Autor Tema: Cene dodatne opreme kod ovlascenih, Amundsen i lajsne  (Pročitano 4447 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži zoraniusZapočeo temu

Cene dodatne opreme kod ovlascenih, Amundsen i lajsne
« poslato: 19. Okt, 2013. 19:42 »
Palo mi je na pamet da u Superb stavim Amundsen uredjaj umesto Bolera i da sa strane stavim bocne zastitne lajsne. Raspitao sam se kod ovlascenog prodavca i ostao zapanjen cenama. Naknadna kupovina Amundsen radija sa navigacijom kosta 'svega' 120000 dinara!!!! (za Columbus posle ovoga nisam smeo ni da pitam) Kad se nisam slogirao cenom. Isto to kada narucujete u sklopu auta kosta 440 evra kao dodatna oprema. Jos je cudnije sa bocnim lajsnama. Kada ih narucujete uz auto (Ambition paket ih nema) to kosta 35 evra, sada ako zelim da ih stavim to izadje tricavih 22000 dinara!!!! Da li neko nas ovde radi ili to stvarno mora toliko da kosta? Ako kolege iz Hrvatske voleo bih da znam koliko je to tamo. Jel ima neko ideju za alternativu (pre svega za lajsne jer kineske uredjaje umesto Bolera ne bih stavljao)?
« Poslednja izmena: 19. Okt, 2013. 23:32 pedja »
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže Filip

Odg: Cene dodatne opreme kod ovlascenih, Amundsen i lajsne
« Odgovor #1 poslato: 19. Okt, 2013. 20:35 »
Ne mora toliko da košta. Ja sve od šminke što naručujem za auto tražim da mi poruče iz dodatne opreme, a ne kao rezervni deo, i tako je puno jeftinije.
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #2 poslato: 19. Okt, 2013. 21:52 »
Gde bih mogao tako da narucim ako mozes da mi kazes?

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 20. Okt, 2013. 15:37 »
Palo mi je na pamet da u Superb stavim Amundsen uredjaj umesto Bolera i da sa strane stavim bocne zastitne lajsne. Raspitao sam se kod ovlascenog prodavca i ostao zapanjen cenama. Naknadna kupovina Amundsen radija sa navigacijom kosta 'svega' 120000 dinara!!!! (za Columbus posle ovoga nisam smeo ni da pitam) Kad se nisam slogirao cenom. Isto to kada narucujete u sklopu auta kosta 440 evra kao dodatna oprema. Jos je cudnije sa bocnim lajsnama. Kada ih narucujete uz auto (Ambition paket ih nema) to kosta 35 evra, sada ako zelim da ih stavim to izadje tricavih 22000 dinara!!!! Da li neko nas ovde radi ili to stvarno mora toliko da kosta? Ako kolege iz Hrvatske voleo bih da znam koliko je to tamo. Jel ima neko ideju za alternativu (pre svega za lajsne jer kineske uredjaje umesto Bolera ne bih stavljao)?
isto ti je ako ne i duplo više..nisam sad išao na kalkulator dinara pa ću ti dati primjer u eurima.

Amudsen prilikom naručivanja kao dodatna oprema za Superb košta samo cca 230 eura (1760 hrk)
Za Octaviu 3 cca 750 eura ( 5715 hrk) Columbus 1900 eura (13760 hrk)  :o

u zimskim akcijama vezanih za Skodu nije niti u ponudi nego nude Kenwood DNX520 VBT za cca 1200 eura.
Posebno da ga naručuješ (nemam za sad taj podatak) ali je sigurno preko 600 eura dok je Columbus u samoj narudžbi priliko konfiguracije pre..preskup sa svojom cijenom od 1500 eura (10 910 hrk) i malo tko ga uzima kao dodatnu opremu.

Čak nije u ponudi kod L&K modela..nego ga moraš dodatno doplatiti.

