Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 2007-2014
»
zamena farova na fabiji mk2 sa h4 na h7 i ugradnje ksenona
Strana:
«
1
2
3
4
»
Dole
Autor
Tema: zamena farova na fabiji mk2 sa h4 na h7 i ugradnje ksenona (Pročitano 9764 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
djordje48
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
16
Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
Odg: zamena farova na fabiji mk2 sa h4 na h7 i ugradnje ksenona
«
Odgovor #15 poslato:
20. Sep, 2013. 23:32 »
Tako je.radi klapna i cuje se izrazito ''blink'' pri aktiviranju dugog svetla u h7 faru sa socivima...
fobia24
Laurin&Klement
Like ukupno: 612
L&K ugled:
42
«
Odgovor #16 poslato:
21. Sep, 2013. 10:46 »
Upravo tako! Čuje se klapna pri blicanju koja iskače. Sijalica uvek gori konstantno. Međutim, kod mene se xenon pali postepeno na oborenom svetlu, klasično za ovu vrstu sijalica. Ali kada blicnem, a far je ugašen, upali se momentalno (sijalica 100% zasvetli odmah). To me plaši da mi ne upropasti sijalice, pa blicam uglavnom kada su farovi upaljeni i sijalice već zagrejane. Kod mene xenon svetla nisu fabrička, već naknadno ugrađena. Imaju već 3 godine i rade perfektno.
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #17 poslato:
21. Sep, 2013. 13:05 »
Fobia, koji tip ksenona tj sijalica imas i gde si ugradjivao?
fobia24
Laurin&Klement
L&K ugled:
42
«
Odgovor #18 poslato:
21. Sep, 2013. 13:27 »
U nekom servisu na Zrenjaninskom putu u Boleču. Ako se na slici ne vidi, prepisaću šta piše na kutiji sijalica. Mogu poslati kontakt na pm ako treba.
"Xenon super vision HID heat lamp"
Na omotu nema ni koliko K su, niti zemlja porekla.
Na drugom autu imam Xenon HID H1, 6000K i svetle belo, dok su ovde plavkaste.
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #19 poslato:
27. Sep, 2013. 22:10 »
stavljeni ksenoni 5000k, i farovi sa socivima. jedini problem je mutno levo socivo, sto ce se resiti jednog dana kad budem opet skidao branik...sad cekam maglenke...slika sa i bez sociva...
«
Poslednja izmena: 27. Sep, 2013. 22:24 djordje48
»
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #20 poslato:
27. Sep, 2013. 22:52 »
bilo je dosta problema pri zameni fara h4 na h7. morao sam da izvedem poseban vod za oboreno svetlo sa akumulatora jer se stalno isključivalo oboreno pri aktiviranju ručice za dugo svetlo. sad pada klapna i socivo prelama svetlo, pa svetli ceo snop kad aktiviram dugo. stavio sam i led sijalice u pozicije. samo sam gresku napravio sto nisam i levi far otvorio, da ocistim socivo, i sad je mutno, sto se bas primecuje...
bokilava
RallyeSport
Like ukupno: 0
L&K ugled:
13
«
Odgovor #21 poslato:
27. Sep, 2013. 23:31 »
Zar nije taj Mica morao da otvori i levi far da bi ga polirao iznutra? mogao je da ocisti i socivo
Jel jedino resenje bilo to sa dodatnim vodom, nije mogao neki relej da se ubaci (lupam)
Imam sad jedno pitanje za tebe sad kad si vec iskusan u ovome, sta je prelomilo da stavis komplet druge farove umesto da si recimo ubacio ona morimoto sociva u tvoje h4 farove? Pitam jer ja razmisljam u pravcu ksenona, ali ih ne bih stavljao jer rasipaju previse i mrzim kad mi ide u susret neko sa aftermarket ksenonima bez sociva. A video sam na netu ta morimoto sociva, lepo izgleda far, a i odlicno igraju svoju ulogu.
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #22 poslato:
28. Sep, 2013. 00:10 »
dajem ti kontakt na PP za lika koji mi je radio ksenone. sto bi se reklo, zna posao:) ma ja sam kriv za levi far. desni je bio totalna katastrofa, a levi kao nov. bar sam ja tako mislio. al sam tek video sta je nov far kad mi ga je Mica sredio i ispolirao socivo. i tek sam uvideo sta je razlika izmedju cistog i prljavog sociva kad sam stavio ksenone.bzv, mogao sam i levi far Mici da dam, sto cu uskoro najverovatnije uciniti
. ja sam ljubitelj iskljucivo fabrickog stajlinga i sigurno ne bih stavljao ksenone da ne postoje ova fabricka sociva, ti mozes da uzmes fabricki far, i zamenis sociva. meni najlepse izgleda ono sto fabrika spakuje. lik koji mije radio ksenone mi preporucuje dnevna svtla LED da stavim u masku maglenki. ja necu jer mi je to ruzno jer nije fabricki. probali smo da premestamo pinove, al nismo uboli nikako i samo je bilo resenje posebno napajanje sa akku. mozda moze nesto i preko vcds-a da se programira, al dijagnostiku nismo imali. za te detalje moram pitati druga iz autočačka, pa javljam...
ksenini ubijaju. razlika je i vise nego ocigledna. mislim da OEM ksenoni sada idu na 5000k?
«
Poslednja izmena: 28. Sep, 2013. 00:20 djordje48
»
Srle
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #23 poslato:
10. Jan, 2014. 14:11 »
Ja se izvinjavam. Sad sam pročitao o ovoj temi I interesuje me pomenuti majstor Mića koji čini čuda. Mogu li dobiti njegov kontakt telefon? Hvala.
Vozi: Fabia 1.4 16V 2008
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #24 poslato:
10. Jan, 2014. 21:40 »
@ srle poslato na pp
sad radim na novom projektu. hocu da na novoj fabiji, 2011, dakle fabija mk2 FL izvrsim istu konverziju farova. projektor farovi za FL fabiju su bas retki, nema ih na otpadima, nema ih na netu, sem dva-tri oglasa u ceskoj. odlucio sam da kupim nove. ali, sada belaj nastaje. nasi ovlasceni dileri ne znaju kataloski broj ovih farova jer skoro niko ne kupuje elegance fabiju ili rumstera da bi fabricki dobio ove farove. ETKA im ne daje precizne podatke, pa sam prepusten samom sebi. u autocacku sam dobio inf da ti farovi kostaju 15 000 po komadu, ali postoje jos neki koji kostaju 30 000 din po komadu
. ne znaju za koju fabiju idu ti farovi milsle da je to namenjeno za monte carlo ili rs ili su to farovi gde se socivo zakrece sa volanom pri ulasku u krivinu, tzv DL modul sociva. i tako...muka se nastavlja, a pomoc drugara sa foruma je kao i uvek najkorisniji saveznik u borbi protiv neznanja onih koji treba dosta toga da znaju jer ne rade za eksere
kataloski broj-mislim da su ovo pravi farovi
5j1941018D
5j1941017D
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #25 poslato:
10. Jan, 2014. 21:51 »
http://www.skoda-eshop.cz/svetla-lampy-mlhovky-24554/1413-Halogenov%C3%BD-sv%C4%9Btlomet-prav%C3%A1-5J1941018D
montážní strana pravá
počet světelných funkcí 4, se servomotorem pro regulaci sklonu světlometu, bez žárovek,
pro vozidla bez adaptabil. předních světlometu
(osv.zatáčky), H7/H7, PY21W, W5W
se směrovými/výstražnými světly, s potkávacími světly, s dálkovými světly, s navigačními světly, FF, halogen,
pro pravosměrný provoz
jmenovité napětí 12 V
Použití:
kaze za vozila bez adaptabilnih prednjih farova...
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #26 poslato:
11. Jan, 2014. 18:01 »
http://www.skoda-eshop.cz/svetla-lampy-mlhovky-24554/1414-Halogenov%C3%BD-sv%C4%9Btlomet-lev%C3%A1-5J1941017E
mislim da su ovo farovi gde se socivo zakrece sa okretanjem volana...
fuse
Active
L&K ugled:
4
«
Odgovor #27 poslato:
11. Jan, 2014. 20:26 »
Da, da... ovo su ti farovi sa AFS funkcijom, najlakse ih je prepoznati po razmaku izmedju ruba ovog oko sociva i osnovnog dela fara (sa AFS-om je daleko veci razmak)
Evo ovde se mozda to malo bolje vidi, u pitanju je taj far sa AFS funkcijom
http://auto-center.com.ua/library/file/look-02_3.jpg
«
Poslednja izmena: 12. Jan, 2014. 21:44 pedja
»
Vozi: Octavia A7 2.0 TDI Elegance+
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #28 poslato:
11. Jan, 2014. 21:20 »
tako je. meni trebaju obicni, bez AFS funkcije. nadam se da ce u autocacku da pogode deo, reli su mi da ce me zvati. nadam se da cu dobiti farove za automobile gde se vozi desnom stranom. i to moram da pazim da mi ne uvale engleza.
fobia24
Laurin&Klement
L&K ugled:
42
«
Odgovor #29 poslato:
11. Jan, 2014. 22:20 »
Probaj u Samardžiću. Ja sam jedino sa njima imao pozitivna iskustva po pitanju stvari koje niko drugi, pa ni Autočačak nisu znali. Osim njih, ostali dileri znaju samo osnovne stvari, a sve po pitanju budženja ne znaju i neće da rizikuju, osim na štetu vlasnika.
Strana:
«
1
2
3
4
»
Gore