Autor Tema: Nivo ulja - Yeti 1.2tsi  (Pročitano 6771 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slobodanalex

Odg: Nivo ulja - Yeti 1.2tsi
« Odgovor #15 poslato: 02. Apr, 2017. 21:28 »
Koja je razlika između ova dva ulja:
Između ova dva nikakva, stara i nova ambalaža.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže ugi85

« Odgovor #16 poslato: 02. Apr, 2017. 21:35 »
Primetio sam jednu stvar, a to je da u ovlascenom servisu izgleda uspevaju da istresu i zadnju kap ulja iz motora kad uspeju da sipaju predvidjenu kolicinu i preko toga zbog filtera koji se natopi. To nisam primetio ni u jednom drugom servisu. Uglavnom, cak i da je kod tebe isti slucaj to bi znacilo da su, iz kantice iz koje si danas sipao ulje, istresli 0.2l, a da je ostatak motor potrosio i da je trebalo sipati jos. Koliko kilometara je presao auto od poslednje zamene ulja?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Nikola1978Započeo temu

« Odgovor #17 poslato: 02. Apr, 2017. 21:42 »
Primetio sam jednu stvar, a to je da u ovlascenom servisu izgleda uspevaju da istresu i zadnju kap ulja iz motora kad uspeju da sipaju predvidjenu kolicinu i preko toga zbog filtera koji se natopi. To nisam primetio ni u jednom drugom servisu. Uglavnom, cak i da je kod tebe isti slucaj to bi znacilo da su, iz kantice iz koje si danas sipao ulje, istresli 0.2l, a da je ostatak motor potrosio i da je trebalo sipati jos. Koliko kilometara je presao auto od poslednje zamene ulja?
Pa 10,000km je prešao, sad mi je kilometraža na 85hiljada i nešto...da li potrošnja zavisi od načina vožnje?

Послато са HTC Desire 820  

• Vozi: Škoda Yeti 1.2tsi Experience 2011

Van mreže ugi85

« Odgovor #18 poslato: 02. Apr, 2017. 21:43 »
U velikoj meri zavisi.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #19 poslato: 02. Apr, 2017. 21:44 »
U velikoj meri zavisi.
Predpostavljam, neverujem da može da počne da troši ulje na tako maloj km, a uredno je servisiran...

Na mreži observer

« Odgovor #20 poslato: 03. Apr, 2017. 19:12 »
Visi obrtaji - veca potrosnja ulja.
Iz nekog mog vrlo kratkog (1-mesecnog) iskustva, TSI motore uopste nema potrebe terati preko 3000 obrtaja i u takvim uslovima nema sanse da potrosi vise od 0.3 litre na 10.000 km (o tacnoj potrosnji cu vise moci da kazem kad predjem toliko).
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži observer

« Odgovor #21 poslato: 24. Apr, 2017. 19:12 »
Jedna zanimljivost, ne znam da li je kod svih vas tako: juce sam kontrolisao ulje (reda radi, posle tek 600 km) i primetio sam da sipku (mernu traku) za ulje ne drzi nikakav zub (kao npr.kod 1,6 TDI) vec osim jednog mini gumenog prstencica nista ne pravi otpor da se sipka izvuce. Zapravo, najjaca sila je vakuum koji se javi nakon sto motor odradi par minuta, to prilicno "zakuje" sipku za mesto, kada hocete da je izvadite (dok je motor ugasen, naravno). Vec posle sledeceg vadjenja sipka stoji tako labavo da uopste ne uliva poverenje. Nikad se jos nisam susreo sa ovako necim pa mi neobicno.
Sto se tice nivoa, i meni su momacki nasuli u servisu (ili u fabrici, nemam pojma gde sad rade prvo punjenje tecnostima) ali to svi rade pa nesto nemam nameru da se cimam oko toga.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Zarko

« Odgovor #22 poslato: 27. Apr, 2017. 18:44 »
Meni je na 20 iljada potrosio oko pola litre ulja. Inace u njemu je ono long life ulje.

Sent from my iPhone  

Van mreže zix

« Odgovor #23 poslato: 28. Apr, 2017. 10:31 »
Meni je na 20 iljada potrosio oko pola litre ulja. Inace u njemu je ono long life ulje.

