Autor Tema: Zapremina rezervoara - staje više goriva?  (Pročitano 24261 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hiavata13

Odg: Zapremina rezervoara - staje više goriva?
« Odgovor #15 poslato: 10. Maj, 2017. 18:12 »
Kad se setih kako se izblamirah u vezi sa ovim na pumpi pre jedno 4 godine kada je momak natocio 55l u auto na rezervi. Nisam znao za ovo, mislio da me farba covek. Sad to stalno koristim, kao sto neko rece stane 10l vise. Super mi znaci jer vozim po principu pun-rezerva-pun.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9 TDI 2001

Van mreže LjahzeZapočeo temu

« Odgovor #16 poslato: 10. Maj, 2017. 18:38 »
I ja sam se navadio na ovo pogotovo što često prelazim granicu sa Bosnom pa usićarim koju litru jeftinije.Na pun reyervoar se oseti,a ono sto mi je najzanimljivije to sto se po povratku u Bg i dalje vozikam koji dan sa kazaljkom zakucanom do kraja.  :B=)
U rezervoar definitivno staje 60l.
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Van mreže Chaki87

« Odgovor #17 poslato: 10. Maj, 2017. 19:43 »
Meni je najvece razocarenje kad sam sa superba I presao na superb II upravo to sto u noviji staje manje goriva. Stari je imao taj odusak i mogao si da nafilujes 70 litara, a novi nema dugme za odusak i maksimalno 55 litara.

Gde se nalazi to dugme,zna li neko??
Kako se pritiska,rukom ili pištoljem??
Koliko staje u O2 scout-a??

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Oktavija Scout 2.0 TDI 2007 i Oktavija VRS 2.0 TFSI 2006

Van mreže MAKS

« Odgovor #18 poslato: 10. Maj, 2017. 22:21 »
Kod mene na fabiji je to bukvalno na mestu gde ulazi pistoljya gorivo ,sa leve ili desne strane, sad trenutno nemogu da se setim. I neznam dali je to bas pametno. Dodushe radio sam to jer sam rezervoar potrosio vrlo brzo.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži hakkler

« Odgovor #19 poslato: 10. Maj, 2017. 23:20 »
O1 isto ima odušak...ali ne ide toliko ko u F1...cca na 55l..možda još +7l.
Točim samo 1x godišnje..pred g.o.

Dovoljno da BC poludi sa tom zalihom goriva..još kad je duga nizbrdica ;D

Utočeno do čepa..1270km domet..i onda Obrovac..nakon 260 pređenih ima za još...

1400 km ;D (1440 km sam ga  najviše uspio natjerat da pokaže)

Van mreže Chaki87

« Odgovor #20 poslato: 11. Maj, 2017. 12:51 »
Kod mene na fabiji je to bukvalno na mestu gde ulazi pistoljya gorivo ,sa leve ili desne strane, sad trenutno nemogu da se setim. I neznam dali je to bas pametno. Dodushe radio sam to jer sam rezervoar potrosio vrlo brzo.

Pa sta ga onda samo kao prislonis/pritisnes?cuje li se klik...nisi mi bas detaljno odgovorio? ;p

Van mreže Neba

« Odgovor #21 poslato: 11. Maj, 2017. 12:55 »
KAd se rezervoar napuni (izbaci pistolj) gurnes to dugmence koje je kao vratanca i drzis otvorenim :D i nastavis da tocis polako...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Chaki87

« Odgovor #22 poslato: 11. Maj, 2017. 13:37 »
KAd se rezervoar napuni (izbaci pistolj) gurnes to dugmence koje je kao vratanca i drzis otvorenim :D i nastavis da tocis polako...

Ok,hvala Nebo, ali mislim da su (na O2) po default-u ta "vrataoca" zatvorena, malo mi je drugaciji sistem rezervoara nego na prethodnoj oktaviji koju sam imao (2004)....tako da se taj poklopcic svakako mora gurnuti :))

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #23 poslato: 11. Maj, 2017. 14:00 »
 :)
  • Vozi: Yeti

Van mreže Chaki87

« Odgovor #24 poslato: 11. Maj, 2017. 16:18 »
Nema šta,Pedja nam je Bog...on pošalje fotku..konkretno!
Hvala Pedjolino

Sent from my iPhone  

Van mreže bushido

« Odgovor #25 poslato: 12. Maj, 2017. 14:51 »
Da, noviji modeli ostali su liseni tog "pipca"

Inace;
Fabija mk1 - 57
Octavija mk1 - 62

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #26 poslato: 26. Apr, 2022. 11:06 »
Evo jednog zapažanja od sinoć.
Promenom firme, promenio sam i auto (mislim da sam to u nekoj temi pomenuo), firma mi "dodelila" Superb 2.0 TDI DSG, sa 140kW, MY2019. Opako jaka i dobra mašina  bravo2.
Juče sam se vraćao iz Niša i uspeo da ispeglam rezervoar skoro do isparenja (BC je pokazivao još 5 km :-X). Sipao sam "do čepa", pa onda još malo, pa još malo, pa još malo. Stalo je ukupno 71 litar. Nisam imao pojma da je rezervoar toliko veliki.
Prethodnim rezervoarom sam prešao 1.170 km, ali prethodni put nisam baš toliko "gazio" pri sipanju goriva. Cenim da sam sinoć sipao bar 4-5 litara preko običnih navika.
Za ovako veliki auto potrošnja vrlo pristojna.
Dugoročno, na BC mi prikazuje 5,7 l na 100 km.
Da se razumemo, niti divljam, niti preterano štedim - vozim uvek iste relacije, na uvek isti način.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže bgdvinko

« Odgovor #27 poslato: 26. Apr, 2022. 20:24 »
Sipao sam "do čepa", pa onda još malo, pa još malo, pa još malo. Stalo je ukupno 71 litar. Nisam imao pojma da je rezervoar toliko veliki.
Ja vidm dole u prilogu da je rezervar 66L. Ako sam dobro razumeo o kom se modelu radi. Pogledaj jos jednom u specifikaciji koliki ti je rezervoar, pa ako si sacuvao racun navrati im ga na pumpu kad sledeci put budes u prolazu. Nebi sad da dajem kritike na pumpase, ali nekad im je to bila javna tajna sa takozvanim (puskicama) pa ako nepazis na sipanju zaprepastis se kolilo ti stade u rezervar
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #28 poslato: 26. Apr, 2022. 20:45 »
I ja sam negde pročitao da je zapremina rezervoara 66 l, ali nikad nisam dobro skapirao šta to tačno znači. Da li se uzima u obzir i oduška, ili ne.
NIS ova je pumpa na autoputu, kod Bagrdana, prosto mi je nezamislivo da je moguće da su opet nasvirali automate.
Ja sam sipao, nije pumpadžija.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Na mreži Markkoni

« Odgovor #29 poslato: 26. Apr, 2022. 20:48 »
Ni za Rapida ne piše nigde da je rezervoar 65 litara pa jeste. Ne znam da li kod Superba ima tzv. ventil za odušak? U tom slučaju je razumljivo.