Anketa

Nova Skoda SCALA izgleda:

Odlično!
60 (54.5%)
Lepša spolja, nego unutra.
6 (5.5%)
Unutra lepo, spolja manje.
9 (8.2%)
Vrlo dobro, originalno.
14 (12.7%)
Obično, ništa posebno.
19 (17.3%)
Loše, promašaj.
2 (1.8%)

Ukupno glasova: 110

Autor Tema: Skoda SCALA - utisci, komentari, informacije  (Pročitano 35138 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Skoda SCALA - utisci, komentari, informacije
« Odgovor #90 poslato: 09. Avg, 2019. 20:47 »
Sve lade i dacije i svaki klio dolaze sa elektro podizacima napred u najnizem nivou opreme. Demantujte me ako gresim :(voleo bi da je drugacije. Ali auto sa kurblom i bez klime vise nema smisla. Neka izbace i servo radi usetede troakova >:(
Nemaju dačije elektropodizače u svim paketima opreme, barem ne one koje se prodaju van Srbije. Ja sam ih vozio nove sa kurblom, bez klime, gole ko pištolj.

Van mreže djordje48

« Odgovor #91 poslato: 09. Avg, 2019. 21:51 »
I ja sam se ponadao :( ali evo opet gledam sandero i logan u esential opremi i imaju podizace napred i cak i klimu. Znaci fabija najgora... :( :-X   cak i niva ima podizace kod nas..bas neprijatno iznemadjenje...

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #92 poslato: 09. Avg, 2019. 22:13 »
Sto se opreme tice realno moze im se, i kod nas a i sire; sve dok EU ne pritisne da su npr.AEB, LKA,... obavezni; kao sto je ESP ili TPMS postao pre par godina; nece ni biti u standardnoj opremi. Osim kod Japanaca...
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Na mreži Lignjoslav

« Odgovor #93 poslato: 07. Nov, 2019. 19:44 »
Ljudi, da li je po vama Scala hatch ili karavan?
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Na mreži Markkoni

« Odgovor #94 poslato: 08. Nov, 2019. 06:14 »
Mutant, kao i Rapid Spaceback. :)

Sent from my SM-G950F  

Van mreže djordje48

« Odgovor #95 poslato: 08. Nov, 2019. 08:42 »
Na ulici ostavlja lep utisak, a tome doprinose i sam dizajn, ali i 205/55/16 gume kao i led svetla koja su serijski cak i za najnizi nivo opreme...nije mi jasno zasto jaci TSI i 1.6 TDI nemaju u activu...teraju nas da dajemo vise para... >:(

Ali dobos kocnice u 2020 ne bih komentarisao...

Van mreže Karlheinz

• Vozi: Yeti

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #97 poslato: 04. Dec, 2019. 19:53 »
Meni je Scala sasvim Ok u varijanti 1.0 TSI 115 KS. Zamerka u emsiji SAT je bila loša preglednost pozadi kada u vožnji treba gledati šta se dešava iza vozila. Rikverc kamera je ograničena samo na kretanje u rikverc. Ko hoće više udobnosti i preglednosti treba da razmotri Kamiq (ista platforma).
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #98 poslato: 11. Feb, 2020. 12:38 »
Dok mi je Kodiaq na servisu, dobio sam da teram zamensku Scalu 1.0TSI sa manuelnim menjačem. Ovaj primerak je u finoj opremi: panorama, keyless, asistencije.
Zaista fin autić, ali motor me je najviše iznenadio. Vozio sam 1.2 TSI u Jetiju i nije bio ni izbliza ovako živahan. Čak ni potrošnja nije strašna, uslikano je na potezu od Alprosa do Piramide po ovoj kiši, gde je bilo dosta kreni-stani.
Enterijer je ok, volan skroz simpatičan sa nekim reljefom na bočnim delovima.

Pozicija sedenja meni ne odgovara, pogotovo što deo na tabli gde su komande klime blago viri i tačno me gađa ispod čašice kolena. Kombinaciju sa krem ručkama i delovima sedišta ne bih komentarisao

• Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže djordje48

« Odgovor #99 poslato: 11. Feb, 2020. 13:54 »
Da li se secas, jel bio u jetiju 1.2 TSI od 90 KS a da nije ovde 1.0 TSI od 115 KS? :o

Van mreže nikolaj

« Odgovor #100 poslato: 12. Feb, 2020. 09:47 »
U Yeti se od početka ugrađivao samo motor od 77KW tj. 105KS.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže petarp031

« Odgovor #101 poslato: 12. Feb, 2020. 11:31 »
Ide ta scala odlicno, ja sam bio odusevljen kada smo probali u Novom Sadu na skupu. Trocilindras se vrti zivahnije nego cetiri cilindra u 1.2tsi, a imao sam 86, 90 i 110 ks i to u fabiama. Meni se scala bas svidela, lezi na putu odlicno, polozaj sedenja odlican, sve mi odgovara osim izgleda na koji se nisam navikao.

Van mreže djordje48

« Odgovor #102 poslato: 12. Feb, 2020. 14:10 »
Razocarao sam se kad ambition nema volan sa komandama...takodje dug svetlo je halogen. lekici ne pomazu u ovom slucaju >:( :'( :'(

Van mreže petarp031

« Odgovor #103 poslato: 12. Feb, 2020. 14:13 »
Ne bih rekao da je halogeno dugo lose resenje, za kisu cak odlicno.

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #104 poslato: 12. Feb, 2020. 18:03 »
Što se duže vozim, sve mi se više svidja ovaj motor. Našao sam mu i dugoročnu potrošnju, ovo je više nego dobro.

Pravi mali zvrk, danas je i kolega probao i oduševio se. Uzimajući u obzir da 30+ godina vozi samo dizele, motor zaista vredi.

Sad me zaintrigirao 1.5 TSI sa DSG motorom, moram ga probati.
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI