Autor Tema: reglaza trapa preporuka  (Pročitano 4220 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosgraniceZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
reglaza trapa preporuka
« poslato: 19. Okt, 2013. 21:39 »
molio bih za preporuku servisa, bg i okolina, jos bolje ako ste bili tamo pa iskustvo iz prve ruke, cena
« Poslednja izmena: 19. Okt, 2013. 21:46 milosgranice »
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže DUTJA ZP

• Laurin&Klement
  • Ugled: 11
Odg: reglaza trapa preporuka
« Odgovor #1 poslato: 19. Okt, 2013. 22:22 »
Ja sam odradio u Coningu na novosadskom autoputu,odmah kad prodjes Galeniku... zamena,montaza,demontaza sve 4 gume 2000 din (500 po komadu), i reglaza trapa 1400 s' tim da su me vratili jer su otisli silen blokovi,kad sam to sredio kod majstora svratio  ponovo i odradio. Brzi su,ljubazni i skroz ok. Pre toga pitao u Kemoimpexu koji su 30m pre njih i tu je 2200+1600.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
« Odgovor #2 poslato: 19. Okt, 2013. 23:19 »
molio bih za preporuku servisa, bg i okolina, jos bolje ako ste bili tamo pa iskustvo iz prve ruke, cena

Servis Uno, Cara Dušana Zemun http://www.uno.rs/contact/

Odlične trapadžije, poznajem i družim se sa nekoliko ljudi koji tamo rade sve radnje na trapu, od toga jedan drugar koji ima Limo servis i ti automobili ga hrane, ostavi auto Ivanu u Uno i ne razmišlja uopšte. Ja nisam imao nikakve radove osim provere trapa, ali znam kažem, dosta njih koji jesu i svi se uvek vraćaju. Čuva i gume, ima ozbiljno skladište za tu namenu, nije nešto divlje, a naplaćuje isto kao ti što drže gume na mrazu i na suncu.

Provera geometrije je oko 500 dinara, ako je sve u zelenom to je to, ako nije, cena je +1000 dinara.

Van mreže nemanja_vr6

• RallyeSport
« Odgovor #3 poslato: 28. Feb, 2014. 19:19 »
Jedini covek za koga mogu da kazem da radi ovaj posao kao doktor je VIKTOR iz ap sporta u ulici  Vojvode Stepe. Covek koji voli i radi svoj sposao kako treba! Meni je resio probleme na vise automobila. Svako kog sam posalo kod njega  je bio prezadovoljan.

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #4 poslato: 28. Feb, 2014. 20:04 »
Viktor je meni dao izvestaj i sve mi lepo objasnio. Kaze da fabija ima fabricki luft u volanu i da uvek vuce u desno, i stvarno ja volan uvek okrecem ka levoj strani dok idem pravo. Skeniracu njegov izvestaj pa se moze videti. Da li je neko ima slicnih iskustava sto se reglaze tice? Ne osecam bas ovu pojavu na FL fabiji, na mojoj staroj mk2 se ipak oseca...jednostavno, kad hocu pravo da idem, moram volan malo u levo da okrenem...vilan je lepo usrafljen to je provereno

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #5 poslato: 28. Feb, 2014. 20:43 »
Viktor je meni dao izvestaj i sve mi lepo objasnio. Kaze da fabija ima fabricki luft u volanu i da uvek vuce u desno, i stvarno ja volan uvek okrecem ka levoj strani dok idem pravo. Skeniracu njegov izvestaj pa se moze videti. Da li je neko ima slicnih iskustava sto se reglaze tice? Ne osecam bas ovu pojavu na FL fabiji, na mojoj staroj mk2 se ipak oseca...jednostavno, kad hocu pravo da idem, moram volan malo u levo da okrenem...vilan je lepo usrafljen to je provereno
Ja imam iste simptome na Fabiji MK1, s tim sto znam da je prva vlasnica skliznula u kanal kod sombora s njom. Bio sam na reglazi trapa u Vrbasu. Otvarao sam i temu o tome ovde. Elem bio sam u zabludi da se svi parametri sa izvestaja steluju pa mi je objasnjeno da se ne moze sve stelovati cak sta vise vecina se ne steluje na Fabiji pogotovu pozadi, vec zavise od elemenata. Meni je konkretno receno da mi je aluminijumska viljuska blago iskrivljena i da mi zato vuce.
Inace autoopticar se bavi stelovanjem trapa odnosno gaznog dela gume da se ne bi neravnomerno trosila. Dakle auto koji vuce u stranu ne mora da trosi neravnomerno gume kao i obrnuto.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže vule035

