Autor Tema: KAROQ kupovina, rok isporuke  (Pročitano 70578 puta)

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: KAROQ kupovina, rok isporuke
« Odgovor #150 poslato: 15. Maj, 2018. 20:57 »
Hajde bas po isporuci pogledaj korisnicko uputstvo. Zanima me da li su ubacili preporuku o variranju broja obrtaja, tj. preporuku da ne treba koristiti tempomat.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže alex_011

« Odgovor #151 poslato: 15. Maj, 2018. 20:58 »
Koliko je lepsi sa ovim felnama, nego sa standardnim za Syle!
  • Vozi: Toyota Yaris 1.33 2011 Sport

Van mreže SammaelZapočeo temu

« Odgovor #152 poslato: 15. Maj, 2018. 21:05 »
Hajde bas po isporuci pogledaj korisnicko uputstvo. Zanima me da li su ubacili preporuku o variranju broja obrtaja, tj. preporuku da ne treba koristiti tempomat.
Ne verujem da su menjali u odnosu na PDF, ali proveriću.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #153 poslato: 15. Maj, 2018. 21:48 »
Taman se javiš meni kada budeš u Sloveniji. ;)

Van mreže vnov

« Odgovor #154 poslato: 16. Maj, 2018. 08:36 »
Za Kodiaqa

• Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Van mreže road_king

• Test Drive
  • *
  • L&K ugled: 0
« Odgovor #155 poslato: 16. Maj, 2018. 13:46 »
Za koliko će da ti izrade saobraćajnu dozvolu...ne verujem da sa potvrdom može prekp granice? A sad je malo zagusenje zbog ove glupe zamene tablica....
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi Ambition Plus 2018

Van mreže Peja

« Odgovor #156 poslato: 16. Maj, 2018. 13:49 »
Za Kodiaqa

Hvala, znaci jos nisu ubacili preporuku o ne upotrebi tempomata u uputstvo.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #157 poslato: 16. Maj, 2018. 13:56 »
Za koliko će da ti izrade saobraćajnu dozvolu...ne verujem da sa potvrdom može prekp granice? A sad je malo zagusenje zbog ove glupe zamene tablica....
Rekli su mi da ako predam papire do sutra u podne mogu da završe to do subote. Živim u nadi da je tako...

Van mreže road_king

• Test Drive
  • *
  • L&K ugled: 0
« Odgovor #158 poslato: 16. Maj, 2018. 14:52 »
U odlicno...drzim ti palceve da zavrsis sve. A zastite hoces li neke stavljati osim kaska?
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi Ambition Plus 2018

« Odgovor #159 poslato: 16. Maj, 2018. 15:12 »
Uzeo sam alarm u okviru dodatne opreme, mislim da neću stavljati više zaštita ali ću pored kaska uzeti i gap osiguranje verovatno.

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #160 poslato: 16. Maj, 2018. 15:20 »
Hvala, znaci jos nisu ubacili preporuku o ne upotrebi tempomata u uputstvo.

Savet sam mu dao na osnovu par clanaka/foruma na internetu:
http://www.myturbodiesel.com/1000q/engine-break-in.htm

Iskreno nisam ni sam proverio uputstvo. Naravno, na svakome je da sa svojim vozilom radi sta god hoce, pratio uputstvo, slusao dilera ili svakakojake internet strucnjake :)

Za saobracajnu sam zaboravio, dok ne dobije karticu nece moci van zemlje, bar ne bez rizika. Samo su mi u Makedoniji trazili saobracajnu, i jednom u Hrvatsku kad su mi trazili svaki moguci papir ukljucujuci i za psa papire :) Oko nedelju dana se cekalo ranije, sad ne znam... brojim od 11.5 :)
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #161 poslato: 16. Maj, 2018. 15:30 »
Uzeo sam alarm u okviru dodatne opreme, mislim da neću stavljati više zaštita ali ću pored kaska uzeti i gap osiguranje verovatno.

Moj savet ti je da stavis i Iglu i izmestis OBD, preventiva je ipak najbolja. Ne znam koliku si ponudu dobio za GAP, ali kod nas je prilicno dranje, mada jeste bolja varijanta jer te pokriva i za totalke ne samo kradje...

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #162 poslato: 16. Maj, 2018. 15:40 »
Nemoj pogresno da me razumes-ali nisi trebao davati novac na to.
Fabricki alarm ne stiti auto od kradje nista vise od auta bez ikakvog alarma,nema odvojene blokade i vezan je na fabricku instalaciju,prakticno sirena na fabrickom imobilajzeru. Pomoci ce eventuaono oko obijanja (da narkoman zapali zbog sirene).
Moja preporuka je da nabacis jos zastita.

« Odgovor #163 poslato: 16. Maj, 2018. 15:52 »
Jesi baš siguran u to? Ja sam dobio drugačije informacije vezano za to kako alarm funkcioniše.

U svakom slučaju nemam nameru da seckam ili modifikujem bilo šta u autu, dakle samo može neka imobilizacija koja to ne zahteva. Ali onda imam problem neke masivne gvožđurije koju moram da skidam i montiram svaki put i gledam gde ću je uvaliti što će mi vrlo brzo presesti (znam sebe).

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #164 poslato: 16. Maj, 2018. 16:23 »
Ja sam prvi Kodiaq narucio bez alarma bas da bih ugradio nezavisni. Poenta je da su jedini nezaivisni alarmi analogni koji se ne vezuju na Canbus vec se razvlaci zasebna paralelna instalacija. E to je vec problem sa garancijom, koji i moze nekako da se zaobidje ako je ok diler. medjutim ti alarmi su zastareli, imaju problema sa daljincima i frekvencijama koje se danas koriste za bezicni prenos. Postoje moderniji zasebni, koji su dosta skuplji, ali da bi bili u skladu sa garancijom bezicno vezuju deo kabine i motora (firewall premoste bez diranja).

Canbus alarmi su prakticno isto sto i fabricki, jer se razvuku samo kablici za senzore koji ne postoje (perimetar, nagib, ultrazvuk, lom stakla) ali se ostatak oslanja na postojeci sistem od auta. Njihova cena za ozbiljnije je od 300-2000 EUR. Poenta je da se manje ili vise isto lako zaobilaze. Kako sam vec ugovorio alarm za prvi nesudjeni Kodiaq, vec sam tada zazalio za ono sto dobijem i cimanje koje je potrebno odraditi.

Tako da sam za drugog Kodiaqa narucio fabricki, sve lepo upakovano. Svestan sam da je to beeper za narkomane i sitne lopove. Jednostavno zelim da znam ako mi je razbijeno staklo, a napolju kisa pada i slicno... znam da to nece nista spreciti sto se ozbiljnih lopova tice... tako da sam se fokusirao na sve ostale zastite. Po meni je skroz OK fabricka opcija da tera komarce :)