Autor Tema: Kupovina Octavie  (Pročitano 2664 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže milosn8Započeo temu

Kupovina Octavie
« poslato: 02. Dec, 2018. 11:43 »
Poštovani forumaši, šta mislite o ovom automobilu.  https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13444851/skoda-octavia-19tdi
Treba sledece nedelje da idem da ga gledam, kupljen je kod nas, prvi vlasnik. Kaze da je redovno odrzavan, cekam da mi posalje servisnu knjigu kako bi mogao eventualno da proverim. Interesuje me posto nemam majstora svog gde bih mogao da oteram u Beogradu da neko pregleda auto, vlasnik kaze da je odrzavan u auto servisu Simandli (da li neko ima iskustva sa tim servisom??)

Takodje kako vam auto izgleda na slikama, da li neko zna da li su ovo original parking senzori ili ne i da li ova "guma" ili sta vec na vozacevim i suvozacevim vratima moze da se skine?

Hvala svima na odgovorima unapred.

Van mreže Karlheinz

Odg: Kupovina Octavie
« Odgovor #1 poslato: 02. Dec, 2018. 12:45 »
Lep primerak, deluje da je odlično očuvan, mala km, cena visoka ali to je relativna stvar, čini mi se da su parking senzori naknadno stavljeni, "guma" može da se skine, sudeći prema slici - prednja leva vrata su možda rađena, taj servis je poznat za VAG vozila - u smislu da viđam dosta automobila po gradu sa njihovim ramovima tablica. Prema felnama i motoru, bih rekao da je prva polovina 2011, znači da će uskoro imati punih 8 godina. Ukratko, sve mi deluje vrlo dobro osim cene.
  • Vozi: Yeti

Van mreže petarp031

« Odgovor #2 poslato: 02. Dec, 2018. 12:51 »
Pozdrav, moje licno misljenje je da ovaj auto ima mnogo visoku cenu za stanje koje se vidi na fotografijama. Prednje desno krilo sa suvozacke strane nije u nijansi, takodje desna polustranica, za prag sa te strane ne mogu da tvrdim. Far na desnoj strani je svetliji nego na levoj vozackoj. Vozaceva vrata nisu u istoj nijansi, a deluje da je i zadnji branik flekovan. Da se radi o starijem autu 3.000-4.000 eur ne bi bio problem, ali ovolika razlika u nijansi za vozilo koje kosta  skora pa 10k, mislim da nije opravdana, mogao se farbar mnogo vise potruditi. Pitanje je kako sve izgleda uzivo.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

« Odgovor #3 poslato: 02. Dec, 2018. 12:54 »
Hvala na odgovorima. I meni se čini da boje odskacu malo, vozaceva vrata mi nisu u istoj boji kao zadnja leva vrata, sad mozda gresim.

« Odgovor #4 poslato: 02. Dec, 2018. 13:04 »
Nadam se da će se jos neko od forumasa javiti da da svoje misljenje :)

Na mreži bigor

« Odgovor #5 poslato: 02. Dec, 2018. 16:33 »
Svima se cini ali dok ne pogledas u zivo ne znas. Ako su samo vrata lupana i nije problem, cak dobro dodje u dogovoru oko cijene, a steta nikakva. pogledaj i staklo na vratima ako budes dolazio da li je isto godiste kao i ostala jer prilikom lupanja zna cesto i staklo da pukne
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #6 poslato: 02. Dec, 2018. 17:07 »
Ne mora da znaci da je bio lupan, meni su farbana suvozaceva vrata zbog ogrebotine koja nije mogla da se ispolira. Treba pitati koji je razlog farbanja i ako ima fotografije pre farbanja koje potvrdjuju pricu...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži cacak

« Odgovor #7 poslato: 02. Dec, 2018. 19:49 »
ako je sve iz oglasa tacno ,cena dole 500-800 evra, ide veliki servis,mora sve original,onad kupuj.............
  • Vozi: skoda octavia 1,9tdi 77kw eleganc 2011

Van mreže m@c|-|oR

« Odgovor #8 poslato: 02. Dec, 2018. 20:44 »
Ako ova vredi onoliko, pošto su onda pre FL, 2007-08???

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

• Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže Filip BG

« Odgovor #9 poslato: 03. Dec, 2018. 08:40 »
Ne znam koji je budžet za kupovinu auta, ali za nepune 3000e više ponuđen je novi model, sa 30.000km manje, još uvek u fabričkoj garanciji i sa 2.0 TDI motorom od 110kw i menjačem sa 6 brzina.

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13459568/skoda-octavia-ambition-20-tdi

Možda poređenjem dve generacije Okrtavije, A5 i A7, možemo da kažemo da li je cena jedne od njih realna?

• Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Van mreže djomla43

« Odgovor #10 poslato: 03. Dec, 2018. 12:52 »
  • Vozi: Fiat Stilo 2002 1.9 JTD 85kw Dynamic

« Odgovor #11 poslato: 17. Dec, 2018. 08:11 »
Sto se tice auta, prodavac kaze da su menjana komplet cela vrata jer je, po njegovim recima, pokusana kradja i pri tom su vrata ostecena i on je stavio nova, s'tim da su nova vrata za nijansu drugacija pa boja odskace. Odrzavan je dok je bio u garanciji u Auto Cacku a nakon toga u AC Simandli. Sad da li je prica za vrata istinita ko zna, na kraju nisam otisao da pogledam auto.

Sto se budzeta tice, budzet je oko 10.000 evra, mislim da cu sacekati malo i uzeti noviji model :)

« Odgovor #12 poslato: 19. Dec, 2018. 08:31 »

Van mreže Gohu

« Odgovor #13 poslato: 19. Dec, 2018. 12:56 »
Vozim\imam istu takvu samo druga boja i nemam veliki ekran kao ova. Veruj mi ako je to ta kilometraza ovo ti je bombonica  bravo2

Ako ti nije frka strpi se da ja odlucim da prodam svoju :)
  • Vozi: OCTAVIA-ja 2011 1.9 TDI PD - kao tenk :)

« Odgovor #14 poslato: 19. Dec, 2018. 13:47 »
Prodavac tvrdi da jeste, odrzavana je u auto servisu Ćirinac, ima njihovu servisnu knjigu. Sad nikad ne mozes biti siguran  :)

Frka mi je za auto, i to bas haos   :B=) :B=)