Autor Tema: Fabija 1.9 sdi se gasi na temperaturama ispod nule i trokira  (Pročitano 1673 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže JelkanZapočeo temu

Molio bih da mi pomognete savetima jer sam kod svog servisera iscrpio mogućnosti. Naime imam u vlasništvu škodu fabiju 1.9sdi, 2007 godište 140000 km,  prvi vlasnik redovno servisirana. Prošle  godine u ovo doba počeli su problemi kada je temperatura oko 0 i niža upali i kada se vozi neprima gas i nekad se ugasi i nemože upaliti ili  kada se parkira nemože paliti. Provereni grijača i akumulator, stavljana   druga boš pumpa ista stvar se dešava.  Leti radi normalno. Ponovno paljenje postignemo kada odvrnemo sve dizne i zaverglamo par puta, tada izađe vazduh auto upali i radi normalno bez obzira na temperaturu u minusu. Ovo mi je više prešlo u maltretiranje pa ako neko ideju kako da rešim problem bi bih zahvalan.
  • Vozi: Skoda Fabija 1.9 SDI

Van mreže slobodanalex

Jel grejači uopšte dobijaju struju? Ako ima vazduha u sistemu očigledno da negde vuče "falš" fazduh...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Odg: Fabija 1.9 sdi se gasi na temperaturama ispod nule i trokira
« Odgovor #2 poslato: 09. Nov, 2017. 21:34 »
Dobri su grejaci imaju struju provereno, ali je problem sto se javlja taj kako kazete fals vazduh a ne znamo odakle.

Van mreže alexa06

« Odgovor #3 poslato: 10. Nov, 2017. 15:06 »
Jel si probao da izbacis vazduh iz rezervoara na ono dugme

Послато са D6503  

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Dugme na rezervoarubimaju benzinci zbg benzinskih para koje je pritegnuto kad god se sipa benzin , dizeli to nemaju .

Stavi providna creva od bos pumpe i videces da li ima vazduha ili ne . Ako hoces da izbacis vazduh iz sistema , popusti cevi na diznama ali nemoj da ih skidas i daj kontakt par puta kad vidis da izlazi gorivo zatwgnes i to je to
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži URKE 80

« Odgovor #5 poslato: 10. Nov, 2017. 17:36 »
1.9 SDI ima vakum dugme na samom grlu rezervoara sa desne strane.

Послато са Lenovo A2020a40  

• Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Moguce da sam prevideo to , ali vazduh u sistemu nema nikakve veze sa tim dugmetom , to je namenjeno da bi vise goriva stalo .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #7 poslato: 10. Nov, 2017. 20:51 »
Proverili smo komplet sistem dovoda goriva i nismo nasli gde uvlaci vazduh. Sta mislite moze li neki davac temperature uticati na smesu. Neko je spominjao i neki termo ventil. Ne znam!

Van mreže jaskoas

« Odgovor #8 poslato: 13. Nov, 2017. 20:48 »
Pogledaj ovaj video u opisu ispod imas kakvi su simptomi kod ovog senzora.
https://youtu.be/V31vmh-Pm_8

« Odgovor #9 poslato: 14. Nov, 2017. 00:07 »
hvala drug sutra ovo nosim kod majstora pa cu napisati da li je problem resen
pozzz

Van mreže alexa06

« Odgovor #10 poslato: 14. Nov, 2017. 00:41 »
Ja sam imao na prošloj fabiji sdi problem sa senzorom temperature goriva, ali je auto palio normalno i vikao samo je neravnomerno radio na leru!

Послато са D6503