Na oglasnicima se vrti  Amudsen (RNS 310)sa cijenom oko 300-400 eura (moraš znati da su ti i potrebne karte na cd.u)

columbus(RNS 510) 500 - 800,1000 eura

to ti je jednostavno tako...u samoj proizvodnji ti je 3,4x jeftinije...sa svom opremom.
ako uzimaš naknadno cijene lete u nebo.
Npr. kod Octavie ako uzimaš doplatu za 17" gume i felge ..platiš cca 200 eura za sve 4..dok ako uzimaš posebno samo felga ti je 150 eura pa onda guma 70-120 eura. Ispadne te 800 eura +..pa i više za komplet.

ja sam uzeo kineza iz jednog velikog razloga što za moje model (DX) jednostavno nema karata za navigaciju..+ kinez ima 5x više funkcija nego oem..i odličan je za sad ;)

Van mreže Filip

« Odgovor #4 poslato: 20. Okt, 2013. 15:45 »
Pa kod svakog ovlašćenog prodavca bi trebalo da može naravno. Idi kod onih gde si kupio, ako si prvi vlasnik. Samo traži da ti poruče stavke iz dodatne opreme, ne iz rezervnih delova. Znaju i oni za to, nego nešto mogu da ti prodaju i za 80, ali i za 180 Evra, pa stotka viška ne može da škodi.  :D

Naravno imaj u vidu sledeće: ako npr. na O3 u Elegance paketu ide alu 16", doplata za alu 17" nije velika. ALI, ako uzmeš tako sa 16, a NAKNADNO poželiš 17" biće i mora da bude skuplje - jer onu 16" ne menjaš za veću uz doplatu, nego hoćeš obe felne. Ista je logika ako u seriji ide Bolera, doplata za Columbus nije velika, ali ako uzmeš s Bolerom, pa od starta od nule kupuješ Columbus biće skup jer ne ideš na doplatu s nekog nivoa, već iz početka.

Primer gde može da se ostvari ušteda kod delova iz dodatne opreme je: tempomat, zadnja rolo-zavesa itd itd, dakle tamo gde nije NADOGRADNJA, nego neki deo koji u svim paketima i za sve motore može da se poruči kao dodatna oprema, bez da radiš doplatu da daš jeftinije i dodaš za skuplje. Nadam se da ti je jasno šta sam hteo da kažem.

« Odgovor #5 poslato: 20. Okt, 2013. 18:31 »
Jasna mi je cena za naknadno narucivanje npr. vecih tockova (ovo sto je Filip naveo sa 16" na 17") jer kod narucivanja u sklopu auta placa se samo razlika od felne i tocka 16" na felnu i tocak 17". Doplata za Swing radio (koji za Superb ide uz paket) kod Octavie je 125 eura i to je pretpostavljam cena tog radija. Mogao bih da shvatim da kazu Amundesn kosta 565 evra (Swing+doplata za Amundsen) ali 1000 i vise evra je bas preterano. Ako kod radija i ima nesto kao doplata sa jednog na drugi pa razlika i slicno, ali zasto lajsne kostaju 200 evar? Pa one ili postoje na autu ili ih nema, ne stavljaju se jedne umesto drugih. Ako Filipe znas gde ovo moze da se nabavi kao dodatna oprema molim te da mi napises (moze na privatnom porukom). Da li moze za auto koji je prodat prosle godine sada da se narucuje dodatna oprema? Treba uskoro da idem na servis kod ovih gde sam kupio auto pa cu da se raspitam ali nesto sam skeptican.

Van mreže Filip

« Odgovor #6 poslato: 21. Okt, 2013. 00:28 »
Za te lajsne konkretno ne bih znao. Ja sve što sam ikad naručivao od šminke to sam činio preko Autočačka NBGD, uvek su bili korektni, i sve što je moglo da se poruči iz dodatne opreme to su mi tako i poručivali. Ako mi daš kat. broj za te lajsne mogu po njemu da ti proverim dostupnost i cenu. Može da se poručuje dodatna oprema sve dok je takav auto u ponudi kao nov - primer za O2 iz 2005. je moglo do prošle godine da se naruči neki deo ako je on išao na O2 fl model, ta logika je i za ostale, e sad zavisi od modela i dela, da li je isti pre i posle restilizacije. Ako su lajsne na aktuelnom Superbu koji je od skoro u cenovniku iste kao na starom, može, a ako ne onda ostaje samo skuplja varijanta iz rezervnih delova. Nadam se da shvataš šta sam želeo da kažem.

