Autor Tema: O3 i menjač (2. brzina)  (Pročitano 3504 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže imandicZapočeo temu

Odg: O3 i menjač (2. brzina)
« Odgovor #15 poslato: 22. Feb, 2017. 09:32 »
Nemam ja sta njemu da cinculiram, to je nov auto, pun gas i cepaj, brza promena brzina, menjac perfektan i precizan, klizi gde treba, kakvi bre zvukovi prebacivanja, to ne postoji!

Ne, nije to problem takvog tipa, nema zvukova, ne oštre se zupčanici kako god da menjam brzine, ja bi rekao da nema nikakve veze sa samim menjačem već više liči da je sama ručica menjača nekako klimava (i to samo po neki put, nekad ulazi baš lepo, a nekad nekako traljavo kao da joj nešto zasmeta). Kao da neki šraf nije dotegnut do kraja...Više je glup problem nego što je ozbiljan...

Otići ću do servisa čisto da ih pitam da li im se dešavalo.

Hvala svima...
  • Vozi: Octavia III 2016. 2.0 110kw

Van mreže nidza

« Odgovor #16 poslato: 22. Feb, 2017. 15:14 »
Na crnoj nam od nekog momenta rikverc radi čudno. Uđe menjač u rikverc, ali kao da birač (ručica) ne uđe sasvim, pa kad se pusti kvačilo ubaci u brzinu kako treba uz zvuk natezanja ručice. Iz motora se ništa ne čuje pogrešno, nego takođe deluje da je u samom biraču brzina neki problem.

Ne znam šta su uradili sa tim menjačima, previše su lagani i zato smeta svaka anomalija kod ubacivanja. Da je iole teži, mnogo manje bi se primećivalo da bilo šta zapinje. Ovako deluju šuplje  nekako, prelako. Sami uvlače ručicu u brzine, a onda nekad zataje.

Bela, srećom, ima dosta bolji menjač (iz ugla vožnje). Ne znam da li svi benzinci imaju takav menjač, ili je poslastica u RS samo.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #17 poslato: 22. Feb, 2017. 22:28 »

Van mreže nidza

« Odgovor #18 poslato: 22. Feb, 2017. 22:34 »
Navikni se da između prve i druge malo zadržiš menjač u leru, sekund je dovoljno, pa da lagano ubaciš u drugu. Tačno da osetiš kad povuče sam ručicu. Najveća je razlika u sinhronizaciji između prve i druge naravno. Malo vremena u leru će da im olakša da se slože.

Tapatalk

« Odgovor #19 poslato: 22. Feb, 2017. 22:58 »
Navikni se da između prve i druge malo zadržiš menjač u leru, sekund je dovoljno, pa da lagano ubaciš u drugu.

Probam sutra. Hvala.

« Odgovor #20 poslato: 24. Feb, 2017. 08:17 »
Četvrtak, 17h, napolju 16 stepeni, menjač ulazi kao u Megle maslac, fino, bez ikakvih kočenja, prelepo. Povučem ručicu na dole i u jednom trenutku ona sama uleti u drugu.

Petak, 6:30 ujutro, temperatura 3 stepena, ubacivanje u 2. nekad lepo, nekad se malo "buni", na pola putanje ručice naiđem na neku prepreku pa kad je prođe, nastavi lepo.

Testiram dalje...

Van mreže batke

« Odgovor #21 poslato: 24. Feb, 2017. 10:41 »
To je druže normalno. Kao sto ti rekoh ranije. Neko to primeti, neko ne.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže nidza

« Odgovor #22 poslato: 24. Feb, 2017. 13:57 »
Kako se pokazalo ako malo sporije pomeraš ručicu iz prve u drugu, tj. da dozvoliš menjaču da se sinhroni slože i lagano ubaciš u drugu?

Van mreže voyager

« Odgovor #23 poslato: 24. Feb, 2017. 14:21 »
Ja ovo def. nisam imao na vRS-u.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #24 poslato: 24. Feb, 2017. 18:20 »
Mozda imas tvrdju ruku :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže voyager

« Odgovor #25 poslato: 24. Feb, 2017. 19:21 »
Ruku sam baždario tako da nije do nje. :)

« Odgovor #26 poslato: 24. Feb, 2017. 20:59 »
Ali nesto mi ne ide da prihvatim "to tako treba" na autu starom 6 meseci placenom 21.000E krvavo zaradjenih para...A vozio sam mnogo automobila gde to tako "ne treba", od Keca, Juga, Osmice, Tipa, Tpa 16V, Alfe 146, Alfe 156, Alfe 156 SW 140kw plus brdo tuđih...

Il radi il ne radi, il valja il ne valja, a čas valja, čas ne, ili vozi sa duplim kvačilom ko da vozim Dajca ili gledaj na termometar da bi video kako ce se ponašati menjač...Uh...

Pitam se koji auto neću izabrati sledeći put...

Van mreže voyager

« Odgovor #27 poslato: 24. Feb, 2017. 21:05 »
Pa i ja mislim da to nije ispravno. 

Van mreže batke

« Odgovor #28 poslato: 25. Feb, 2017. 11:24 »
Kod mene se oseti kad je hladno napolju da ne ide kao u sir, ali nikad nemam problem da ubacim u brzinu. Ako ne želim taj osećaj sporije prebacim. Da je bag na menjaču verivatno jeste. Da nisam imao problem sa drugim Škodama nisam. Da može da nervira može. I ja sam svoju nabudžio opremom i platio više nego ti. To sam primetio kao feler tek kad me mirkuk38 pitao za istu stvar. I sad posle ovih prepiski gledam šta se dešava sav istripovan. I ovih dana nema problema.
Ako te nervira odeš u servis i reklamiraš.
Odgovor neću ja da ti dam, ali nemoj da se iznenadiš ako kažu da je sve u redu.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #29 poslato: 26. Feb, 2017. 13:59 »
Kod mene se oseti kad je hladno napolju da ne ide kao u sir, ali nikad nemam problem da ubacim u brzinu.

Isto je i kod mene, ulazi u brzinu uvek ali ne onako kako bi očekivao, nego sa mnogo više otpora.

Da može da nervira može.

U tome i jeste stvar, opasno me nervira, realno ne smeta ali nervira samo tako.

Ako te nervira odeš u servis i reklamiraš.
Odgovor neću ja da ti dam, ali nemoj da se iznenadiš ako kažu da je sve u redu.

Ovoga se i plašim. Ne da će reći da je sve u redu, nego da će pri testiranju stvarno i biti u redu. I čim izađem iz servisa opet će da krene da zajebava.

Hvala, Ivan