Autor Tema: Metalni zvuk u leru  (Pročitano 1265 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SaleSkodaZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 1
Metalni zvuk u leru
« poslato: 29. Nov, 2018. 17:10 »
Nadam se da ne otvaram novi temu. U leru se u kabini cuje metalni zvuk kao kada na biciklu lanac udara u lancobran. Kada se otvori hauba ne cuje se taj zvuk, samo u kabini. U voznji se nista ne cuje. Motor 1.9  77 kw FL 2013 . Ako neko ima neku ideju?
  • Vozi: Octavia 1.9 2013

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • Ugled: 63
Odg: Metalni zvuk u leru
« Odgovor #1 poslato: 29. Nov, 2018. 20:39 »
Neka toplotna zastita ispod vozila mozda vibrira, neki nosac, cev... Moze biti bilo sta.
Ja sam imao slucaj da vibriraju cevi klime, napolju se ne cuje, u kabini zvoni iz pravca motornog prostora. Cevi vibrirale u nocacima.
Neka takva glupost verovatno.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Marjanke

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #2 poslato: 29. Nov, 2018. 23:22 »
Hoce i ona kutija od usisa vazduha napred da proizvodi slican zvuk.

Van mreže SaleSkodaZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 1
« Odgovor #3 poslato: 30. Nov, 2018. 22:54 »
I ja sam mislio da je ta kutija ali nije. Sudeci po ostalim forumima i youtubu djeluje kao remenica radilice.
  • Vozi: Octavia 1.9 2013

Van mreže pribojnalimu

• Active
  • **
  • Ugled: 0
« Odgovor #4 poslato: 19. Maj, 2021. 12:07 »
Da ne otvaram temu, i zamolim za informacije...
slične simptome imam kao što su na očetku navedeni. Zvuk rrr rrr rrr u ritmu rada motora, prestaje pritiskom kvačila. javi se nakon voznje kraće realicije i ne javlja se stalno, ne postoji nacin da se uprati kad ce se javiti...
Menjac radi perfektno auto vuče kao ludo, motor 2.0 103kw. Auto je kupljeno novo i ima tek 95000km

Kad vratim malo "film" unazad, prvo se na strani kaiševa čulo du du du, kao kad filter vazduha nije dobro uklopljen, a sada, opet kayem, ponekad ovaj zvuk, gde ga najviše "razumem" kod prednjih točkova.

Van mreže pribojnalimu

• Active
  • **
  • Ugled: 0
« Odgovor #5 poslato: 19. Maj, 2021. 13:37 »
Da ne otvaram temu, i zamolim za informacije...
slične simptome imam kao što su na očetku navedeni. Zvuk rrr rrr rrr u ritmu rada motora, prestaje pritiskom kvačila. javi se nakon voznje kraće realicije i ne javlja se stalno, ne postoji nacin da se uprati kad ce se javiti...
Menjac radi perfektno auto vuče kao ludo, motor 2.0 103kw. Auto je kupljeno novo i ima tek 95000km

Kad vratim malo "film" unazad, prvo se na strani kaiševa čulo du du du, kao kad filter vazduha nije dobro uklopljen, a sada, opet kayem, ponekad ovaj zvuk, gde ga najviše "razumem" kod prednjih točkova.

P.S. nađoh temu o oktaviji 1.6 gde je oovakav zvuk prestao nakon zamene filtera goriva jer je valjda CR pumpa zveketala...Pogledam u svoju servisnu, obzirom da je do nedavno otac "vodio računa" o autu i gle čuda od kako je kupljen 2013. godine do danas i 96000km filter goriva nikada nije zamijenjen?! Svakako za par dana ide mali servis pa cemo videti.