Autor Tema: KAROQ 1.0TSI test i utisci  (Pročitano 43751 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Buca

Odg: KAROQ 1.0TSI test i utisci
« Odgovor #135 poslato: 03. Avg, 2021. 19:05 »
Beograd - Podgorica 5.0 l/100km
Gradski prosek 7-8l ako bas nema guzve i tu padne na oko 6.5 
  • Vozi: A7 octavia

Van mreže zverko

« Odgovor #136 poslato: 15. Sep, 2021. 10:43 »
Da ozivim temu i zamolim ljude koji su ovo pazarili da iznesu neke nove utiske ako ih ima? Ja bih pazario ali me bas zent od tog 1.0 motora da ne bude da se vuce kao najgora tranja, jos bolje da nisam cekirao ostale teme poput lupanja u prednjem delu, magljenja farova i slicnog

Evo mene opet posle nekog vremena, da podelim utiske za ove koji se još uvek dvoume.

I dalje auto gotovo savršen. Jedino me potpuno razočarala Škodina digitalna pismenost. Mnogima to nije problem, ali meni jeste. Kad sam uzeo auto, Škoda je imala 15 aplikacija. Za sve. I nije mi bio potreban nikakav data plug uređaj, aplikacija je sve beležila: svako putovanje, g force, potrošnju, ma apsolutno sve. Moguće i nemoguće informacije.

Onda, dosetili su se da spoje sve aplikacije u dve. Jednu My Škoda kao glavnu, koja je zapravo namenjena samo za one koji plaćaju Connect uslugu, i ova druga Connect Light koja je za sve ostale a za koju treba data plug. Dakle, ukinuli su uslugu i teraju ljude da kupuju uredjaj (koji nije jeftin) kako bi mogli da imaju ono sto su nekad već imali.

Za karoq nikakav data plug nije potreban. On već ima mogućnost da beleži sve informacije i prebacuje na aplikaciju i gde god drugde da treba.

I to me jako užasava kod Škode. Škrtari sa opremom, a sad su bukvalno obmanuli kupce. Daš toliki novac i onda te još i zajebavaju ukidaju usluge i teraju dodatno da plaćaš posle nekoliko godina normalnog korišćenja. Bruka i sramota.

A da ne govorimo o tome da pored toliko para koje imaju ne mogu da nadu jednog krštenog iOS developera i jednog seniora da srede aplikacije koje ne rade kako treba.

Pisao sam fabrici, Ne kapiraju u čemu je problem i sve prebacuju na dilera. Kao da je diler platio programere i napravio aplikacije i sistem. Diler je ispao džek (neću da reklamiram) i poslaće mi gratis data plug.

Sve u svemu bruka.

Za one kojima to apsolutno nije važno (a to je većina) auto je savršen. Neka pročitaju moja iskustva na ovom threadu, da ne pišem sve ponovo. Auto gotovo nema greške. Ne kači nigde kao oktavija jer je suv, Mala potrošnja, veliki gepek, dobra vidljivost, odlična udobnost, niska registracija (nisu krivi sto država povećava cenu tehnickog svake godine), ali opet manja registracija nego kod nekih konkurentskih suvova, itd…

Pozdrav

Van mreže vojkan85

« Odgovor #137 poslato: 15. Sep, 2021. 11:03 »
Koliko je realno veliki gepek i koliko dobro možeš da pretičeš kada je auto pun i pod klimom?
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže zverko

« Odgovor #138 poslato: 15. Sep, 2021. 11:09 »
Koliko je realno veliki gepek i koliko dobro možeš da pretičeš kada je auto pun i pod klimom?

Gepek je jako veliki. Nije kao u oktaviji (jer ništa nije kao u oktaviji) ali je zaista dobar. Na more pun gepek. Na kamp sva kamp oprema stane. Nema greske. Prenosio i neke stolove i stolice skoro sve stane, uz malo spustanje zadnjih sedišta.

Za preticanje ne brini. Pisao sam o svemu tome već, da ne ponavljam, ali ukratko: pun auto, pun gepek, troje ljudi, klima, pretice odlicno. Kao da nije 1.0. Mora naravno da se prebaci u jedan stepen niže, manje više kao i kod svakog. Ali za 1.0 ne bi poverovao kako dobro radi. I dalje mi niko ne veruje, zajebavaju “ma 1.0 smešno”.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #139 poslato: 15. Sep, 2021. 11:11 »
To i mene "brine" jer i ako neću da menjam još Oktaviju, imam negde u glavi neki SUV kao sledeću opciju pored novog RS-a, pa nekako kada imaš podatke sa više strana bude lakše da sabereš i oduzmeš. Hvala :).

Van mreže zverko

« Odgovor #140 poslato: 15. Sep, 2021. 11:17 »
To i mene "brine" jer i ako neću da menjam još Oktaviju, imam negde u glavi neki SUV kao sledeću opciju pored novog RS-a, pa nekako kada imaš podatke sa više strana bude lakše da sabereš i oduzmeš. Hvala :).

Naravno, i ja sam se dvoumio. I meni je delovalo slabo, naročito za suv. Zato sam i kopao po netu, ali nisam mogao mnogo da nađem. Jedino sam našao video Skoda Irska gde su novinare “prevarili” kao predstavljali 1.5 oktaviju a ustvari bila 1.0. I kao novinari napljuvali 1.0  a onda skinuli tablice i novinari se oduševili.

Ovakvi motori su budućnost, da se usavrse još.

Na mreži Buca

« Odgovor #141 poslato: 15. Sep, 2021. 11:27 »
Pa ja iskreno i nisam tako preterano zadovoljan, ne kazem da je spor ali preticanje mu nije bas jaca strana, opet s obzirom da se radi o 1.0 motoru fenomenalan je ali nemoguce je ocekivati performanse 2.0 od 1.0. Prosto nemoguce je, i kao sto rekoh preticanje mu nije za neku pohvalu, opet za moj stil voznje (ne zurim nidje) idealan je i solidno startan. A gepek ima 520 litara, takodje solidno je velik ali licno nekako daleko od okt i ako je u teoriji to svega 80l u praksi nekako mi deluje kao veca razlika. Rupe nekako lepo preskoci ali na lezecem istrese svo kamenje. Druge suvove nisam vozio pa i ne mogu da komentarisem i dalje poredim ali sportage i kadjar su mi modeli o kojima bih mozda razmisljao prilikom kupovine.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #142 poslato: 15. Sep, 2021. 11:33 »
Od 200Nm ne može ni da se očekuje previše. Mislim da je u stock-u 1.0TSI od 115 konja ako ne grešim. Ja lično volim oštru i žustriju vožnju pa nekako ne vidim kako ovaj 1.0 može to da ispuni čak i sa nekim remap-om. Gepek im nije konstrukcijski isti jer kod Oktavije je to neprikosnoven faktor.

Na mreži Buca

« Odgovor #143 poslato: 15. Sep, 2021. 11:41 »
1.0 110 konja, odlicno si sve reko

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #144 poslato: 15. Sep, 2021. 11:42 »

Druge suvove nisam vozio pa i ne mogu da komentarisem i dalje poredim ali sportage i kadjar su mi modeli o kojima bih mozda razmisljao prilikom kupovine.

Kadjar mi je bio prethodni auto pre Skode. Jako udoban, cak i na 19-icama, mali potrosac, atraktivan na oko, ali tu se sva prica zavrsava. Sve u enterijeru skripi na sve strane, bilo da je nov ili polovan. To me je izludelo i prodah ga za manje od godinu dana iako je bio u top opremi (Bose, full led svetla, panorama, 19ice itd...).

Van mreže vojkan85

« Odgovor #145 poslato: 15. Sep, 2021. 11:44 »
Vala plastika pogotovo kod centralnog dela. Ne daj Bože da pipneš ili obrišeš malo jače. A i zaostaju po pitanju lepote enterijera jedno 3 godine iza Škode.

Na mreži Buca

« Odgovor #146 poslato: 15. Sep, 2021. 11:45 »
Vozio se u sportageu 2015. Ista prica em ruzan em tuzan

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #147 poslato: 15. Sep, 2021. 11:45 »
Kupio ja i alat za skidanje enterijera, duplu lepljivu traku kao sundjer itd, hteo da skidam sve da utezem gde skripi. Ali dzabe, slabi zivci i ode :D

Van mreže Joker

« Odgovor #148 poslato: 15. Sep, 2021. 12:45 »

Onda, dosetili su se da spoje sve aplikacije u dve. Jednu My Škoda kao glavnu, koja je zapravo namenjena samo za one koji plaćaju Connect uslugu, i ova druga Connect Light koja je za sve ostale a za koju treba data plug. Dakle, ukinuli su uslugu i teraju ljude da kupuju uredjaj (koji nije jeftin) kako bi mogli da imaju ono sto su nekad već imali.

Za karoq nikakav data plug nije potreban. On već ima mogućnost da beleži sve informacije i prebacuje na aplikaciju i gde god drugde da treba.

I to me jako užasava kod Škode. Škrtari sa opremom, a sad su bukvalno obmanuli kupce. Daš toliki novac i onda te još i zajebavaju ukidaju usluge i teraju dodatno da plaćaš posle nekoliko godina normalnog korišćenja. Bruka i sramota.

A da ne govorimo o tome da pored toliko para koje imaju ne mogu da nadu jednog krštenog iOS developera i jednog seniora da srede aplikacije koje ne rade kako treba.

Pisao sam fabrici, Ne kapiraju u čemu je problem i sve prebacuju na dilera. Kao da je diler platio programere i napravio aplikacije i sistem. Diler je ispao džek (neću da reklamiram) i poslaće mi gratis data plug.

Sve u svemu bruka.

Za one kojima to apsolutno nije važno (a to je većina) auto je savršen. Neka pročitaju moja iskustva na ovom threadu, da ne pišem sve ponovo. Auto gotovo nema greške. Ne kači nigde kao oktavija jer je suv, Mala potrošnja, veliki gepek, dobra vidljivost, odlična udobnost, niska registracija (nisu krivi sto država povećava cenu tehnickog svake godine), ali opet manja registracija nego kod nekih konkurentskih suvova, itd…

Pozdrav

Problem je što data plug komunicira sa telefonom preko blututa, pa tako možeš imati informacije samo dok si u i oko automobila.
Dok sa škoda konekt uslugom imaš informacije na telefonu bilo gde samo ti je internet potreban.
Ja sam imao isto problema sa njima u vezi te usluge, pisao fabrici oni proslede uvozniku i tako u krug.
Imaš o tome u ovoj temi da ne idem u tvojoj temi u off topic.

https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=11685.msg124674#msg124674
  • Vozi: Kamiq Ambition 1.0 TSI 85KW DSG 2020

Na mreži Buca

« Odgovor #149 poslato: 17. Sep, 2021. 22:28 »
Ma... Ukratko... I konekt i and auto i sve ostalo... Jedno veliko govno totalno beskorisno i puno bagova, ali ako je to najbitnija stvar, onda karoka treba ne zaobici nego i ne razmisljati o istom...
Sve ostalo sljaka zaista dobro, ko je u mogucnosti neka pazari 1.5 tsi po meni... Bog da ga vidi, mada i sa 1.0 mnogo ne gubi samo nek se ne tripuje da je uzeo suva za trke jer za iste nije.