Autor Tema: sijalica za stop svetlo  (Pročitano 9659 puta)

Nemampojma, wkobre, djordjebg i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže bojanrikiZapočeo temu

Odg: sijalica za stop svetlo
« Odgovor #15 poslato: 10. Okt, 2013. 20:00 »
Kupio sam 4 valeo sijalice i sa svim je isto a neko je pre mene satavi p21 5w sad ne znam da nije kompjuter zapamtio gresku
  • Vozi: Skoda yeti 2.0 tdi 103kw 4x4 2012

Van mreže bugarin

« Odgovor #16 poslato: 10. Okt, 2013. 20:15 »
komputer i da je zapamtio gresku, ne bi se manifestovalo tako. gorela bi lampica na tabli ako nista drugo.

moguce je da ako je taj neko na silu ubacivao p21/5w, a nije obrusio jezicak (kao sto je kolega hakkler rekao), da je razlokao leziste i da tebi sad sijalica ne stoji u lezistu kako treba.
nagadjam samo :(

i da ispravim sam sebe: bocne dve sijalice koje su tu samo zbog pozicija nisu p21/4w vec W3W. malocas se setih da smo na jednom skupu menjali sijalice kod kolege kassad-a.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #17 poslato: 10. Okt, 2013. 23:44 »
Da ali ja pricam o sijalicu u stop svetlu p21 4w.
Kada se upali svetlo jedno vlakno se upali i sija sa npr 30% a kada se stisne kocnica zasvetli 100% a drugo vlakno uopste ne uključuje tj pali. Nista nije budzeno to se desava i na levom i desnom stop svetlu

Van mreže bugarin

« Odgovor #18 poslato: 11. Okt, 2013. 00:22 »
otkad sam uhvatio sebe kako lazem, nikome vise ne verujem.

pojasnjenje gornje izjave:
pokusavajuci da skontam sta muci coveka, obucem jaknu, sidjem do kola, otvorim gepek, iscupam nosac sijalica iz zadnje svetlosne grupe, i vidim sledece: na mestu i stop svetla i svetla za maglu nalaze se sijalice tipa P21/5W, sa jednim vlaknom, i leziste je prilagodjeno ovoj sijalici. znaci bajoneti su na 180 stepeni.

obzirom da dosad nisam imao razloga da skidam nosac i proveravam sijalice, jer nijedna nije crkla, a verujuci proizvodjacima sijalica i njihovim onlajn katalozima, ubedih sebe i druge da u octaviju ide P21/4W, kad ono nijeeeeeeeee.

mozda je na sedanu drugacije, ali kod mene na karavanu bogami stanje je ovakvo. mrak je bio da bih slikao, al ako stignem sutra postavicu slike.

nista vise ne verujem ni servisima, ni proizvodjacima. kad jedan philips ne zna u koja kola ide koja sijalica, onda nek ide sve u honduras.

Van mreže olajkris

« Odgovor #19 poslato: 11. Okt, 2013. 00:29 »
otkad sam uhvatio sebe kako lazem, nikome vise ne verujem.

pojasnjenje gornje izjave:
pokusavajuci da skontam sta muci coveka, obucem jaknu, sidjem do kola, otvorim gepek, iscupam nosac sijalica iz zadnje svetlosne grupe, i vidim sledece: na mestu i stop svetla i svetla za maglu nalaze se sijalice tipa P21/5W, sa jednim vlaknom, i leziste je prilagodjeno ovoj sijalici. znaci bajoneti su na 180 stepeni.

obzirom da dosad nisam imao razloga da skidam nosac i proveravam sijalice, jer nijedna nije crkla, a verujuci proizvodjacima sijalica i njihovim onlajn katalozima, ubedih sebe i druge da u octaviju ide P21/4W, kad ono nijeeeeeeeee.

mozda je na sedanu drugacije, ali kod mene na karavanu bogami stanje je ovakvo. mrak je bio da bih slikao, al ako stignem sutra postavicu slike.

nista vise ne verujem ni servisima, ni proizvodjacima. kad jedan philips ne zna u koja kola ide koja sijalica, onda nek ide sve u honduras.

Jos sam pisao da ipak proveri ali je moja poruka nestala pa pisem opet. ko da sam u pasulj gledao kad sam rekao da pogleda jel ima dva pipka dole... :) samo me zanima sto svetli prvo slabije a posle jace kada stisne stop. Kod mene na feliciji ima sa dva vlakna pa ima i kod stopa pozicija i iznad posebno polje sa pozicijom ali otom potom mozda ne bi bilo lose da i on uslika nosac sijalica kako izgleda pa mozda tako uspemo pomoci. A ostala signalizacija kako radi na toj strani? jel sve ok?

Van mreže bugarin

« Odgovor #20 poslato: 11. Okt, 2013. 01:10 »
svetli slabije zato sto mu preko istog kontakta dolazi pobuda i za poziciju i za stop svetlo. mislim da je za poziciju 5v a za stop je sigurno 12v. za stop sam siguran :)

@olajkris: nije nestala poruka, eno je na prethodnoj strani :)

Van mreže olajkris

« Odgovor #21 poslato: 11. Okt, 2013. 02:56 »
ne ne pisao sam nesto da proveri kuciste i kontakte i da pritisne prstom sijalicu a neko da asistira ali nju ne vidim.... :(  mali off

« Odgovor #22 poslato: 11. Okt, 2013. 09:02 »
evo i slika da vidite o cemu pricam
pozdrav
« Poslednja izmena: 11. Okt, 2013. 10:21 pedja »

« Odgovor #23 poslato: 11. Okt, 2013. 09:05 »
evo jos malo :)

« Odgovor #24 poslato: 11. Okt, 2013. 09:37 »
Da napomenem da je u skodinom servisu podeseno u komjuteru da auto sam upali svetla kada se da kontakt.
Ne znam da nema mozda i to neke veze
Pozdrav

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #25 poslato: 11. Okt, 2013. 10:19 »
ubedih sebe i druge da u octaviju ide P21/4W
Kod mene je baš ta, menjao sam je pre 2-3 nedelje, kolega moderator bio prisutan.
  • Vozi: Yeti

Van mreže bugarin

« Odgovor #26 poslato: 11. Okt, 2013. 11:18 »
To onda znaci da u karavana ide 5w a u sedan 4w. Ili se meni zalomio frankenstajnov primerak :)

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #27 poslato: 11. Okt, 2013. 11:41 »
Da, različite su, vidi ovde na strani 295.
small_A5_Octavia_OwnersManual.pdf
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #28 poslato: 12. Okt, 2013. 09:04 »
Bio sam juce kod autoelektricara  da ga pitam u vezi sijalice za stop
Rekao mi je da to tako radi, preko nekog modula i ako ima dva vlakna ,koristi samo jedno gde dobija slabiji ili jaci napon. Mada mi je on to strucno objasnio na kraju sam shvatio

« Odgovor #29 poslato: 12. Okt, 2013. 09:06 »
Hvala svima koju su se potrudili da mi pomognu
pozdrav :)