Autor Tema: Cudan zvuk turba  (Pročitano 754 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Suad83Započeo temu

Cudan zvuk turba
« poslato: 03. Nov, 2018. 23:46 »
Vlasnik sam oktavije 1.9 tdi 77kw 2007 god u zadnjih 15 dana primjetio sam cudan zvuk turba. Necuje se u voznji mislim dok ga drzite na gasu nego samo kad naglo oduzmete gas. Kad mjenjam brzine iz manje u vecu nakon pritiaka kvacila cuje se kao da vrati zrak do filter poput blow off ventila. Cistio sam egr i vakum blok ventil i nista pitao majstore kazu sve ok. Ali kad sam je kupio nije bilo tog zvuka nekada je izrazito jak a nekad po slab svako misljenje bi mi pomoglo  hvala

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Van mreže slobodanalex

Odg: Cudan zvuk turba
« Odgovor #1 poslato: 04. Nov, 2018. 08:04 »
Kod mene je bio probem vakuum, pukao vakuum rezervoar u ventil dekli. I desavalo se upravo to da je imao cudan zvuk i vracao je vazduh nazad u flter vazduha...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Suad83Započeo temu

« Odgovor #2 poslato: 06. Nov, 2018. 16:23 »
Kod mene je bio probem vakuum, pukao vakuum rezervoar u ventil dekli. I desavalo se upravo to da je imao cudan zvuk i vracao je vazduh nazad u flter vazduha...
Vatkum rezervar znam gdje(mala crna posuda) ili je negdje drugo mislim na onu crnu kuticu kod akumulatora i kako si ispitao to. Jer ovi majstori nece da se pozabave problemu ako nije nesto bas slomljeno poput selena krajnica itd

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #3 poslato: 06. Nov, 2018. 18:07 »
Kod mene je rezervoar sastavni deo ventil dekle, motor 1.9 BLS.
Kad se auto ugasi cuje se sustanje vazduha par sekundi.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue