Autor Tema: Rezultat 40 profila na našim putevima  (Pročitano 6539 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Rezultat 40 profila na našim putevima
« Odgovor #15 poslato: 24. Apr, 2017. 19:18 »
Dodaj 1bar u ovu gumu.... samo što se točak ne kotrlja na felni  :B=)

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #16 poslato: 24. Apr, 2017. 20:12 »
 Vozio sam 205\45 2god , gume su izdrzale ali 2 felne su isle na ispravljanje . Putevi su nam uzas .
Ortak mi je pokidao karter u Vojvode Stepe , neobelezeni radovi , i snimao sve i tuzio i dobio onu stvar na kraju  wac1
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže vojkan85

« Odgovor #17 poslato: 25. Apr, 2017. 15:12 »
Jeste da su nam putevi nikakvi, ali i mi kao vozači moramo da znamo da ako stavimo drugačije felne i gume a ovde mislim na ne fabričke koje recimo dođu sa autom, povećavamo rizik. Guma ne trpi toliko i sve se prenosi na felnu. Od kako sam stavio veće felne na auto, na deonicama puta gde znam da je ok, mogu da ga gazim, ali tamo gde je put iole malo oštećen, neka trubi ko hoće odpozadi, ne idem preko 30-40 na sat. Nažalost, uvek se ispostavi da se teško naplati šteta za koju nismo direktno krivi.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI, Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže nidza

« Odgovor #18 poslato: 25. Apr, 2017. 15:50 »
Mora da se pazi.

/40 je preživela celu zimu bez tačkice, sad je na redu /35... Na momente bude napeto. Kolega iznad je dobro napisao, mnogo pažnje, ivičnjaci samo ako ste ekstremno vešti i to sa parkiranjem unazad, dijagonalno, da ne takne felnu, dobri čisti farovi, na nepoznatom putu polako.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže nelle

« Odgovor #19 poslato: 25. Apr, 2017. 18:22 »
Vozio sam 205\45 2god , gume su izdrzale ali 2 felne su isle na ispravljanje . Putevi su nam uzas .
Ortak mi je pokidao karter u Vojvode Stepe , neobelezeni radovi , i snimao sve i tuzio i dobio onu stvar na kraju  wac1

Prvo što treba da uradi je da pozove policiju da napravi zapisnik - ali odmah kad se tako nešto desi, posle nije problem. Ovako, prošao voz...

Postoji procedura, a treba i malo znanja posle, pa se odradi sve lepo na kraju. Plate koliko ja znam.
Buco, jel' platio on onda i njihove sudske troškove? Koliko shvatam izgubio je sud.
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

« Odgovor #20 poslato: 25. Apr, 2017. 20:54 »
Nije ni pozvan na sud , odbacena optuzba , ima na youtube u snimak ako nisu skinuli . Pa nema vece mafije od drzavnog vrha to svi znaju , sa njima nema tuzenja .

Van mreže Gago1989

« Odgovor #21 poslato: 25. Apr, 2017. 21:21 »
Naplataio mi je 2000 za ispravljanje i farbanje felni...doduše....dve nedelje pre ovog dešavanja sam kod njega uradio sve 4 felne...zaista ih je dobro sredio, nisam ih mogao prepoznati. Naravno stavio sam sve 4 nove gume....i kad sam overio rupu....prednja i zadnja desna su bile skroz uništene...morao uzeti dve nove gume....19k a za felne mi je uzeo 2000rsd....

Sent from my iPhone  

Van mreže Nikola1978

« Odgovor #22 poslato: 11. Sep, 2017. 22:18 »
Naplataio mi je 2000 za ispravljanje i farbanje felni...doduše....dve nedelje pre ovog dešavanja sam kod njega uradio sve 4 felne...zaista ih je dobro sredio, nisam ih mogao prepoznati. Naravno stavio sam sve 4 nove gume....i kad sam overio rupu....prednja i zadnja desna su bile skroz uništene...morao uzeti dve nove gume....19k a za felne mi je uzeo 2000rsd....

Sent from my iPhone  
Gde si radio ispravljanje I farbanje felne?

Послато са HTC Desire 820  

• Vozi: Škoda Yeti 1.2tsi Experience 2011

Van mreže Dilema

« Odgovor #23 poslato: 02. Jul, 2019. 14:32 »
Nije ni pozvan na sud , odbacena optuzba , ima na youtube u snimak ako nisu skinuli . Pa nema vece mafije od drzavnog vrha to svi znaju , sa njima nema tuzenja .

Kako odbačena, po kom osnovu?
Bez obzira na politiku, sud odbacuje tužbu u skladu sa zakonom, a pre toga opomene tužitelja da uredi tužbu na način...
Ne branim ove putare, zakonodavca ili sud, samo mi je zainteresovalo.
Obzirom da ako neko već ima dovoljno odlučnosti da sačini tužbu, ne vjerujem da bi odustao iz banalnih razloga, te pustio da tužba bude odbačena tek tako.
  • Vozi: Škoda Superb 1.9 TDI Greenline

« Odgovor #24 poslato: 02. Jul, 2019. 15:56 »
Mislim da je bilo nesto da su bili znakovi i ona kao barikada upozorenja na tu rupu pa je vozac sam kriv . Naravno na snimku nigde nista nije bilo

Van mreže Dilema

« Odgovor #25 poslato: 03. Jul, 2019. 13:16 »
Uvijek ima ona, da je vozač dužan prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu.
Kako da prilagodimo vožnju kada na regionalnim putevima iskoče krateri koje vidiš tek kada je kasno.
Naročita lutrija je kad kiša pada, prolazak kroz jezera na putu možemo nuditi kao novi adrenalinski sport.

Obaveza je putara da regionalne puteve drže na određenom nivou.

Takodje znakovi moraju biti na propisnoj visini postavljeni kako bi ih vozač mogao na vrijeme uočiti.

Jedan od hitova reknostrukcije regionalnih puteva, je tabla postavljena odmah na izlasku iz krivine 10 m od kratera.
Ograničenje je 80 km/h, izgleda da nas zamišljaju sa brembo kočnicama i refleksima vozača F1.

Problem kod parnica male vrjednosti je što se neukom licu generalno ne isplati da se "ganja".
Uz to cijeli proces, traži dosta strpljenja i nešto novca.
Ako nije inat u pitanju ili neko skuplje vozilo generalno se ne isplati.
  • Vozi: Škoda Superb 1.9 TDI Greenline

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #26 poslato: 03. Jul, 2019. 16:39 »
Ja sam pre par godina posle neke kise zgazio veliku plocu asfalta koja je plutala na vodi, u ravni kolovoza. Prednji tocak je podigao plocu i ivicu ploce sam bukvalno nabio u zadnji tocak, koji je naisao na vec nakrenutu plocu asfalta; kroz gumu u felnu. Ulica, brzina oko 50km/h. Rupa se ne vidi, asfalt lezi u lezistu ali se odvojio i pluta; tacnije uspesno okrpljena rupa se otvorila. Gde je tu krivica vozaca? Pa u profilu, tada /50 naravno :) :bravo:
Prijavio stetu, isao u MUP, zvao procenitelja za zapisnik. Gde je zapelo? Najpre se pandur koji je pravio zapisnik zagubio negde na jedno dve nedelje. Pa posle nije beleska bila gotova, itd... I da je sve to bilo na vreme, ostaje peripetija sudjenja oko jedne jeb**e gume.
Ja u medjuvremenu popizdeo i kupio dve nove gume, uz naravno komentar "terajte se u 3 pm i putari i panduri i sud". I odustao.
Nasi su putevi za volovska kola sa drvenim okovanim tockovima.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.