• RallyeSport
« Odgovor #6 poslato: 14. Mar, 2014. 22:23 »
Znači u tome je stvar. I moja isto pomalo vuče u desno kad pustim volan iako je reglaža trapa dobro odrađena i gume se ravnomerno troše. I ovo za volan, par stepeni se okrene u levo da bi držao pravac.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI 50kW 2002. god.

Van mreže djordjebg

• Laurin&Klement
  • Ugled: 47
« Odgovor #7 poslato: 14. Mar, 2014. 23:17 »
To je generalno velika muka, volan mora biti u apsolutnom centru ako malo ode u stranu bezace. Sa time sto je moguce da ponekad ima neki mali luft koji se moze ispoljiti u voznji, pa da iritira mada je generalno nevazna stvar.
I da to uopste ne mora da utice na potrosnju guma. Iz licnog iskustva mogu reci  da ga jednostavno nekada naprave da bude dobro i to bas apsolutno, a nekada i ne bas.

Caster angle se ne moze podesiti kod Fabije i vecine obicnih automobila. To je ugao prednje osovine u odnosu na vertikalu kada se posmatra sa strane. Moze biti pozitivan i negativan, uglavom je pozitivan i kada postoji neko odstupanje problem je sa nekim delom trapa najverovatnije viljuskom. Inace pozitivan caster ugao daje stabilnost vozilu u kratanju pravolinijski, ima tendenciju da ispravlja vozilo.

Van mreže SuperB

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
  • Bivši vlasnik modela Superb mk1 i mk3
« Odgovor #8 poslato: 15. Mar, 2014. 10:16 »
Kao i jedan član iz ove teme svoju preporuku za reglazu trapa dajem " Coning"-u, ali u ovom slučaju iz Subotice. Cena 1400 din.

Van mreže mirkuk38

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #9 poslato: 08. Nov, 2016. 20:03 »
Ko može da mi proveri trap, ali da čovek zna znanje, i da ne gleda samo "u knjigu" kada šteluje?
Pitam zato što imam i šire felne i gume i distancere i prokit... dakle, ništa više nije po defaultu  :B=). Rekao bih da mi se zadnje gume nešto brže troše od očekivanog... pa čisto ono, da još neko pogleda (trap sam "radio" u Beogumi na Čukarici, posle ugradnje opruga).

Hvala :)

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • Ugled: 9
  • Da sam Sejn...
« Odgovor #10 poslato: 08. Nov, 2016. 20:20 »
Ja se takodje pridruzujem preporuci za AP Sport. Tu sam radio trap na Daciji. Inace i zivim i radim na Vozdovcu, znam dosta ljudi koji tamo odrzavaju trapove i svi su zadovoljni.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #11 poslato: 09. Nov, 2016. 00:30 »
Servis Adam u Zemunu. Godinama teram sva kola tamo, uvek ti daju stručno mišljenje tj savet, vrhunski rade posao, urade samo ono što treba da se uradi, bez "šurenja" i naplaćivanja nečega što nisu uradili, a inače ih svi majstori(mehaničari) preporučuju.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #12 poslato: 09. Nov, 2016. 16:04 »
Bilo ko ko radi trapove trkacima jer moraju da znaju vise od onih koji samo prate fabricke mere. A takvih bar ima svuda po malo ;).

Van mreže mirkuk38

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #13 poslato: 09. Nov, 2016. 16:40 »
Bravo Žare!!!

Dakle, Viktor AP Sport ili ??

Van mreže Filip BG

• Laurin&Klement
  • Ugled: 17
« Odgovor #14 poslato: 21. Jan, 2019. 10:16 »
I moja preporuka, za ljude iz Beograda i okoline, je Viktor iz Prosport Auto u Vojvode Stepe. Pisao sam u Garaži o svom iskustvu - pozitivnom.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI