Autor Tema: Felicia 1.3 43kW cudno gasenje auta  (Pročitano 3554 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Felicia 1.3 43kW cudno gasenje auta
« Odgovor #15 poslato: 06. Mar, 2017. 01:21 »
Bobi

taj karburator je predvidjen za jugov motor od 1100 kubika, tako je.
meni je bitno da sa tim jugovim karburatorom moja felicia ide isto kao i sa njenim dvogrlim karburatorom i pritom zimi trosi oko 7,8 litara po gradskoj voznji.
drugo grlo sluzi za dobro ubrzanje auta, startnost.itd...
meni moja felicia sluzi za voznju po gradu , i od grada do grada ....140,150 ,na sat meni puna kapa...vise nisam hteo da je vozim.
meni razlike 2,3 sekunde u startnosti ne znaci nista, jer ja ne ucestvujem na trkama pa da mi ta startnost
od 2,3 sekunde nesto znaci...da zeim da ucestvujem na trkama stavio bih joj turbinu.
sto puta je bolji rucni saug od bilo kog automatskog, jer ja taj rucni saug kontrolisem.
ima da se kupi nov dvogrli felicijin karburator i on kosta 500 evra u ceskoj.
super stvar za one koji imaju 500 evra za karburator koji ce trositi oko 9,10 litara po gradu..i to
dok je nov....kupio sam novu feliciju i nova je trosila benzin kao tenk..oko 9,10 litara po gradu i to leti.....i jos kazu u servisu pa to tako mora..ona ima dva grla, a vozio sam je stedljivom voznjom.....a sto prolazi vise vremena sve trosi vise i vise...

Pa dobro, oko 1 do 1.5 litra ti je ekonomicna sada jer nemas automatski sauh. Nije strasno za jedan litar.
A potrosnja goriva ne zavisi od drugo grlo kada je vozis domakinski i stedlivo, jer drugo grlo otvora na odredene obrtaje, to je preko 3500-3800 obrtaja, a u gradu retko ti premines ove obrtaje, tako da drugo grlo ne utice na potrosnja. Cak i na otvoren put do 120 km/h ako vozis, ona ne korisce drugo grlo, samo prvo grlo je aktivno.

Problem je bio sto karburator je malo slozen nego taj weber, ima vise vakuumske delove i to sve mora da bude idealno zadihtovano, da nema falsheve. Kako god, ako se nije moglo da remontiras taj pieburg da raboti barem priblizno kao kad je bio nov, a si zadovoljan sada kako ti vuce i trose sa ovaj weber, nakrivi kapu i vozi.

Cak ako imas i plina ili pak nameravas da i ugradis, taj weber karburator moze i da se izbuse sa strane, da se skine plocka i na plina sa taj weber radila bi jos bolje nego kad bi imao plocka/mesac.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995