Autor Tema: Yeti limarija, pocinkovan lim?  (Pročitano 5793 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slikar76Započeo temu

Yeti limarija, pocinkovan lim?
« poslato: 16. Okt, 2013. 09:54 »
Da li Yeti ima pocinkovan lim?
« Poslednja izmena: 16. Okt, 2013. 10:08 pedja »
  • Vozi: YETI 1.2TSI 2010

Van mreže djordjebg

Odg: Yeti limarija, pocinkovan lim?
« Odgovor #1 poslato: 16. Okt, 2013. 10:30 »
Ima, poslednji model je Felicija koja nije pocinkovana.

Van mreže bugarin

« Odgovor #2 poslato: 16. Okt, 2013. 10:34 »
po recima fabrike: svi skodini paneli su pocinkovani, osim nekih delova u unutrasnjosti vozila, koji nikada nisu izlozeni nikakvom uticaju okoline.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Turbo

« Odgovor #3 poslato: 16. Okt, 2013. 10:55 »
Da li Yeti ima pocinkovan lim?

Jesi li proguglao malo. Ja jesam malopre, mnogi problemi na Yetijima i Oktavijama 2 sa klobucima ispod farbe, nisam uopšte znao za to... I to sve na novim ili nekoliko meseci starim automobilima.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #4 poslato: 16. Okt, 2013. 11:37 »
Za O1 mi se cini da je pocinkovana. Iako je stara 15 godina, rdje ima samo na mestima gde je fizicki ostecena, coskovi vrata. Ceo pod je kao nov, tako da verujem da je i Yeti dobro zasticen. Nekada su motori sahranjivali skoljke, a kako vidim danas je to obrnuto, ne samo kod Skode vec i druge marke.

Sent from my HTC Desire X

Van mreže Turbo

« Odgovor #5 poslato: 16. Okt, 2013. 11:39 »
Trebalo bi da su od Fabije 1 pocinkovani, ali je opšte poznato da Škodi vremenom opada kvalitet, od 1996. pa naovamo, tj. da su prvi modeli bili kvalitetniji od svojih naslednika.

« Odgovor #6 poslato: 16. Okt, 2013. 12:10 »
Sve ovo sam pokrenuo jer sam skoro video Yetija ful oprema sa katastrofa rđom na drugim vratima koja verujem nije posledica udarca.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #7 poslato: 16. Okt, 2013. 15:48 »
Pa vidi, jedino ako je deo lupan pa je ispravljan. To je mozda prica kao sa starim Korolama, auto je super dok ga ne lupis, onda tu pocinje da truli, a razlog je sto se prilikom peglanja skine zastita.

Sent from my HTC Desire X

Van mreže djordje48

« Odgovor #8 poslato: 16. Okt, 2013. 23:35 »
Ima, poslednji model je Felicija koja nije pocinkovana.
Tako je.felicija je cist trulez ako je ne odrzavas redovno sto se limarije tice

Van mreže vlada320

« Odgovor #9 poslato: 17. Okt, 2013. 23:06 »
Svi automobili sa fabrickom garancijom od preko 10 godina (obicno 12) na antikorozionu zastitu su pocinkovani, galvanizovani ili sta vec jesu.
Oni koji nisu, obicno imaju 6 godina garancije na limariju, pa ko kupuje auto na duzi rok treba na to da obrati paznju.
Garancija na farbu je mnogo kraca.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

« Odgovor #10 poslato: 14. Maj, 2014. 20:55 »
Ja i dalje mislim da yeti nema pocinkovanu limariju da li neko zna suprotno?

Van mreže Voja76

« Odgovor #11 poslato: 25. Maj, 2014. 22:54 »
Vlasnik sam Yeti-ja 2010 god. Definitivno nema pocinkovan lim, posto sam imao reklamaciju na rdju na vratima koju su uvažili i ofarbali....na moju žalost i potopili rekom na kraju na njihovom parkingu u Čačku, za šta nemaju adekvatan odgovor za nadoknadu....
  • Vozi: Skoda Yeti 2.0tdi 2010

Van mreže nikolaj

« Odgovor #12 poslato: 26. Maj, 2014. 13:08 »
Svi automobili sa fabrickom garancijom od preko 10 godina (obicno 12) na antikorozionu zastitu su pocinkovani, galvanizovani ili sta vec jesu.
Oni koji nisu, obicno imaju 6 godina garancije na limariju, pa ko kupuje auto na duzi rok treba na to da obrati paznju.
Garancija na farbu je mnogo kraca.

U mojoj servisnoj knjižici piše sledeće :
- 3 godine garancije za nedostatke na farbi
- 12 godina garancije za koroziju na karoseriji

Iz ovoga gore što je napisao vlada320, izgleda da Yeti ipak ima pocinkovan lim.
« Poslednja izmena: 26. Maj, 2014. 22:14 pedja »
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže djordjebg

« Odgovor #13 poslato: 26. Maj, 2014. 13:16 »
Na neofarbanim fabrickim delovima karosersije postoji oznaka, Fe-Zn ili slicno tome. Video sam svojim ocima na vratima jedne Fabije 2, koja je imala hvaraiju, vrata su imala SMB kao podlogu, a tada je cekala farbanje.

12 godina je garantni rok za pocinkovani lim, a nema nikakve logike, da ga Yeti nema.
Korozija se moze dogoditi i sa pocinkovanim limom, ali najcesce kao posledica mehanickog ostecenja. Na briskodi ima topica, gde se ljudi zale na Oktaviju 2 da im korodira u nivou sajtni, doduse sve su to mala ostecenja ali eto desava se.
Ja bih pozvao ovlascenu prodaju delova ili ovlasceni servis koji ima limariju te se dodatno raspitao. Eventualno otisao da pogeldam vrata, da li ima bilo kakvih oznaka.

Evo ovde korozije na vratima Yetija
https://www.flickr.com/photos/110463821@N02/11189985595/in/photostream/

da li je tvoj slucaj slican?

Da rezimiram, sasvim sam siguran da je karoserija Skode Yeti pocinkovana, a sto se tice poplave zaista nemam komentar. Mozda na kraju prodjes sa totalnom stetom, sto bi bilo fer i resis se Yetija jer zbilja nemas srece sa ovim autom. Razumem i tvoju ogorcenst, ali bio je splet okolnosti od loseg izbora motora preko niza malera i na kraju elementarne nepogode.

EDIT:
dalje o poplavljenoj Škodi: http://forum.skodaforum.rs/yeti-2009/poplavljena-skoda-u-servisu!-sta-dalje/msg17308/#msg17308
« Poslednja izmena: 26. Maj, 2014. 22:16 pedja »

« Odgovor #14 poslato: 21. Jun, 2014. 22:38 »
Zao mi je zbog toga kako se na kraju zavrsilo?