Anketa

Koji DIZEL točite najčešće?

Običan tj. redovan
26 (36.6%)
Bolji tj. sa aditivima
34 (47.9%)
Zavisi od situacije i $$
11 (15.5%)

Ukupno glasova: 71

Autor Tema: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...  (Pročitano 56883 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže paun

Odg: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...
« Odgovor #15 poslato: 11. Sep, 2013. 23:05 »
Ja vec duze vreme sipam samo na Eko pumpama,za felu sam uvek sipao plin kod njih i sada po navici nastavio i dizel i mislim da su ok. :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #16 poslato: 12. Sep, 2013. 09:43 »
Najčešće sipam evrodizel na Petrolu i nekad na Mol-u. Par puta na Eco pumpi zbog nekih poklona. Kad je plin i benzin u pitanju, koji sipam u škodu, najčešće posećujem Petrolovu pumpu. Njih slovenci izbegavaju i radije idu na Mol, ali verujem da kod nas imaju bolju kontrolu od Nis-a što se tiče "krštenja". Ne verujem da je razlika u gorivu značajna, čak verujem da i Shell otvori pumpu u bg-u, prodavaće isto što i konkurencija. Ne verujem da je evrodizel isti na svim pumpama i da se ne uvozi. Mi nismo najjeftiniji u regionu, čak imamo evropske cene. U Sloveniji pre mesec dana kada sam sipao je cena približno ista.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #17 poslato: 12. Sep, 2013. 14:31 »
ja sipam na NIS-u i potrosnja mi je gradske voznje od 6-7l zavisi od ture goriva, a juce sam isao na Frusku goru na bord komp. 4l solo voznja 110km/h
90% pumpi uzima od NIS-a moje je misljenje,mozda gresim
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže iggy

« Odgovor #18 poslato: 12. Sep, 2013. 23:43 »
Gorivo obicno sipam na MOL-u, ali sam zadnji put sipao na novoj (renoviranoj) NIS-ovoj pumpi u Boru posto su samo oni imali pistolj koji "radi" na novim rezervoarima bez adaptera koji po pravilu retko ko ima na pumpi i bio pijatno iznenadjen i slobodno mogu reci i zbunjen ponasanjem auta i potrosnjom. Ovo mi je do sada najniza zabelezena potrosnja po bordu, a do sada sam ih izbegavao i za benzin, a kamo li za dizel zbog svih losih iskustava sa vodom i necistocama i zapusenih filtera za gorivo koji su kod njih svakodnevna pojava, verovatno zbog starosti i neodrzavanja cisterni na pumpama u unutrasnjosti zemlje (mnogo ih je, ko ce sve to da odrzava    :)))
  • Vozi: Octavia 1.6 tdi

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #19 poslato: 03. Okt, 2013. 10:10 »
Sad sam se vratio sa MOL- a i dopunio sa njihovim novim EVO dizelom, iskustva slede...
(mada sad imam pola MOL pola OMV "marketing" dizela u rezevoaru...)

potrošio sam i pun rezervoar ovih najskupljih dizela, pola(mol evo)-pola(omv maxxx m.), sve je grad, iste relacije, i opet je isto - 7,08 !

• Vozi: Yeti

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #20 poslato: 11. Dec, 2013. 12:43 »
Nazalost Knez Petrol ima 50ak stanica po Srbiji bas kao i EKO i OMV +,- ...tako da se ne moze ubrojiti u KLASICNU privatnu pumpu, a kad te put nanese sa praznim rezervoarom pa bas na nju. 
Drugar koji sipa na ovoj pumpi ED, kaže da je odličan. Ja nisam nikada sipao kod njih.
  • Vozi: Yeti

Van mreže NebaZapočeo temu

« Odgovor #21 poslato: 11. Dec, 2013. 13:17 »
Na Lukoil pumpama je stigao EKTO Diesel i kod nas. Na zalost na standardnim rutama koje obilazim nemam Lukoil pumpu. Prethodne 2 godine svaki odlazak ili prolazak kroz Makedoniju sam sipao do nivoa cepa ovo gorivo i imam pozitivna iskustva kada je potrosnja u pitanju (Veles - Srti - lokal po Sitoniji - Veles 4,4l/100km/h)

U poslednjih 14 sipanja, bio sam 3 puta na NISu i 11 puta na Petrolu.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #22 poslato: 20. Dec, 2013. 13:58 »
Sto se euro dizela tice... dvoje meni bliskih ljudi su u protekle dve zime zeznuli svoja kola sipajuci euro dizel na nisovim pumpama... jedan auto je bmw 535d a drugi stilo jtd... da vam ne pricam koja je cifra bila za popravku bmw 535d...
Kako jedna komapnija kao sto je nis moze sebi da dozvoli da im  zamrzne gorivo  ja stvarno neznam...
Posle ovakvih dogadjaja u zivotu necu sipati gorivo na nisu...
Iz mog iskustva mislim da je najbolje gorivo na mol i eko pumpama...

Van mreže sasaj

« Odgovor #23 poslato: 21. Dec, 2013. 09:56 »
Sto se tice goriva uopsteno uvek na prvom mestu MOL (euro dizel sa aditivima) a ako vec moram da biram onda se potrazi EKO ili OMV,a pumpe koje u sirokom luku zaobilazim su LUKOIL i NIS,malo pre pricam sa prijateljem kome je zaledimo gorivo u opel antari,nov auto star dve godine,napunjen do cepa na NIS-ovoj pumpi,prenocio napolju na -8 i gorivo zaledilo i neka mi posle neko kaze da je NIS proverena i korektna kuca,a to sto pojedine auto kuce sklapaju ugovor sa njima i garantuju za kvalitet to je cist reklamni trik u kome obe strane vajde a ta njihova korist mora da pukne po nama i nasim novcanicima na ovaj ili onaj nacin.
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Van mreže Danilo

« Odgovor #24 poslato: 24. Dec, 2013. 20:38 »
Slozio bih se sa Nebom vezano za ekto dizel na luk oilu. Ja u zadnje vreme sipam u Valjevu na luk oilu, posto mi je usput i zadovoljan sam potrosnjom. Mada cu morati da svratim i do Petrola, gde sam tocio letos, cisto da uporedim. Na nisu sam takodje sipao par puta (letos) al mi je trosio nesto vise nego na petrolu.   
  • Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god

Van mreže aladdinprint

« Odgovor #25 poslato: 12. Feb, 2014. 23:11 »
3 godine sam bio sef Eko pumpe na Ibarskoj Magistrali i sta mogu da Vam kazem.Samo MOL ima svoje gorivo u Beogradu i Vojvodini, Eko ima svoje gorivo iz atine na jugu Sbije a svi ostali trose gorivo iz NIs-a.Razlika je samo sto neko sipa aditive a neko ne.Na ekovim pumpama sigurno je najcistije jer imaju one velike filtere koji vade djubre i vodu a sipaju i aditive u zimskom periodu...Sto se tacnosti tice mozete biti sigurni da daju tacnu kolicinu...U principu sve sistemske pumpe imaju skoro isto gorivo iz NIS-a....Tako da je sve jedno gde sipate al u svakom slucaju ne sipajte na malim privatnim pumpama jer tu ima miljacine....
  • Vozi: skoda fabia 1.4tdi 2007god

Van mreže Turbo

« Odgovor #26 poslato: 12. Feb, 2014. 23:13 »
Generalno moje iskustvo je najbolje sa Eko, imaju najujednačiniji kvalitet goriva. Dok kod drugih ume da bude dobro, a može i katastrofa.
Lukoil mi se pokazao još boljim, i trudim se da što češće sipam tamo, ali mi je najbliža njihova pumpa ok 7km udaljena.

Van mreže aladdinprint

« Odgovor #27 poslato: 12. Feb, 2014. 23:17 »
Vidim vozis benzinca a na EKU i Benzin Formulu plus sipaju wins pojacivac oktana i injektor kliner.Tako da ako hoce da ti prospu pricu o 98 ne zaleci se nego FORMULA je to to....Na svim pumpama je bmb95 iz NIS-a  a bmb98 iz OKTE a to je EKOVA rafinerija.

Van mreže Turbo

« Odgovor #28 poslato: 12. Feb, 2014. 23:25 »
Da da, formulu i sipam od kada se pojavila, retko kada natočim Evro 98, mada sam ranije samo njega sipao.

Van mreže aladdinprint

« Odgovor #29 poslato: 13. Feb, 2014. 06:40 »
Nemas potrebe FORMULA je dobra a 98 samo skupa nista bolja