Autor Tema: Metalni zvuk iz menjača octavia 2014. 1.6 TDI 77kw  (Pročitano 11357 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže lipovaccc

Odg: Metalni zvuk iz menjača octavia 2014. 1.6 TDI 77kw
« Odgovor #75 poslato: 27. Maj, 2018. 23:09 »
U suštini  da sve bude gotovo . Neki dan sam ostavio za firmu oktaviju 2.0 tdi  bila zamena seta kvacila u  devet ujutro predan auto oko pola dva po podne  zove me servis auto gotov mogu ga preuzeti . Ali u principu za dan sve bude gotovo tj do 17h

@NCVEJIC

Sve je moguce kolega neki dan nam je na oktaviji 1.0 tsi zamenjen menjač (Manuelni ) u garanciji na 70 000km .   
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #76 poslato: 27. Maj, 2018. 23:09 »
Lipovaccc,
Da li to znači da od trenutka kada se utvrdi da je set kvačila za zamenu i pod uslovom da ima svih delova, vozilo je spremno za vožnju za 4:35 minuta?

Sent from my Redmi Note 4  

U teoriji je to tako ali u praksi bas i ne, ja licno nikad nisam cuo da je bilo koji ovlasceni servis isti dan zamenio i isporucio vozilio posle zamene seta kvacila... meni su menjali zadnji semering radilice 3 dana, a imali su ga na lageru.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #77 poslato: 27. Maj, 2018. 23:11 »
U suštini  da sve bude gotovo . Neki dan sam ostavio za firmu oktaviju 2.0 tdi  bila zamena seta kvacila u  devet ujutro predan auto oko pola dva po podne  zove me servis auto gotov mogu ga preuzeti . Ali u principu za dan sve bude gotovo tj do 17h

@NCVEJIC

Sve je moguce kolega neki dan nam je na oktaviji 1.0 tsi zamenjen menjač (Manuelni ) u garanciji na 70 000km .   

Mozda servisi u NS tvde pazar da mogu vise naplatiti, ne znam.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #78 poslato: 27. Maj, 2018. 23:14 »
Au bre 3 dana ja sam šokiran  wac1

Ja pogotovo po brzini mogu da pohavlim AČ NBGD  bukvalno auto se ostavi ujutro do  15h te zovu sigurno zato što blagajna radi do 17h i ti do 15h znas sta se desava sa kolima .

Oni menjač set kvacila i zamajac skinu za sat vremena laganim radom i kad to skines odmah ti je tu i semering radilice  .

• Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #79 poslato: 27. Maj, 2018. 23:18 »
I ja sam bio sokiran, posto znam da to realno moze da se zavrsi za par sati. Al ajde mozda im nesto drugo iskrslo pa je moj auto cekao. Pa i veliki servis su mi radili 2 dana, oterao u cetvrtak rekli bice u petak, a zavrsili u subotu...  wac1

Van mreže kopra83

« Odgovor #80 poslato: 16. Jun, 2018. 13:32 »
Namcor, da li si rijesio problem sa mjenjacem? Ja sam takodje imao problem sa mjenjacem. Auto preslo 55 000km, pocelo da se cuje neko zujanje u 3 brzini na 1700obrtaja. Jos uvjek je bilo pod garancijom i odvezem auto na servis. Vracali mi auto 5 puta kao popravljeno, a nisu rijesili problem. Na kraju mi stavili nov mjenjac. Medjutim problem i dalje postoji. Takodje kada auto vozim u prvoj brzini pod stangasom (ne dodajem gas nikako) cuje se neko struganje naizmjenicno u mjenjacu.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance

Van mreže fobia24

« Odgovor #81 poslato: 16. Jun, 2018. 19:43 »
To struganje iz menjača slušam na svakoj drugoj maltane dačiji novoj i to uglavnom na istom režimu obrtaja. Isti problem ima veliki broj clia. Ne znam šta je to, ali čim je na velikom broju uzoraka, možda i ne priznaju kao kvar. Kod škoda prvi put čujem od vas, znači nije masovna pojava. Rešavajte svakako. Ja bih tražio i zamenski auto dok je nov auto u servisu zbog kvara u garantnom roku.

Van mreže NamćorZapočeo temu

« Odgovor #82 poslato: 17. Jun, 2018. 06:23 »
Ne! Zamislite, bio je problem u setu kvačila. Zamenili su mi set kvačila i sada je auto kao bombona! Inače, ovaj model nema plivajući zamajac, ali su morali da zamajac pošalju negde na ispitivanje i da je to razlog zašto sam čekao sedam dana.
Auto je kupljen polovan, ali AK daje garanciju na sve, dve godine ili 15000km, i to sam sada rasčivijao sa njima.
Suma,sumarum, sada sam prezadovoljan autom kao i auto kućom gde sam ga kupio!😎
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6tdi Ambition 2014g