Feb, 2016. 00:01 »
Nije problem sto je osigurac pregoreo, vec sto se plastika istopila, na to sam mislio.

Potpuno si u pravu. Cak i da osigurac crkne plastika ne sme da se topi.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #24 poslato: 05. Feb, 2016. 00:58 »
stopile su se zice od 3 stopaljke na vratima gepeka u duzini od 20 cm i to je pravilo problem
kupio sam wurth osigurace i sve zamenio na tabli
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže milance94

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
« Odgovor #25 poslato: 09. Dec, 2016. 16:51 »
Imao sam isti problem stvar je u dzeku zakorodirali su kontakni,samo izvuci dzek i ocisti kontakte vd sprejom ili benzinom pokusaj vredece...
  • Vozi: Skoda/Felicia 1.3

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #26 poslato: 09. Dec, 2016. 19:36 »
Problem moze da bude i u sama tabla so osiguraci. Ja imam rezervna tabla so osiguraci i prije nedela dana otvorio sam da vidim kakva je unutra.
Znaci tabla ima 4 nivoa, na svako nivo ima ovakve bakarne vodove kao na ovu sliku:

Ove bakarne vodovi se vade, nema nikakav lem. Ja sam rasklopio celu tablu i imao sam sta da vidim, na sve kontakte gde rele ili osigurac se stavlja, imao zeleno-plavu boju.
Tako da mozda da je problem i u samoj tabli so osiguraca, posto i kod mene kada stavim glavni rele, nema struja, ne rade parno, svetla, grejac na zadno staklo.

AKo se budete resiti da je vadite, samo pazljivo, napravite prvin sliku od svako nivo, zatim naredite po redosled ove bakarne vodove, pa zatim pazlivo iscistite (to je i najveca maka, ja sam radio so smirgla, ruka mi otpala).
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995