« Odgovor #7 poslato: 21. Okt, 2013. 08:36 »
U Autocacku na NBG sam i pitao za cenu. Kataloski broj je KGA800001 i isti je za model iz prosle i iz ove godine. Ako znas nekog tamo, molim te proveri jel moze to da se nabavi po nekoj razumnijoj ceni od ove koju mi je momak u prodavnici dao. Pre par meseci sam kod njih pitao i tada mi je neki drugi momak rekao cenu nesto oko 5000 dinara i da po kompu imaju na stanju ali nije uspeo da nadje. Uzeo je telefon i kao javice mi kada nadje ali se vise nije javio. Zato sam sada isao ponovo da vidim jel mozda imaju.

Van mreže Filip

« Odgovor #8 poslato: 21. Okt, 2013. 10:38 »
Nema problema, ostavi mi molim te tvoj broj telefona u privatnoj poruci da te pozovem.

« Odgovor #9 poslato: 21. Okt, 2013. 11:36 »
Zvao sam prodavca od koga sam kupio auto i za lajsne su mi dali  cenu od nesto preko 5000 (sto je normalna cena). Nisu znali za sta su mi u AUtocacku dali cenu od preko 22000 dinara. Kaze da su mi verovatno dali cenu za pojedinacne delove lajsne (dve za prednja vrata i dve za zadnja sto je tacno). Ovo je cena za komplet sa kat.brojem KGA800001. Za Amundsen ce proveriti da li je moguce da se naruci kao dodatna oprema. U svakom slucaju Filipe hvala na informacijama i na zelji da mi pomognes.

Van mreže djordje48

« Odgovor #10 poslato: 21. Okt, 2013. 15:08 »
Jasna mi je cena za naknadno narucivanje npr. vecih tockova (ovo sto je Filip naveo sa 16" na 17") jer kod narucivanja u sklopu auta placa se samo razlika od felne i tocka 16" na felnu i tocak 17". Doplata za Swing radio (koji za Superb ide uz paket) kod Octavie je 125 eura i to je pretpostavljam cena tog radija. Mogao bih da shvatim da kazu Amundesn kosta 565 evra (Swing+doplata za Amundsen) ali 1000 i vise evra je bas preterano. Ako kod radija i ima nesto kao doplata sa jednog na drugi pa razlika i slicno, ali zasto lajsne kostaju 200 evar? Pa one ili postoje na autu ili ih nema, ne stavljaju se jedne umesto drugih. Ako Filipe znas gde ovo moze da se nabavi kao dodatna oprema molim te da mi napises (moze na privatnom porukom). Da li moze za auto koji je prodat prosle godine sada da se narucuje dodatna oprema? Treba uskoro da idem na servis kod ovih gde sam kupio auto pa cu da se raspitam ali nesto sam skeptican.

nije druze, swing kosta 45 000 rsd u autocacku ako ga kao deo uzimas

Van mreže Turbo

« Odgovor #11 poslato: 05. Feb, 2014. 17:51 »
17560 dinara za trokraki kožni volan za Fabiju u Autočačku, čekam da stigne ovih dana pa ćemo da vidimo da obaramo malo tu cenu, ovo je malo mnogo, tri auta održavam tamo, pre neki dan su dobili 80000 za veliki servis na 1.9TDI, zaslužio sam, pre toga diskovi i pločice i jedno 5-6 malih servisa u prošloj godini.
Maglenka cela za A5 6200 dinara, celo kućište. Kolega razbio pa sam poručio.

Edit: Što se volana tiče, kod Škode su svi isti, tj pašu, nezavisno od modela auta. Ako sam dobro razumeo onog u prodaji, isto važi i za erbegove.

Van mreže Filip

« Odgovor #12 poslato: 05. Feb, 2014. 19:56 »
Da li to znači da na O2 može da se montira volan od O3, a da modul airbaga ostane isti? Hteo sam da pitam, ali mi je ovaj post došao kao poručen.

Van mreže Turbo

« Odgovor #13 poslato: 05. Feb, 2014. 22:56 »
To već ne bih znao, a sumnjam i da oni znaju :D

Van mreže dejan87

« Odgovor #14 poslato: 19. Okt, 2014. 13:50 »
cao momci...hteo sam pitati...kupio sam novu skodu octaviu 2014 sa bolerom...a sad bi uzeo amundsen...jel mi treba navigacija...dao bi bolero (koristen 3 meseca) i koliko treba da dodam para za amundsen...pozdrav
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6tdi 2014