0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Koja je razlika između ova dva ulja:
Primetio sam jednu stvar, a to je da u ovlascenom servisu izgleda uspevaju da istresu i zadnju kap ulja iz motora kad uspeju da sipaju predvidjenu kolicinu i preko toga zbog filtera koji se natopi. To nisam primetio ni u jednom drugom servisu. Uglavnom, cak i da je kod tebe isti slucaj to bi znacilo da su, iz kantice iz koje si danas sipao ulje, istresli 0.2l, a da je ostatak motor potrosio i da je trebalo sipati jos. Koliko kilometara je presao auto od poslednje zamene ulja?
U velikoj meri zavisi.
Meni je na 20 iljada potrosio oko pola litre ulja. Inace u njemu je ono long life ulje. Sent from my iPhone
Jedna zanimljivost, ne znam da li je kod svih vas tako: juce sam kontrolisao ulje (reda radi, posle tek 600 km) i primetio sam da sipku (mernu traku) za ulje ne drzi nikakav zub (kao npr.kod 1,6 TDI) vec osim jednog mini gumenog prstencica nista ne pravi otpor da se sipka izvuce. Zapravo, najjaca sila je vakuum koji se javi nakon sto motor odradi par minuta, to prilicno "zakuje" sipku za mesto, kada hocete da je izvadite (dok je motor ugasen, naravno). Vec posle sledeceg vadjenja sipka stoji tako labavo da uopste ne uliva poverenje. Nikad se jos nisam susreo sa ovako necim pa mi neobicno.Sto se tice nivoa, i meni su momacki nasuli u servisu (ili u fabrici, nemam pojma gde sad rade prvo punjenje tecnostima) ali to svi rade pa nesto nemam nameru da se cimam oko toga.
Visi obrtaji - veca potrosnja ulja.Iz nekog mog vrlo kratkog (1-mesecnog) iskustva, TSI motore uopste nema potrebe terati preko 3000 obrtaja i u takvim uslovima nema sanse da potrosi vise od 0.3 litre na 10.000 km (o tacnoj potrosnji cu vise moci da kazem kad predjem toliko).