Autor Tema: Skoda Fabia 1.2htp mk1 - cima, radi na 2 klipa i ne prima gas  (Pročitano 1362 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže UltraviolatorZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
Pozdrav svima!

Nov sam ovde i takodje vozac pocetnik i novajlija u svetu skode, pa se unapred izvinjavam ako bude par glupih pitanja ;D

Imam problem sa Fabiom mk1 1.2htp 6v 54ks. Auto je kod mene nekih godinu dana i presao sam sa njom mozda 8000-9000km.
Kada sam ga dobio vec je trosio dosta ulja oko 500ml do 1l na 1000km. :( Inace je presla pravih 180k km.
Receno mi je tako vozen par god i da samo pratim stanje i da dolivam. Odradio sam mali servis i stavio nov akumulator je je prethodni bio los. Osim te potrosnje auto je isao ok i nije imao problema.
Pre nekih 2 meseca na autoputu auto je samo cimnuo-stucnuo par puta i pojavila mi se check engine lampica i kao da je slabije primao gas.
Sutradan sam otisao u servis, pokazivalo je cilinder misfire i zamenjene su mi svecice i receno mi je da je kompresija na srednjem klipu 6 i po savetu majstora zreo je za generalnu ili za zamenu motora. Uz komentar ako hoces da ga prodas javi se   :o :o :o
Posle toga je isao nikad bolje jedno mesec dana i opet na skoro istom mestu na autoputu pri vecim brzinama cimne par puta i upali se check engine lampica.
Sutradan ga jedva upalim iz 3-4 puta, trza i gasi se posle minut dva rada na leru. Nekako ga odvezem, samo ovaj put u drugi servis. (Sva sreca ima 500m do njega).
Za to vreme do servisa check engine se palio pa gasio i zvuci kao trabant i kao da radi na 2 klipa, gas jedva prima.
Tamo su probali druge svecice, menjali raspored bobina, dizali ga, sve zivo proveravali jedno sat vremena.
Njihova prica je ista kao u prvom servisu uz komentar da oni za tu skodu ne rade generalnu i da je najpametnije da zamenim motor ili da ga prodam takvog neispravnog.

Iako sam poprilican laik i dalje mi je tesko da poverujem u tu pricu i nadam se da postoji neko jeftinije resenje.
Potreban mi je odgovor da li je neko imao slicnih problema i naravno svaki savet je dobrodosao.  :RR)

• Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP 6v 2004

Van mreže shuxx

• Laurin&Klement
  • Ugled: 12
Odg: Skoda Fabia 1.2htp mk1 - cima, radi na 2 klipa i ne prima gas
« Odgovor #1 poslato: 13. Nov, 2018. 08:43 »
Na tvoje pitanje ja bih se nadovezao,

Ako je opšte poznato da je 1.2HTP dobijen tako što su od 1.6 smanjili za 1 cilindar, zašto je problem da se radi motor. Verujem da ima delova, i da može.

S druge strane, druže Ultra... budi siguran da može da se reši problem, samo ti kao i u svakoj priči treba majstor koji je radio taj motor.
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže Dobrivoje

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
Odg: Skoda Fabia 1.2htp mk1 - cima, radi na 2 klipa i ne prima gas
« Odgovor #2 poslato: 04. Jan, 2019. 17:00 »
Sta se do sada izdesavalo sa autom?
  • Vozi: skoda 1000 MB