Autor Tema: Nece da upali puca na auspuh  (Pročitano 2520 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ne brze od zivotaZapočeo temu

Nece da upali puca na auspuh
« poslato: 12. Nov, 2018. 14:15 »
Pozz ljudi. Zamenio sam razvodnik stavio drugi od favorita skode ja imam feliciju 2000 43 kv. Sada nece da upali i kad vergla puca na auspuh. Sta sam zajebo nzm.
« Poslednja izmena: 12. Nov, 2018. 15:57 Karlheinz »
  • Vozi: skoda felicija 1.3 lx 2000

Van mreže Peja

Odg: Nece da upali puca na auspuh
« Odgovor #1 poslato: 12. Nov, 2018. 14:21 »
Raspored kablova svecica?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #2 poslato: 12. Nov, 2018. 14:30 »
Nije dobro postavljen razvodnik, mora se dovesti u motor u fazu i onda postaviti razvodnik.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže ne brze od zivotaZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 12. Nov, 2018. 15:25 »
Kako da doteram motor u fazu. Razvodnik  sam skinuo komplet sa onim zupcima sto idu ka motoru znaci ceo sam skinuo. Kako sad to da resim. Skinuo sam par puta  okrenuo sam vreteno za 180' i stavio ali nista. Dali ima veze kako se i kapa namesta
  • Vozi: skoda felicija 1.3 lx 2000

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • L&K ugled: 72
  • AS Petrović
Odg: Pomoc hitno
« Odgovor #4 poslato: 12. Nov, 2018. 16:11 »
Skini poklopac ventila, onda okreci motor dok ti se na remenici radilice ne poklopi zarez sa 0 koja je na dekli lanca. Onda pogledaj da li su ti je prvi ili cetvrti na paljenju, tj na prvom cilindru ventili treba da budu zatvoreni (klackalice imaju lufta u odnosu na ventil). Izvadi razvodnik sa sve donjim delom koji se bode u deklu i "spoji" ih van auta, mnogo je lakse jer "zarez" koji je na samom razvodniku nije u centar. Samu kapu isto mozes samo u jedan polozaj da ubodes. Dalje, namesti koji cilindar ce da ti bude prvi na samoj kapi, i u odnosu na to usmeri razvodnu ruku, kad to uradis ubodi razvodnik u deklu (ako ti pri ubadanju pobegne nije strasno, sad mozes da ga vrtis levo desno da namestis tacan ugao paljenja (dole takodje imas zarez na uljnoj pumpi, njega slobodno okreni nekim srafcigerom da ti se poklopi). Sledeci korak, raspored paljenja ti ide 1-3-4-2, tako redjas i kablove u smeru kazaljke na satu (na desno). Donji deo fiksiraj (dva srafa M6-za 10mm kljuc koji drze donji deo razvodnika za deklu), gornji sraf koji steze razvodnik da se ne okrece stegni vrlo malo, tek toliko da razvodnik ne moze sam da se okrece a da ti mozes rukom da ga pomeras. Upali auto, ako nece, pomeraj blago levo ili desno (zavisi da li ti je pobegao za malo u ranije ili kasnije paljenje). Kad upali, rukom mu drzi gas vrlo malo pritisnut, pomeraj razvodnik na levo ili desno, sve dok ne ubodes tacku gde ti je broj obrtaja najveci kad drzis gas tu gde jeste. Odatle ga obrni samo malo u desno, tek da jedva primetis pad broja obrtaja, tu mu je paljenje otprilike kako treba. Stegni razvodnik, ali ne preteruj jer usice kroz koje sraf prolazi pucaju kao nista i to ti je to. Mozda ovako pisano deluje komplikovano, ali mnogo je lakse tako od 0 da ukopcas razvodnik nego da se vracas nazad i trazis sta si zajebo
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Lazar01

« Odgovor #5 poslato: 02. Jul, 2021. 21:56 »
Pozdrav, imam problem radjen je veliki servis na skodi feliciji 1.3 glx uzupcio sve super vratio razvodnik ali nece da upali krene da vergla i taman da sastavi ono pukne iz karburatora i na auspuhu ne znam u cemu je problem
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 glx

Van mreže omlest

« Odgovor #6 poslato: 02. Jul, 2021. 22:42 »
Uh, imao sam taj problem pre neku godinu na favoritu, meni je auto stao i nije hteo da upali i onda je počeo da se ponaša kao što si napisao, da puca na auspuhu.
Glavnom epilog priče, razvodnik mi je crkao i stavio sam drugi  namestio i problem rešen.
Pogledaj tvoj razvodnik da li je čitav tj ispravan pa onda gledaj da li je dobro namešten.