Autor Tema: Greškom sipan benzin umesto dizela!Ako može odgovor sto pre.Hvala  (Pročitano 12094 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže LjahzeZapočeo temu

Pre pola sata na jednoj Nisovoj benzinskoj stanici u Beogradu točilac goriva mi je greskom sipao benzin u rezervoar umesto dizela i ako sam jasno i glasno rekao koje gorivo sipam,a i pored usmene komunikacije na poklopcu rezervoara stoji natpis DIESEL.
Desetak kilometara pre dolaska na stanicu upalila mi se rezerva sto znaci da je u rezervoaru moglo biti oko 5,6 litara dizela,a na stanici je sipano 12 litara benzina.
Na svu srecu,uocio sam gresku na vreme pa nisam startovao motor niti davao kontakt.Nakon primedbe upravnici benzinske stanice koja ne negira gresku tocioca,ponudila mi je da na stanicu dodje njihov covek koji radi za NIS i da izvuku svo gorivo iz rezervoara i da onda sipaju kolicinu koju su greskom natocili tj.12l dizela.
Interesuje me da li cu mozda imati neke posledice ako u rezervoru ostane koja litra te mesavine dizela i benzina,a na tu mesavinu dodam dizel?Nisam siguran da se putem creva moze izvuci svo gorivo osim ako se ne skida rezervoar?
Jel imao neko slicnio istvo i sta je vasa preporuka u ovoj situaciji?
Na benzinskoj stanici sam i cekam tog majstora i ako neko ima neki predlog ili savet dobro bi mi dosao
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Van mreže YugoSkoda

Odg: Greškom sipan benzin umesto dizela!Ako može odgovor sto pre.Hvala
« Odgovor #1 poslato: 28. Nov, 2018. 15:52 »
Baš sinoć gledam YT video od potrošačkog savjetnika - Šta kada na pumpi natoče pogrešno gorivo. Ne bi trebalo biti problema ako auto nije startovano.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI 2001

Na mreži observer

« Odgovor #2 poslato: 28. Nov, 2018. 16:00 »
Za svaki slucaj, naspi jos malo vise dizela. Ako si kivan na NIS, sto je sasvim razumljivo, sipaj tu dodatnu kolicinu na nekoj drugoj stanici u blizini.
Kad se motor ne startuje nema posledica, izvuci ce ti benzin iz sistema i sve OK (preporuka da dospes malo vise dizela je da bi bio sasvim miran, sve do oko 5% mesavine motor ce progutati bez posledica).

I ubuduce - nemojte da vas mrzi - samoposluzivanje je zakon. NIKADA ne dajem da mi neko drugi sipa gorivo.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži bigor

« Odgovor #3 poslato: 28. Nov, 2018. 16:45 »
Ja sam jednom u agregat nasuo 20l dizela i greskom 10l benzina, progutao je sve bez problema samo sto rece kolega dospi dizela sto vise za svaki slucaj. Bilo bi muka da je nasuo dizel u benzinca

Послато са Redmi 4X  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže fobia24

« Odgovor #4 poslato: 28. Nov, 2018. 17:01 »
Izvade ti svu količinu goriva i da ti sipaju pun rezervoar dizela o njihovom trošku. Toliko će morati da daju jer je njihova greška. Ne znam o kojoj se količini radilo, ali zbog neprijatnosti, izgubljenog vremena je to najmanje što oni mogu da urade kao pumpa koja vrti dnevno ogroman novac.

« Odgovor #5 poslato: 28. Nov, 2018. 18:35 »
Nakon tri i po sata provedenih na pumpi epilog je sledeci:
Dosao je neki majstor kojeg upravnica pumpe privatno zna i lik je sa sobom doneo nekakvu malu pumpu i kanister.Skinuo je sa filtera goriva crevo i kroz njega izvukao svu kolicinu goriva.Po mojoj proceni u rezervoaru se nalazilo oko 17,18 litara te mesavine ,a on je izvukao nesto malo manje od toga.Verujem da je unutra ostalo litar do litar i po te mesavine mada on to negira,a mozda sam se i ja utripovao.Zatim je nasuo u rezervoar 10l cistog dizela i od tih deset litara izvukao dve litre.Da cistim dizelom propere dovod do filtera goriva i rezervoar.
Nakon toga natocio sam 25 litara dizela o svom trosku i upalio kola najnormalnije.Jedno desetak minuta su radila u leru i nakon toga sam sa njima presao nekih desetak kilometara.U voznji deluje sve ok,ali videcu narednih dana sta ce se desavati.
Od njih nisam nista trazio u smislu da mi toce goriva do vrha ili nesto slicno tome (osim da mi plate kolicinu goriva koju sam imao pre dolaska na pumpu,a koje je izvuceno sa onom mesavinom) zbog toga sto trosak od 22l goriva kao i dolazak majstora placa radnik koji radi preko agencije za NIS.Razumem decka,u zurbi na sve strane  pogresio je,ne sa namerom da to ucini nego mu se omaklo.Izvinjavao se par puta i sta sad tu da radim.Tako mi se dan zalomio.
Jedino sam od upravnice trazio da mi pismeno da neki zapisnik sta se izdesavalo i da bude potpisan i pecatiran od strane NIS-a,ali znam da u slucaju necega sa njime mogu da ne kazem sta.Vise da umirim svoju savest nego sto od njega imam neku korist,jer Srbija je ovo.

Na mreži observer

« Odgovor #6 poslato: 28. Nov, 2018. 18:43 »
Ja zato volim da sipam na Petrolu jer je kod njih samoposluzivanje. Od kada su mi na NIS-u izgrebali soferku, ne dozvoljavam da mi prilaze autu ni na 3m. Niko i nigde.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže fobia24

« Odgovor #7 poslato: 28. Nov, 2018. 18:54 »
Ja uvek kada priđu zaposleni kažem hvala, sam ću. Jer tako najviše volim i ne ispolivam krilo gorivom.

« Odgovor #8 poslato: 28. Nov, 2018. 19:23 »
Ne pamtim kada mi je zaposleni poslednji put tocio gorivo,ne racunajuci ovo danas.I ja takodjer sam sebi sipam ne sto ne verujem tociocu nego iz nekih drugih raloga.Jutros ustao u pola cetiri,radio od  pet ujutru i vracam se sa posla mrtav umoran,promrzao,gladan,zedan,i mrzelo po onakom vremenu da stojim napolju sa pistoljem u ruci.I eto,odmah problem.
Sa druge strane,cemu uopste tocioci na pumpi !?!To jos samo na balkanu ima.Ne razumem ni ljude koje stvaraju guzve na pumpi cekajuci tocioca.Zar je moguce da vise ne znamo sami sebi ni gorivo natociti !

Na mreži bigor

« Odgovor #9 poslato: 28. Nov, 2018. 19:29 »
Znam da natocim al necu, placam im kao da sampanjac sipaju u njega i jos da ima radim, neka zaposle jos ljudi! Jos cu im u kovanicama pocet placati, vec ne stignem da usitnim toliko

Послато са Redmi 4X  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Nece biti nikakvih problema . Veci je problem kad u benzinca sipas dizel .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Filip BG

Od njih nisam nista trazio u smislu da mi toce goriva do vrha ili nesto slicno tome (osim da mi plate kolicinu goriva koju sam imao pre dolaska na pumpu,a koje je izvuceno sa onom mesavinom) zbog toga sto trosak od 22l goriva kao i dolazak majstora placa radnik koji radi preko agencije za NIS.Razumem decka,u zurbi na sve strane  pogresio je,ne sa namerom da to ucini nego mu se omaklo.Izvinjavao se par puta i sta sad tu da radim.Tako mi se dan zalomio.

Ljahze, zbog navedenog postupka imate veliki plus u mojim očima. Teško je biti smiren kada vam neko pričini neprijatnost (šteta je srećom izbegnuta) i oprostiti mu grešku, ali i sami kažete da je propust radnika bio nenameran. Oni rade za male pare preko tih lizing agencija za zapošljavanje što je još jedna od loših posledica "tranzicije".
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Van mreže nidza

Svaka čast za strpljenje.

Ne bi se ništa desilo da si nasuo do vrha dizel i tako potrošio mešavinu, ali kad su oni već ponudili adekvatno rešenje, to je još bolje - jedino što je trajalo 3,5 sata.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #13 poslato: 30. Nov, 2018. 16:24 »
Oni rade za male pare preko tih lizing agencija za zapošljavanje što je još jedna od loših posledica "tranzicije".

I sam sam pre 10 godina kratko radio na NIS-ovoj pumpi preko agencije,ali brzo odustao od svega toga videvsi kakav je odnos poslodavca prema radnicima.Za vreme turske vladavine vise su se postovala ljudska prava,a danas je taj odnos podignut na jedan visi nivo,naravno,u korist NIS-a.
Medjutim,bez obzira na sve,radnici i upravnica su maksimalno bili korektni koliko je to moguce u takvoj situaciji pa ne vidim razlog da drugacije postupim.
Sta bi bilo da nisam skontao da je sipan benzin,da sam upalio auto i otisao dalje,a pri tome nastala neka ozbiljnija steta na autu,to je neka druga prica.Sve u svemu,jedno dobro iskustvo za ubuduce.
Ono sto je interesatno je reakcija samog NIS-a.Naime,dok sam na pumpi cekao majstora poslao sam preko njihovog sajta poruku u Call centar sa upitom kakva je procedura pri takvim situacijama pri tome ne navodeci gde i kada se to dogodilo.Samo me interesovalo jos jedno misljenje koje nije od radnika sa pumpe.Pri slanju poruke  mora se napisati ime,broj telefona i mejl.
Nakon desetak minuta su me zvali iz Call centra sa svim mogucim raspolozivim informacijama koje im nisam rekao,
ali za par minuta su sve saznali:
gde i na kojoj pumpi se to dogodilo,koliko sam i kojeg derivata sipao,koliko mesecno trosim dizela i na kojoj pumpi sipam itd.Skoro pa da sam u soku bio kad su me nazvali i poceli ispitivati,ali ubrzo sam skontao da su te informacije dobili preko kartice"Sa nama na putu".Na osnovu nje su skontali da je u pitanju pumpa Zarkovo 2,jer gorivo u 95% slucajeva sipam dizel na istoj pumpi,na istom automatu.Neki moj trip.
Pitali me sta se desilo i da li zelim sluzbeno da ulozim zalbu koju resava regionalni menadzer (mogu zamisliti)...
Danas je nemoguce nista vise sakriti,dovoljno je da jednom nekom das broj telefona ili slican podatak i to je to.

« Odgovor #14 poslato: 30. Nov, 2018. 16:35 »
Ne bi se ništa desilo da si nasuo do vrha dizel i tako potrošio mešavinu

Do sada presao sa autom nekih 260km i sve funkcioise normalno.
Sutradan na poslu pricam sa kolegama o toj situaciji i dvojica mi rekose da se njima isto desilo,ali su sami sebi sipali pogresan derivat u manjim kolicinama.Nisu cak ni izvlacili tu mesavinu nego su samo sipali do vrha odgovarajuci derivat i nista im se nije desilo.
Ne znam,ali ja ne bi sme tako pogotovo sto sam sa autom u vecini situacija na otvorenom putu pa bi imao strah da ce negde u nekoj nedodjiji stati gde bi troskovi slep sluzbe skoro pa prevazisli vrednost auta...