Autor Tema: motor, izbacuje kapi ulja i duva  (Pročitano 9741 puta)

0 članova i 39 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže duleyo

• RallyeSport
  • L&K ugled: 2
Odg: motor, izbacuje kapi ulja i duva
« Odgovor #15 poslato: 12. Nov, 2013. 00:37 »
e ljudi , zacepim iberlauf na desetak sekundi prstom i na glavi motora digne polkopac, znaci li to da "duva u granicama normale"?

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #16 poslato: 01. Dec, 2013. 00:13 »
  • Vozi: Yeti

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #17 poslato: 01. Dec, 2013. 07:41 »
Duvanje motora kod favorita ili felicije uopste nije retka pojava... Pogotovu s obzirom na godine i km koje su ova vozila presla...
Takodje kod ovog modela motora moguc je i veoma je cest pbm sa procurivanjem membrana na benzinskim pumpama koji imaju za efekat povecanje nivoa mesavine ulja i benzina u karteru,a samim tim i promenu u strukturi ulja tj, dolazi do pojacanog isparenja benzinskih para koje su se nasle u ulju...
 Ovo naglasavam jer sam pre neki dan radio na vozilu koje se upravo zbog toga samozapalilo u toku voznje i steta je bila poprilicna...
Stoga,poenta ovog mog obracanja je jos jedna mozda za neke novost ili trik koji moze biti od pomoci.
Prilikom provere nivoa ulja u motoru mi to obicno proveravamo na hladno i to je ok... Medjutim. Nije zgoreg, ugrejan i tek ugasen motor istestirati u smislu stanja membrane benz pumpe i eventualnog procurivanja u karter... A to je najlakse... Podignite cep za sipanje ulja u motor i pomirisite unutrasnjost cepa?
Ako je cep kristalno cist i opije vas veoma jak miris benzina... Imate veoma ozbiljan pbm u najavi...

Stete u dugorocnoj eksploataciji vozila kome je procurela membrana, sem pozara koji je vec citiran,koji predstavlja bas zapusten slucaj ovog pbm, su:
Gubljenje potrebih svojstava motornih ulja potrebnih za dobro i kvalitetno podmazivanje motora
Potencijalno ispiranje motora i zaribavanje sklopova...

Jedan od alarma koji vam mogu staviti do znanja da nesto nije bas kako treba je i paljenje lampice za pritisak ulja u radnom rezimu vozila,tj u leru desava se lampica za goriva svetluca...

ZNam da sam dosta pobegao od naslova teme,ali jedno vuce drugo a ovaj aspekt,ne verujem da ce pasti nekom od obradjivaca,a veoma je bitan
Ukoliko za otvaranje ove teme bude bilo interesa stojim na raspolaganju svima da pomognem,a uskoro se nadam da cu imati vremena da otvorim temu: pozari i izvori pozara na skodinim vozilima...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...