Autor Tema: Octavia 1.6 nemiran ler gas  (Pročitano 2412 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Jovan24Započeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
Octavia 1.6 nemiran ler gas
« poslato: 10. Okt, 2018. 08:26 »
Dobro jutro. Vlasnik sam Octavie 1,6 74 kw benzinac 1998 godište. Imam sledeći problem. Na leru obrtaji mi variraju između 800 i 900 obrtaja i motor blago podrhtava. Takođe, ponekad po izbacivanju iz brzine, obrtaji se zadrže na 1200, a po zaustavljanju vozila počnu da variraju između 1100 i 1400 obrtaja. U vožnji prilikom davanja gasa, poslije prebacivanja brzine u viši stepen, zna da na trenutak dođe do gubitka snage. Prilikom vožnje na konstantnim obrtajima oko 2000 dolazi do blagog trzanja. Ponekad kod vožnje, kod puštanja gasa, auto jako trzne. Napominjem da se problemi javljaju nezavisno od temperature kako spoljašnje, tako i motora. Nemam TNG. Mijenjana je klapna ler gasa, lamda sonda, MAF senzor (stavljan je polovni, ista situacija), crijeva, senzori temperature, svećice, dihtunzi usisne grane, glava motora je obrađivana, čišćeni su ventili i dizne. Auto je vođeno kod majstora za elektroniku koji je rekao da je kompjuter u redu. Molim vas za pomoć, ako je neko imao slične probleme ili ima neki predlog šta može biti u pitanju, jer ovdašnji mehaničari (PG) ili nisu naročito dobri ili nezainteresovani za udubljivanje u problem. Da li postoji mogućnost da su navedeni problemi nastaju zbog loših kablova i bombine, jer je to jedino što nisam promijenio, a pada mi na pamet?
  • Vozi: Octavia 1.6 74kw 1997

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
  • Ugled: 25
Odg: Octavia 1.6 nemiran ler gas
« Odgovor #1 poslato: 10. Okt, 2018. 10:17 »
Taj auto ima dva senzora temperature. Da li si stavio oba nova i da nisu kineska?  Problem je veoma iritirajuci, po opisu bih rekao da je klapna, ali kazes da si menjao, tako da to otpada. Takodje si sredio glavu, otpada da neki ventil ne zatvara dobro. Bobina ili kabl moze da pravi problem, mada vise sa trzanjem, najbolje bi bilo proveriti osciloskopom ili te delove staviti sa drugog auta (pozajmiti) . Drugar koji mi odrzava auto je imao slican problem na 1.6 skodi, sve je na tom autu provereno i na kraju je problem bio u diferencijalu, neki luftovi koji su izazivali trzanja, bas kao da probija svecica, niko nije verovao da je to bilo povezano sa menjacem. Opet, kod tebe ti imas varanje obrtaja, nemiran rad, povremeno gubi snagu, sve ukazuje na neku elektronsku komponentu kao sto je senzor temp, kabl, bobina. Nadam se da ce se neko javiti da pomogne.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
  • Ugled: 25
« Odgovor #2 poslato: 10. Okt, 2018. 10:27 »
Opet citam, mozda ipak ima veze sa menjacem.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Van mreže Jovan24Započeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #3 poslato: 10. Okt, 2018. 15:43 »
Mijenjana su oba senzora temperature, sad koji ne znam, nisam sačuvao kutije. S obzirom da je podrhtava i obrtaju variraju u i tokom stajanja, van brzine nevjerovatno mi je da može biti povezano sa diferencijalom. Sačekaću malo da vidim hoće li se javiti neko ko je imao sličan problem. Povešću ga onda kod električara zbog kablova i bobina, pa ako ni to ne upali, vodim ga kod mehaničara zbog diferencijala. Hvala na pomoći u svakom slučaju.
  • Vozi: Octavia 1.6 74kw 1997