Sent from my iPhone  
Copy/Paste.
Tako je i kod mene.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže zix

« Odgovor #24 poslato: 28. Apr, 2017. 10:33 »
Jedna zanimljivost, ne znam da li je kod svih vas tako: juce sam kontrolisao ulje (reda radi, posle tek 600 km) i primetio sam da sipku (mernu traku) za ulje ne drzi nikakav zub (kao npr.kod 1,6 TDI) vec osim jednog mini gumenog prstencica nista ne pravi otpor da se sipka izvuce. Zapravo, najjaca sila je vakuum koji se javi nakon sto motor odradi par minuta, to prilicno "zakuje" sipku za mesto, kada hocete da je izvadite (dok je motor ugasen, naravno). Vec posle sledeceg vadjenja sipka stoji tako labavo da uopste ne uliva poverenje. Nikad se jos nisam susreo sa ovako necim pa mi neobicno.
Sto se tice nivoa, i meni su momacki nasuli u servisu (ili u fabrici, nemam pojma gde sad rade prvo punjenje tecnostima) ali to svi rade pa nesto nemam nameru da se cimam oko toga.
Da, upravo tako što se tiče šipke za merenje ulja. Osim što mislim da dovoljno čvrsto stoji šipka kod mene.   ;)

« Odgovor #25 poslato: 04. Jun, 2017. 16:23 »
Visi obrtaji - veca potrosnja ulja.
Iz nekog mog vrlo kratkog (1-mesecnog) iskustva, TSI motore uopste nema potrebe terati preko 3000 obrtaja i u takvim uslovima nema sanse da potrosi vise od 0.3 litre na 10.000 km (o tacnoj potrosnji cu vise moci da kazem kad predjem toliko).
Upravu si, uradio veliki servis i odmah poterao auto do Grčke i nazad, za 2000km nije potrošio ništa:

Van mreže Turbo

« Odgovor #26 poslato: 29. Jul, 2017. 09:03 »
Po mom iskustvu sa TSI 1.2 (Skoro 120kkm, kupljena nova) više troši u gradu ulja, na kratkim relacijama nego na AP, pa i kad se cepne malo jače. Evo sad do GR i malo okolo 1000km ni mrvicu nije palo. A u gradu redovno troši oko 1-1.5dl na 1000km. Baš sam pazio da merim u idealnim uslovima. Pre puta nalio max kod vulkanizera (idealno ravan pod, auto odstojao 15m kao u uputstvu). Ovde merio na benzinskoj pumpi dvaput. Isto odstojao auto.

Doduše, dugo mi je bio naprsao povratni ventil iberlaufa (inače ovo je drugi put da mi se to dešava, ne znam kako i zašto, košta 2200din original). To sam zamenio par nedelja pred put i tu je flisovao, čak je i bilo dosta masno okolo i to zaguljeno da se ne vidi uopšte, a masno do kartera. Sad se sve zasusilo I jasno da je taj ventil bio razlog. Proveravajte to. Nalazi se ispod cevi koja ide od turbine ka interkuleru preko dekle. Ventil ulazi u deklu kod poslednjeg cilindra ka akumulatoru, i 'gleda' u smeru vozača. Moja sumnja je da ga nekako drmnu majstori kada menjaju filter vazduha, a pošto je ta lulica ventila tanana verujem da lako napukne.

Trivia: Kad smo majstor i ja videli da je napukao Ventil, ni AČ, ni AC Stojanović nisu imali ventil I oboje su mi rekli da se to menja ko dobar dan na TSI. Samo u Alprosu su imali jedan I to mi je drugar odande izbunario. I oni kažu da se to često menja. Sad sam kupio dva pa imam jedan u rezervi.

Sent from my SM-G930F  

« Odgovor #27 poslato: 03. Sep, 2017. 13:51 »
Ponovo bio do Gr, od servisa prešao 4500km, nivo ulja mi se spustio za milimetar to jest do gornje tačke tačkastog dela koji je izmedju minimuma I maksimuma.

Koliko to iznosi I da li da dospem ulja?

« Poslednja izmena: 03. Sep, 2017. 14:45 Karlheinz »

Van mreže ugi85

« Odgovor #28 poslato: 03. Sep, 2017. 15:48 »
Slika je mutna pa se ne vidi jasno. Nivo ulja je na vrhu ravnog dela izmedju dva pregiba?

Van mreže zix

« Odgovor #29 poslato: 03. Sep, 2017. 15:50 »
Ja nisam dolio, a 2 mm je ispod tackastog dela.

Послато са HTC Desire 610