Autor Tema: Tečnost za pranje vetrobrana u zimskim uslovima  (Pročitano 11453 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže jabre

Odg: Tečnost za pranje vetrobrana u zimskim uslovima
« Odgovor #30 poslato: 22. Avg, 2018. 21:30 »
Pa problem je što mi je najbliži tempo/metro na 15e udaljenosti od  mene.... a zimi dosta ide tečnosti pa sam primoran da imam rezervnu varijantu pogotovo što je ovde kod mene brdsko-planinski kraj i dosta mi ode tečnosti... za sad ovo radi, bilo koja najjeftinija tečnost + 70% alkohol i nema zime....

Послато са SM-J510FN  

• Vozi: Octavia A4 TOUR ALH 1.9TDi 66kw 2001. (1u5) Ambience

Na mreži AcoSk

« Odgovor #31 poslato: 23. Avg, 2018. 16:05 »
Tema je stara ali verujem da je uvek aktuelna (preko zime)
Napisaću vam neko moje iskustvo s "zimskim" tečnostima koje prodaju kod nas. Sve su ista go*na koju god da sam stavljao ledila je....  jedino rešenje je da kupite onaj "alkohol" u apotekama od 70% njega dodam u tečnost za pranje i neće da vam mrzne provereno..... jer onaj od 40% mrzne na -27 

Послато са SM-J510FN  
I sad, pretera.. Kupi one skuplje i nece ti lediti sigurno. Npr. na OMW-u onu njihovu. Ja sam i na NIS-u uzimao njihove i nikad problema. Na vise auta primanjujem isto (cak i ljudi u mojoj okolini) i niko nikada nije imao problema.

Ono sto mnogi zanemaruju, a sto je podjednako bitno kao i dobra zimska tecnost, je da metlice brisaca moraju biti u dobrom stanju. Kada kazem u dobrom stanju mislim na to da ne smeju preskakati tj. ostavljati tanak sloj tecnosti na soferci, jer upravo tada taj tanak sloj zaledi. To se desava zato sto alkohol ispari pre nego voda i samim tim se stvori led.
Pritom, nije svaka nova metlica i dobra. Ima raznih i kineskih i ovih i onih...

p.s. A bilo je u skorije vreme zima i po -20c, nikad problema.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #32 poslato: 23. Avg, 2018. 16:57 »
Ja uzimam na Molu, Mol Evox -40, 4 litre, zimi naprskas i on odledi stakla...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue