Autor Tema: Webasto  (Pročitano 3196 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže HornetZapočeo temu

Webasto
« poslato: 18. Nov, 2018. 07:44 »
Posto ga imam u mojoj opremi, krenulo je hladno vreme a poprilicno sam neupucen kako se koristi posto ga nikad nisam imao.
Imam daljinski na daljinsko paljenje. Zanima me posto nekada kad rucno upalim (rucno u autu imam dugme) nekad radi nekad ne? U cemu je fora? Nekada imam beli dim ispod kola sa leve strane a nekada ne... da li treba vece pre toga da se podesi temperatura neka odredjena ili? Kada stisnem dugme upali se u kolima ventilacija e nekada nema dima tog kojeg ocekujem... sta je caka?  wac1 hearcut
  • Vozi: Superb 2 170hp 4x4 Elegance

Odg: Webasto
« Odgovor #1 poslato: 21. Nov, 2018. 06:21 »
Ni u ovlascenom servisu nemaju konkretan odgovor. Gorionik krene da sljaka i uhasi se posle 10ak sekundi. Dijagnostika ne pokazuje greske. Imate li neku preporuku?

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #2 poslato: 21. Nov, 2018. 08:10 »
Možda da pogledaš na netu ili stranim forumima, sumnjam da neko ovde zna nešto o tome.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #3 poslato: 21. Nov, 2018. 08:21 »
Ja bih prvo proverio akumulator, a onda grejac i pumpu samog Webasto uredjaja.
Akumulator jer je taj Webasto verovatno veliki potrosac, a pumpu i grejac jer mi je logicno da zbog nedelovanja :) jednog ili drugog nema grejanja.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

« Odgovor #4 poslato: 21. Nov, 2018. 09:22 »
I ja sumnjam na akumulator mozda, jer u uputstvu pise da ne radi ako akumulator slab. Skontao sam kad sam jednom upalio webasto da unutrasnje osvetljenje je onako slabije sijalo, tek tek treperilo. E a buni me to sto sutomobil pali ko mina, nikad nisam ostao bez struje wac1
Da li bi mi pomoglo da odem kod nekoga ko ima kablove da spojimo dva automobila, ja moj da ne palim a drugi da pa onda da probam? Ne kupuje mi se akumulator bzvz

Van mreže Miro MNE

« Odgovor #5 poslato: 07. Dec, 2018. 08:23 »
Raspitaaj se ko u okolini radi I sredjuje webasta od sharana. Takav čovjek će ti po meni odradit najbolju dijagnostiku. Jel škodin fabrički webasto ili neki aftermarket?

Ja sam na turanu imao webasto koji je radio na principu dodatnog grijača vode rashladne tečnosti koji se sam palio nakon odredjene temperature tako da nisam ni znao za njega (u leru je imao karakterističan zvuk na momente I to je sve). Mnogo dobra stvar.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

« Odgovor #6 poslato: 26. Jan, 2019. 23:10 »
Jel škodin fabrički webasto ili neki aftermarket?

Tek sad vidim da si pisao ovo...

Da, da.. fabricki bas webasto. Ne znam sta je problem do danas nisam otkrio. U ovl. servisu kao sto sam rekao nemaju blage... katastrofa.
Vozicu ga kada prodje sezona kod majstora za webasto u Begeču, samo se time bavi pa cemo videti... nadam se da se negde zapusio ili tako nesto jednostavnije

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #7 poslato: 27. Jan, 2019. 07:09 »
Jel nema neko u GSP-u od mehanicara da zna da sredi webasto, autobusi ih imaju, a nekad (verovatno i sad) su ih sami remontovali.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #8 poslato: 27. Jan, 2019. 09:23 »
Ima ima, i sa njima sam razgovarao... tamo ga teram pre Begeca.

Valjda ce neko skontati sta mu fali :B=) muka mi je sto ne radi a gle vreme danasnje, za to je stvoren hearcut

Van mreže petarp031

« Odgovor #9 poslato: 27. Jan, 2019. 09:52 »
Pre par dana sam u servisu kod mog majstora gledao kako pravi webasto. Nisam znao da webasto ima dijagnostiku, iskoristio je vagcom interfejs kao ovaj na linku:
https://youtu.be/IXKX5z5abAo
Mora da neko u Beogradu to popravlja.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka