Autor Tema: saveti za kupovinu oktavije  (Pročitano 44763 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: saveti za kupovinu oktavije
« Odgovor #255 poslato: 24. Dec, 2023. 22:34 »
Ko je i gde napisao da torsen ima haldex pumpu?
Nista se mi ne razumemo...

Jeste ja sam pogresno procitao. U principu nadam se da sam ti pojasnio ovo oko haldexa i zamene ulja gde sta kako. Proveri sa majstorom sta je na kraju zamenio
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže jaygee

« Odgovor #256 poslato: 20. Avg, 2024. 21:28 »
Da ne otvaram novu temu. Prodao bih svoju Oktaviju A5 2007. godiste. Auto sam kupio nov u Valjevu, od prvog dana kod mene, prvi sam i jedini vlasnik (tj. vodi se od pocetka na moju majku). Auto realno ima vecu upotrebnu nego trzisnu vrednost, ali bih ga ipak prodao jer smatram da mi dva automobila ne trebaju (kupljen novi Kamiq). Presao sam 190.000 km, motor je 1.4 59kw, inače sam mu ugradio plin pre jedno 7 godina, tako da se vozi prilično jeftino, bez ikakvih problema.

Ono što bih vas pitao, koliko biste ga vi cenili u ovom trenutku? Na oglasima su cene od 3.000 do 4.500, ali uglavnom skoro nijedan nije kupljen u Srbiji sa redovnom istorijom servisa itd.

Hvala svima na savetima i odgovoru, ako treba jos informacija oko auta, napisacu ovde nakon odgovora.
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 DSG Style

Na mreži observer

« Odgovor #257 poslato: 21. Avg, 2024. 11:08 »
Ako ti se ne žuri a ne vidim razlog za žurbu stavi cenu koja je 20% veća od proseka. Meni je prethodni auto stajao 6 meseci na oglasima ali nisam hteo da ga poklanjam. Kupljen nov, garažiran, održavan samo u ovlašćenom servisu, mažen i pažen (nikad popet na ivičnjak), kilometraža mala. I na kraju je otišao osobi koja je znala sve to da ceni i nastavila da ga održava na isti način.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže vojkan85

« Odgovor #258 poslato: 21. Avg, 2024. 11:13 »
Ne naplatis uvek sav taj trud koji ulozis u auto. Ja sam svoj skoro pa poklonio kada sam ga prodavao. Ako je ukupno njih petoro zvalo. Na kraju dosao momak i uzeo, ali opet svo to cekanje da se proda...
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Na mreži maradona

« Odgovor #259 poslato: 21. Avg, 2024. 18:16 »
Ne ceni niko ulaganje u prosečan auto, evo ja prvi. I dalje su na oglasima neki Superbovi koji su bili na prodaju i kad sam ja kupovao. Valjda ljudi misle da je realno da cene Superb iz 2016. 20.000e samo zato što je kilometraža oko 100k ili zato što su ga čuvali.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži oswajac

« Odgovor #260 poslato: 22. Avg, 2024. 10:29 »
Posto preko puta mene zive i rade limari na glasu, imaju svakakve automobile, cesto im dovoze Superbe, Rapide i Octavie i par puta su bili modeli tako 2016/17 od sva tri modela i pitam ih kolko se takvi prodaju, prosto svidjaju mi se i kaze mi komsija ma skupi drze cenu nijedan nije ispod 20k

Van mreže hirurg

« Odgovor #261 poslato: 22. Avg, 2024. 11:48 »
Jbg superb rapid ili oktavija. Moras odluciti. Nisu isti rang ni cijena ni  vozila. Otprilike oktavija je koja godina pomnoži sa 1000e zavisno od stanja i opreme. Nije ista cijena sa halogenkama i sa xenonima. Rapid je povoljniji znatno a superb skuplji :)

Na mreži oswajac

« Odgovor #262 poslato: 22. Avg, 2024. 14:18 »
E fora sto se meni sva tri svidjjau, koje su modeli ne znam, ali cim vidim one ostre ivice uopste ne gledam koji je.
Onda se udje u nijanse opreme itd

Na mreži maradona

« Odgovor #263 poslato: 22. Avg, 2024. 14:36 »
Prodaću ti moj Superb ispod cene čim rešim da uzmem TSI, nadam se na proleće  :))

Van mreže jaygee

« Odgovor #264 poslato: 23. Avg, 2024. 09:18 »
Verovatno cu da stavim 4.000 cenu, pa cemo da vidimo. Ispod 3.500 mi ne znaci da je prodam, neka je vozi zena. Auto je zaista dobar u mehanickom i svakom drugom smislu, jedino sto je propao lak, skinuo se sa krova i na par mesta jos i iznutra su tapacirunzi odlepljeni i nebo na par mesta. Mislim da je ulaganje buduceg vlasnika okvirno 500 EUR da se i taj kozmeticki deo dovede u dobro stanje.

Na mreži observer

« Odgovor #265 poslato: 23. Avg, 2024. 11:45 »
Ahahah pa sad si me bacio nazad - nedostaci koje si naveo su sasvim dovoljni da odbiju kupca. Ovo ti je taman da se ipak vratiš na prosečnu cenu, čak i malo ispod nje. Moje razmišljanje je sledeće: ako neko nije vodio računa o takvim stvarima (nije sanirao lak na vreme, nije sredio tapacirunge) - kako se onda odnosio prema autu uopšte? Nikakva mala kilometraža, kupljen nov u Srbiji, servisiranje i slično ne bi tu pomogli da poprave utisak. To su samo dodatni aduti ako je sve ostalo besprekorno.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže jaygee

« Odgovor #266 poslato: 23. Avg, 2024. 12:05 »
Posle 17 godina, teško da bilo šta može da bude besprekorno. Te stvari su priznajem neke koje se mogu srediti. Pak nisam ništa dirao, jer bi bilo evo sredjivano, farbano, skidana vrata, prevrtano itd. Auto je takav, jer su ga stigle godine. Nek ih sredjuje novi vlasnik i biće miran duži niz godina...

Van mreže hirurg

« Odgovor #267 poslato: 23. Avg, 2024. 12:33 »
Odbijas kuoce sa tim. Nema to veze s godinama. Bolje sredi čovečanski ako v3c moze za 500e.

Na mreži maradona

« Odgovor #268 poslato: 23. Avg, 2024. 14:10 »
Da vidim te nedostatke sigurno bih pomislio da je krš mehanički. A što se tiče “evo farbano”, napravi fotke pre i posle i pokaži kupcu zašto je farbano.