Autor Tema: Navigacija, update, mape...  (Pročitano 63500 puta)

AcoSk i 24 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vuksa11

Odg: Navigacija, update, mape...
« Odgovor #30 poslato: 31. Okt, 2018. 09:25 »
Izvinjavam se sto postavljam pitanje na koje je verovatno odgovoreno vec x puta ali moze li mi neko napisati kako da azuriram svoju Amundsen navigaciju. Inace Superb je proizveden u avgustu 2017. godine, preuzeo sam ga pre tacno godinu dana i jos uvek mi nije radjen nikakav update navigacije.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI DSG

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #31 poslato: 31. Okt, 2018. 09:40 »
Vidi prve dve poruke u ovoj temi.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI Elegance+ 2008

Van mreže vuksa11

« Odgovor #32 poslato: 31. Okt, 2018. 11:42 »
Hvala, update-ujem pa javljam da li navigacija i dalje radi  :B=)

Van mreže vuksa11

« Odgovor #33 poslato: 01. Nov, 2018. 23:05 »
Izbacilo mi da za moj VIN postoje 2 razlicita update-a za mape.
ECE 2 2018/2019 od oko 3gb i ECE 2018/2019 fajl koji je znatno veci oko 12gb.
Oba sam skinuo na racunar pa sutra planiram da prebacim na sd karticu. Da li treba oba raspakovati ili samo jedan od ova dva i koji?

« Odgovor #34 poslato: 02. Nov, 2018. 11:42 »
Ja sam uvek koristio ovaj veci (od kada su poceli da izbacuju dva fajla). Razlika je u broju zemalja koje su pokrivene mada im sad na sajtu i ne pise koje su zemlje u kojem fajlu. Cini mi se da veci ukljucuje i ovaj manji, ali to sad vise nisam siguran.
  • Vozi: Skoda Superb MK3

Van mreže vuksa11

« Odgovor #35 poslato: 02. Nov, 2018. 16:14 »
I meni je tako najlogicnije. Probacu sa vecim fajlom.
Hvala

Van mreže vuksa11

« Odgovor #36 poslato: 05. Nov, 2018. 10:19 »
Definitivno veci fajl obuhvata manji.
Raspakovao veci od dva ponudjena fajla i sve funkcionise kako treba.

« Odgovor #37 poslato: 03. Dec, 2018. 21:51 »
E sad vise ni meni nije jasno koji fajl treba skinuti :)
Em ih sad ima 7, em ne pise sta je koji (osim ECE1),  em bih rekao da su verziju pogresili, posto bi sad trebalo da izadje ECE 2019 a ne ECE 2019/2020... Da ne pominjem sto pise da je sledeci update u Avgustu 2018...

Van mreže vuksa11

« Odgovor #38 poslato: 04. Dec, 2018. 09:49 »
Ja bih sacekao malo jer je vrlo verovatno neki bag.
Ako ti se zuri skini najveci fajl. Mada i taj najveci, od 7gb nije ni blizu uobicajene velicine.

« Odgovor #39 poslato: 04. Dec, 2018. 19:24 »
Sad su objavili sta koji fajl sadrzi. Nije mi jasna logika kako su grupisali zemlje, posto se svaka nalazi u po nekoliko fajlova. Npr. Srbija je u ECE2 i u ECE4. Ja skidam ECE4 posto je veci i sadrzi vise drugih zemalja (mada je manji od ECE5 a navodno sadrzi vise zemalja). Javljam utiske kad ih ubacim u navigaciju.

« Odgovor #40 poslato: 05. Dec, 2018. 16:09 »
ECE4 ne sadrzi Srbiju ni vecinu okolnih zemalja. Idemo dalje :(

Van mreže vuksa11

« Odgovor #41 poslato: 06. Dec, 2018. 09:38 »
Znaci ipak ECE5  :B=)

« Odgovor #42 poslato: 06. Dec, 2018. 12:28 »
Uh, probao sam razne varijante i taj ECE5 ima Srbiju ali nista od zemalja severnije od nje (nema cak ni Hrvatsku) tako da mi ne radi posao.
Probao sam i druge fajlove i u ovom prvom na listi (pise ECE7 mada se fajl zove STD2_1115_EU_DL4_201920 i u navigaciji se drugacije prijavljuje), ima Srbija i vecina zemalja do kojih bih isao kolima, ali nema Nemacke.
Probacu i sa ostalim fajlovima (poskidao sam ih sve pa idem jedan po jedan). Probacu i da li moze da se kombinuje vise fajlova, posto ovo kako su sad napravili je debilno. Ko ne mora nek ne zuri sa updateom.

« Odgovor #43 poslato: 07. Dec, 2018. 11:55 »
Nadjoh neki info na Seat forumu (iste su mape) gde su tacni sadrzaji:

Citat
Variant 1 http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/DiscoverMedia2_EU1_1115_V10.7z
Scope: Andorra, Belgium, Gibraltar, Iceland, Ireland, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Portugal, Spain, United Kingdom

Variant 2 http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/DiscoverMedia2_EU2_1115_V10.7z
Scope: Albania *, Bosnia and Herzegovina *, Bulgaria *, Denmark, Estonia, Finland, Greece, Kazakhstan *, Kosovo *, Latvia, Lithuania, Macedonia (former Yugoslav Republic) *, Moldova *, Montenegro *, Norway, Romania *, Russia *, Sweden, Serbia *, Ukraine *, Belarus *, Cyprus *

Variant 3 http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/DiscoverMedia2_EU3_1115_V10.7z
Scope: Germany, Italy, Croatia *, Liechtenstein, Malta *, Austria, Poland *, San Marino, Switzerland, Slovakia, Slovenia, Czech Republic, Hungary, Vatican City

Variant 4 http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/DiscoverMedia2_EU_DL1_1115.7z
Scope: Andorra, Belgium, Germany, France, Italy, Croatia *, Liechtenstein, Luxembourg, Malta *, Monaco, Netherlands, Austria, Poland *, San Marino, Switzerland, Slovakia, Slovenia, Czech Republic, Hungary, Vatican City

Variant 5 http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/DiscoverMedia2_EU_DL2_1120_V10.7z
Scope: Andorra, Belgium, Germany, France, Ireland, Iceland, Italy, Croatia, Liechtenstein, Luxembourg, Malta *, Monaco, Netherlands, Austria, Poland, San Marino, Switzerland, Slovakia, Slovenia, Czech Republic, Hungary, Vatican City, United Kingdom

Variation 6 http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/DiscoverMedia2_EU_DL3_1115_V10.7z
Scope: Andorra, Belgium, Germany, Denmark, Finland, France, Ireland, Iceland, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Norway, Sweden, United Kingdom

Variation 7 http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/DiscoverMedia2_EU_DL4_1115_V10.7z
Scope: Albania *, Bosnia and Herzegovina *, Bulgaria *, Estonia, Greece, Italy, Kosovo *, Croatia *, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Malta *, Macedonia (former Yugoslav Republic) *, Moldova, Montenegro *, Austria, Poland *, Romania *, San Marino, Switzerland, Slovakia, Slovenia, Czech Republic, Hungary, Serbia *, Ukraine *, Turkey *, Belarus *, Vatican City, Cyprus

So the choice is yours... they seem to have split out the countries. May be version 5 is better if you are driving from the UK into those countries.

So many choices :). Lay back and listen to reports of what works for them :). Each Seat country will supply a card that's best. One suspects that developments in the East what use to fit on the SD cards no longer does unless it's something to do with the license. Seems to be the west won't now fit on one card.

U svakom slucaju, ovo mi ne radi posao pa sam vratio stare mape dok ne nadjem nacin kako da kombinujem vise ovih delova u jedan.

Van mreže Alex71

« Odgovor #44 poslato: 07. Dec, 2018. 17:27 »
Citam ovo i tek sad kapiram sto su mi u skodi rekli da vise nece moci jedna mapa za srbiju sa celom evropom , nego da ce morati "vise" kartica. Nego da li je neko importovao iz igo aplikacije custom poi, ima li neki alat za to ili moram na ruke da se igram sa vcf fajlovima koje prihvata amundsen. Ne mogu da se naviknem na amundsen, nema ni koordinatu da unesem (bar ja ne znam). Igo je zakon.
  • Vozi: Superb 2.0 TDI MY2019