Anketa

Koji DIZEL točite najčešće?

Običan tj. redovan
26 (36.6%)
Bolji tj. sa aditivima
34 (47.9%)
Zavisi od situacije i $$
11 (15.5%)

Ukupno glasova: 71

Autor Tema: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...  (Pročitano 51565 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugi85

Odg: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...
« Odgovor #135 poslato: 01. Jan, 2017. 20:38 »
Mislim da je akcija zavrsena 31.12. ali nisam siguran. Kako se tacno obracunava popust?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #136 poslato: 01. Jan, 2017. 21:01 »
Ako nisu produžili, sinoć je završena ta akcija.

Popust se obračunava kod svake kupovine - posebno se računa potrošnja u ovom mesecu i stiče status za sledeći mesec.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #137 poslato: 01. Jan, 2017. 22:12 »
To je ovo
http://lukoil.rs/sr/ForMotorists/Loyaltycards?wid=widz4w38gR_WE-NTLiJqjucJA
ako su ukinuli karticu lojalnosti posle 6 meseci od puštanja onda nemam reči.
BTW, i onako je popust simboličan ali pošto gorivo opet ode gore, daj šta daš.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Peja

« Odgovor #138 poslato: 01. Jan, 2017. 23:44 »
Trenutno je ista.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže ugi85

« Odgovor #139 poslato: 02. Jan, 2017. 13:42 »
Malocas sam prosao pored pumpe, akcija je gotova pa nije vise ista cena.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Peja

« Odgovor #140 poslato: 02. Jan, 2017. 14:03 »
Razlika u ceni je zanemariva, jer kod mene je ta razlika oko 25 din/l, pa bih u Srbiji uvek kupovao "bolji" a zanemarljivo skuplji.

Van mreže mlax

« Odgovor #141 poslato: 02. Jan, 2017. 22:53 »
Kako mi je Luk Oil usput tu često sipam Ekto Dizel, a uspeli su pre dva meseca da mi "uvale" i karticu kojom skupljam neke poene za gorivo koje sipam. Ako npr. natočim (moj mesečni prosek) 60-100L mesečno imam popust nekoliko RSD u sledećm mesecu. Rezultat iz novembra/decembra je da sam otprilike za cenu običnog ED sipao taj njihov EktoD.
Jel' istina da je na NIS-u cena redovnog i Ultra D sada ista?
Ako imas karticu banca intesa onda ti je popust 5 dinara na obican dizel i 7 dinara na ecto dizel. Ja vec cetiri meseca sipam tako, naravno ecto jer sa tim popustom mi je samo 1 dinar skuplji
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #142 poslato: 02. Jan, 2017. 23:04 »
Sipao zadnji put EKO Economy na NBG kod YUBC-a, rekao bih da mi svako malo pali regeneraciju  wac1
A to se sa Petrol QMAX dizelom nije dešavalo. Palim sutra VAG DPF da ispratim to detaljnije.

Van mreže Peja

« Odgovor #143 poslato: 03. Jan, 2017. 00:18 »
Rekoh ti ja da meni sa ovim skupljim dizelom (0.19 Eur razlike) za mesovitu voznju 40% magistrala, 40% auto put, 20% grad, pali regeneraciju na oko 700 km, i to ne vozim u rezimima kada se cadj spontano sagoreva, jer gazim auto kao penzos, tako da kvalitet goriva i aditiva mislim da ima uticaja.

Van mreže nkteam

« Odgovor #144 poslato: 03. Jan, 2017. 10:22 »
Ja sam od kupovine auta sipao samo na NISu i Gaspromu njihov premium/aditiviran dizel i ludeo sam koliko se palila regeneracija DPFa (cesto i vise puta nedeljno, tj. dva puta u 100km, sto je besmisleno).

Zadnja dva/tri rezervoara su bila EKO Dizel Avio i za sada je licni utisak da se regeneracija pali bas primetno manje...
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #145 poslato: 04. Jan, 2017. 10:03 »
http://www.ekoserbia.com/benzinske-stanice/products-fuel/proizvodi-goriva-evrodizel/

Na Eko pumpama možete naći 2 tipa EVRODIZELA:

EVRODIZEL - DIESEL EKONOMY

Karakteristike ovog EVRODIZELA u potpunosti odgovaraju zahtevima evropskog standarda EN 590, odnosno srpskog SRPS EN 590.
Karakteristike ovog EVRODIZELA su dodatno poboljšane dodavanjem višenamenskog sintetičkog aditiva AC 700 renomiranog proizvođača TOTAL. Aditiv AC 700 je posebno dizajniran da poboljša čistoću i rad dizel motora, bez obzira na tehnologiju rada dizel motora (uključujući direktno ubrizgavanje).

EVRODIZEL - DIESEL AVIO

Karakteristike ovog EVRODIZELA u potpunosti odgovaraju zahtevima evropskog standarda EN 590, odnosno srpskog SRPS EN 590.
Karakteristike ovog EVRODIZELA su dodatno poboljšane:
•   dodatnim filtriranjem EVRODIZELA upotrebom specijalno dizaajniranih VELCON filtera
•   dodavanjem višenamenskog sintetičkog aditiva AC 700 renomiranog proizvođača TOTAL. Aditiv AC 700 je posebno dizajniran da poboljša čistoću i rad dizel motora, bez obzira na tehnologiju rada dizel motora (uključujući direktno ubrizgavanje).

Da li je razlika samo u čistoći goriva? Koliko je taj VELCON filter bolji (i da li je bolji) od filtera koji se nalazi u samom motornom prostoru? Ili je samo marketing u pitanju... ??

Van mreže Peja

« Odgovor #146 poslato: 04. Jan, 2017. 10:28 »
Lepo ovo napisano, ali nedostaje jedna značajna informacija, koliko je sintetičkog aditiva AC 700 sadržano u jednom odnosno drugom tipu goriva.

Van mreže nkteam

« Odgovor #147 poslato: 04. Jan, 2017. 14:36 »
Za nivo filtriranja u avio dizelu su dali PR informaciju:
Citat
Kroz dve faze čišćenja, avio-filter mehanički odstranjuje i najmanje mikročestice iz goriva: mehaničke čestice do 5 mikrona i čestice vlage do 25 mikrona! source

• Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #148 poslato: 04. Jan, 2017. 15:53 »
Koliko fino filtrira filter u motornom prostoru? Poslao sam email u MAHLE, ali neradnici ne rade do 10. januara :P

Van mreže bugarin

« Odgovor #149 poslato: 04. Jan, 2017. 16:20 »
Avio dizel smatram prevarom otkad se pojavio. Moje misljenje mi je potvrdio aviomehanicar, tako da je meni to dovoljno.
Mahle filtrira i zadrzava cestice 3-5 mikrona, za mene jos jedan razlog za napusavanje marketing gurua koji je osmislio aviodizel :)
Jedino sto moze da utice jesu aditivi, ali ni to im vise ne verujem.
@nkteam: Sto se tice ceste regeneracije, vecina tvrdi da su tokom prvih meseci imali taj problem. A opet, sta se sve moze naci u nis-ovim cisternama..........

@mirkuk: link za mahle-ov flajer sa podacima koji su ti potrebni :)  http://www.mahle-aftermarket.com/media/local-media-north-america/pdfs/catalogs-and-literature/mo-2-712-filter-trifold.pdf
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD