Autor Tema: Zujanje iz volana  (Pročitano 5100 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Edo TDIZapočeo temu

Odg: Zujanje iz volana
« Odgovor #15 poslato: 23. Jun, 2018. 13:52 »
Citao sam detaljno sve poruke koje ste napisali.Prvo hvala svima na raznolikim misljenjima!!Kolicina ulja u servo volanu je maximalna,jer sam prosle godine servisirao glavu upravljaca zato sto su manzetne popucale i bilo je lufta u glavi upravljaca gde je curilo ulje za servo.to je majstor popravio,malo mi je otezano isao volan pa sam ponovo posetio istog mastora ali mi on reko da to treba da ulegne te je izgleda bio upravu.Kasnije mi se javilo to zujanje ali sada u zadnje vreme necujem ga nesto cesto, mada po nekad se ipak cuje.A ovo sto vi kazete kola iz Swice....ma oni nama uvaljuju ono sto ne moze da prodje TIF(servis) koji i jeste najstroziji u Evropi.A auto kojem je servis radjen skoro taj auto je skuplji pa negde oko 1.500 fr od ostalih koji nisu skoro prosli servis ali si zato miran oko 3 godine.Pozdrav
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9 tdi laurin and klement

Van mreže Makish

« Odgovor #16 poslato: 17. Jul, 2018. 07:35 »
Meni se pre neki dan pojavio taj zvuk, nazovimo ga zujanjem, ispostavilo se da je malo ulja u pumpi zafalilo
  • Vozi: Octavia 1.9TDI MK1

Van mreže Peja

« Odgovor #17 poslato: 17. Jul, 2018. 11:27 »
Zujanje prilikom motanja u mestu ili pri sporom kretanju se moze cuti i od aksijalnih lagera u solji amortizera.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže salepostman

« Odgovor #18 poslato: 17. Jul, 2018. 13:11 »
I meni se nekad cuje to zujanje ali moja skoda nema hidraulicni servo, sta li bi to moglo da bude?
  • Vozi: Skoda oktavia a5,2.otdi 2008 god

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #19 poslato: 17. Jul, 2018. 21:19 »
Elektromotor na letvi volana ili slab akumulator
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže salepostman

« Odgovor #20 poslato: 17. Jul, 2018. 21:43 »
Cuje se nakada kad motam volan, a akumulator jos fabricki tako da je sve moguce. Hvala Buco.

Na mreži vlado985

« Odgovor #21 poslato: 17. Jul, 2018. 22:39 »
Ma lezajevi solja amortizera, tako je kod mene na fabiji bilo identicno.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME

« Odgovor #22 poslato: 18. Jul, 2018. 17:59 »
Pa moguce je i da su solje ali bi to osecao i u voznji dosta , e sad najbolje bi bilo da otvori haubu dok neko mota volan onda bi tacno znao odakle dolazi zvuk .

« Odgovor #23 poslato: 18. Jul, 2018. 18:00 »

Cuje se nakada kad motam volan, a akumulator jos fabricki tako da je sve moguce. Hvala Buco.

Proveri sta se desava sa obrtajima dok motas volan ako blago padaju vrvt je akumulator

Van mreže salepostman

« Odgovor #24 poslato: 18. Jul, 2018. 18:18 »
Bas cu probati sutra to sa obrtajima kad motam volan a zujanje koliko sam primetio samo u voznji ali sutra testiranje. Hvala svima pa javljam rezultate.

Van mreže Nemampojma

« Odgovor #25 poslato: 13. Jul, 2024. 14:44 »
Pozdrav ljudi. Sinoc sam primjetio da mi se čuje čudan zvuk pri okretenju volana, ne znam kako bih ga opisao, kao da je volan zaključan pa se otkoči, takav nekakav zvuk, nije zujanje.
I to čujem kada stojim u mjestu pa motam, ima to jedno "mjesto" na kojem se cuje. I to nekad se čuje, nekad ne. Šta bi moglo biti, tek ću iduće sedmice kod majstora? Htio sam provjeriti ulje za servo, al nema posude. Čitao sam nešto kao da je ispod akumulatora 🤔
Ostalo je sve okej u auta, nikakvih promjena u vožnji nisam primjetio.
U pitanju je škoda Octavia a5 1.9 TDI 77kw 2009o. Hvala unaprijed
  • Vozi: Škoda Octavia 2009 1.9 TDI 77kw BXE

« Odgovor #26 poslato: 13. Jul, 2024. 17:02 »
Nemas servo ulje. Elektro je letva.

Van mreže Nemampojma

« Odgovor #27 poslato: 13. Jul, 2024. 20:45 »
Hvala, tako je.
Nego ne znam šta bi moglo biti, jer se ne javlja svaki put... A za 15ak dana idem na odmor, pa je malo duži put.
Da ako uspijem dobiti termin kod majstora iduće sedmice....
  • Vozi: Škoda Octavia 2009 1.9 TDI 77kw BXE