Autor Tema: 1.6 TDI i DPF  (Pročitano 10098 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže knikolaZapočeo temu

Odg: 1.6 TDI i DPF
« Odgovor #15 poslato: 29. Maj, 2017. 14:04 »
Nisam prisustvovao, ali koliko mi je rekao serviser mora odozdo.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #16 poslato: 29. Maj, 2017. 19:18 »
Samo da javim da sam slao dpf u  www.dpfservis.rs i da je kao nov. Otkostalo me je 100e
Ako se ovo desi jos jednom skidam dpf i to je to :)
Bitno da si resio problem, a skidanje i iskljucivanje bi te vise kostalo nego ciscenje.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #17 poslato: 30. Maj, 2017. 17:05 »
Bitno je da si resio :) .Skidanje dpf a i stavljanje cevi uzimaju ako ti rade u auspuh servisu 20-30 e , a posle kopijutersko kodiranje za gasenje je oko 50 e . Doduse zavisi gde , cisto da znas za sl put .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #18 poslato: 30. Maj, 2017. 18:32 »
Naspram 1500 eur za nov - dzabe i jedno i drugo.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Peja

« Odgovor #19 poslato: 30. Maj, 2017. 23:54 »
Kakvu su ti garanciju dali?
Sta kazu, jos koliko je preostalo zivotnog veka filteru, ili su ga ocistili u potpunosti?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #20 poslato: 01. Sep, 2017. 13:07 »
Zanima me na oktaviji 1.6tdi da li uklanjanje EGR-a (blindiranje i softverski reprogram) dovode do začepljenja DPF-a? Auto je prešao 210.000km, ali ja vozim 90% na auto putu i ne oduševljava me ideja skidanja dpf. Tim pre što sam u Sloveniji i ovde se mere gasovi na tehničkom. Kada je motor hadan, nekad duže vergla, a kada upali loše radi na leru, na premalo obrtaja dok ne dodam malo gasa. Takođe, za nijansu slabije vuče hladan. Na dijagnostici je imao grešku EGR-a (lampica nije gorela). Hteo sam da ga uklonim ali mi serviser rekao da preporučuje zajedno uklanjanje dpf-a i EGR-a (300e). To je povoljnije nego pojedinačno. Kaže da se u 50% slučajeva zapuši dpf ako se ukloni samo egr. Pa da čujem ima li kakvih iskustava?

Van mreže Peja

« Odgovor #21 poslato: 01. Sep, 2017. 14:00 »
A da prvo majstor skine i očisti EGR?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže ugi85

« Odgovor #22 poslato: 01. Sep, 2017. 15:16 »
Majstor izgleda predlaze ono sto je njemu isplatljivije. EGR se skida, cisti i vraca za manje od dva sata i u Srbiji takav tretman kosta do 20e tako da ti predlazem isto sto i Peja. Kod mene su slicni simptomi na starijoj Fabiji uspesno otklonjeni ciscenjem EGR-a sprejom bez demontaze.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #23 poslato: 01. Sep, 2017. 15:24 »
Može i ta varijanta ako uopšte ovi majstori znaju da se time bave. Znam da je meni potrošnja na mazdi vidno opala posle blindiranja egr-a. Ali tamo se nije zahtevala softverska intervencija. Videću mogu li sam da pokušam. Samo još da vidim čime da ga čistim.

Van mreže ugi85

« Odgovor #24 poslato: 01. Sep, 2017. 18:06 »
EGR "vraca" vruce izduvne gasove na dodatno sagorevanje koji koji u izvesnoj meri umanjuju snagu motora. Kod dizela je na leru EGR potpuno otvoren, a postepeno se zatvara kako broj obrtaja raste. Zato kad je EGR zacepljen dizel slabije poteze iz starta.
Posto EGR verovatno nikad nije ciscen, preporucujem ti prvo skidanje i rucno ciscenje da ne bi sva prljavstina zavrsila u motoru. Posle je neophodno odraditi adaptaciju tako da ukoliko nemas VCDS bolje da ti to odradi neko u Srbiji.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #25 poslato: 01. Sep, 2017. 18:17 »
Zanima me na oktaviji 1.6tdi da li uklanjanje EGR-a (blindiranje i softverski reprogram) dovode do začepljenja DPF-a? Auto je prešao 210.000km, ali ja vozim 90% na auto putu i ne oduševljava me ideja skidanja dpf. Tim pre što sam u Sloveniji i ovde se mere gasovi na tehničkom. Kada je motor hadan, nekad duže vergla, a kada upali loše radi na leru, na premalo obrtaja dok ne dodam malo gasa. Takođe, za nijansu slabije vuče hladan. Na dijagnostici je imao grešku EGR-a (lampica nije gorela). Hteo sam da ga uklonim ali mi serviser rekao da preporučuje zajedno uklanjanje dpf-a i EGR-a (300e). To je povoljnije nego pojedinačno. Kaže da se u 50% slučajeva zapuši dpf ako se ukloni samo egr. Pa da čujem ima li kakvih iskustava?
Skidanje EGR dovodi do brzeg punjenja DPF sto ce uzrokovati cesce regeneracije pa na kraju i zacepljenje posto posle sagorevanja cadji u njemu ostaje pepeo koji se ne moze nikako izbaciti osim skidanjem filtera i ciscenjem na specijalnim masinama (pec, vakuum, kompresor, ultrazvucna kada...), a za 300 eur koliko ti trazi za skidanje mozes kupiti i nov EGR.
A imas i resenje za DPF
http://www.strajnar.si/
http://www.auspuh-novak.com/filter-trdih-delcev/
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #26 poslato: 01. Sep, 2017. 19:44 »
1.6 TDI nema tako jednostavan EGR kao 1.9 TDI.
Integralno sadrzi i hladnjak kroz koji cirkulise tecnost iz rashladnog sistema tako da skidanje i ciscenje nije "uradi sam" operacija. Iz istog razloga je i skup kao djavo (oko 450 eur). Mislim da se cak skida i DPF da bi mu se uopste moglo prici (tako su bar meni rekli kada su mi menjali EGR koji je riknuo posle samo 87.000 km).
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #27 poslato: 02. Sep, 2017. 12:41 »
Raspitaću se svakako. Hvala Slobodane na ovim linkovima, nisam znao da se i obnavljaju dpf filteri. Imam vremena da razmislim o svemu. Doduše, motor zagrejan poteže ekstra iz mesta, bolje za nijansu od poslednjeg modela oktavije od mojih, sa istim motorom. Ali potrošnja je nešto malo veća po bordu, prateći trenutnu. Meni je i majstor rekao ili zamena ili skidanje egr-a. Za zamenu je naglasio preporučuje isključivo originalni. U tome se slažem, ali cena mu je ovde 500e.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #28 poslato: 02. Sep, 2017. 17:22 »
Moje skorije iskustvo sa dpf om . Palio regeneraciju svaki drugi treci dan . Otisao da se izvadi napolje , posao gotov za sat vremena , posle toga na software da se odradi dpf off . Razlika nebo i zemlja , osetno bolji na gasu i u nizim obrtajima . Cena 50e sve ukupno . Vozim vec mesec dana bez ikakvih problema
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #29 poslato: 02. Sep, 2017. 17:46 »
Kako znaš kada pali regenarciju u vožnji? Jel ima neku lampicu?