Autor Tema: Hocu da kupim oktaviju 4x4 1.9tdi  (Pročitano 17389 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže FedorZapočeo temu

Odg: Hocu da kupim oktaviju 4x4 1.9tdi
« Odgovor #15 poslato: 01. Jan, 2019. 16:48 »
Gledao sam cene po Beogradu,samo ne znam da li u set kvacila spada i plivajuci zamajac?  Cene seta kvacila idu od nekih 20.000din pa na gore.
« Poslednja izmena: 01. Jan, 2019. 16:54 Fedor »
  • Vozi: Mercedes w124

Van mreže klisko

« Odgovor #16 poslato: 01. Jan, 2019. 17:37 »
Ja sam menjao set od nekoliko meseci, sa rukama je sve bilo 400 evra. To je za prednju vuču, ne znam da li ima razlike za 4x4.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 42
« Odgovor #17 poslato: 01. Jan, 2019. 21:22 »
Gledao sam cene po Beogradu,samo ne znam da li u set kvacila spada i plivajuci zamajac?  Cene seta kvacila idu od nekih 20.000din pa na gore.
Ne, pod setom kvačila ne podrazumevaju i plivajući osim ako to u ponudi nije navedeno.

Van mreže sarajevo123

• RallyeSport
  • L&K ugled: 2
« Odgovor #18 poslato: 03. Jan, 2019. 09:53 »
Ne, pod setom kvačila ne podrazumevaju i plivajući osim ako to u ponudi nije navedeno.

Da li ti, ili iko drugi, znas da sta od ovih problematicnih dijelova ova Octavia 4x4 1.9 tdi 77 kw ima? (Znaci octavia A5 2007 ili 8 godiste)
EGR, DPF, Plivajuci zamajac?

Na sta posebno obratiti paznju prilikom kupovine osim redovnih servisa i onih standardnih stvari? Neke posebne zackoljice?
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 50 kw Comfort 2003g, 170.000 km

Na mreži petarp031

« Odgovor #19 poslato: 03. Jan, 2019. 15:58 »
Ja bih proverio sladece. Kako auto startuje kada je potpuno hladan, a kako kad je zagrejan, koliko dugo vergla. Kako se salta menjac u voznji, kakvo je kvacilo, tvrdo, meko, trese li kada se gasi auto bez stisnutog kvacila, menjac u neutralni polozaj i gasis auto. Oslusni pri naglom polasku ima li kakvih zvukova iz zadnjeg dela, narocito kada namotas volan, zatim voznja u rikverc i takodje namotani tockovi, ne sme da ima zvukova u vidu grebanja i preskakanja koji dolaze iz zadnjeg diferencijala. Na ovom motoru moze da strada bregasta, nema pravila, vecinom zbog velike km ili neodgovarajuceg ulja. Turbina moze da pravi problem, ako propadne moze da napravi havariju pa upropasti i dpf.
U sustini, ja bih prvenstveno pregledao limariju, pragove, podvozje, narocito ako je vozilo iz Nemacke, Skandinavije, Austrije...
Na A5 bih dobro pregledao i enterijer, ne odise nekom izdrzljivoscu kao prethodni model. Mehanicki, povedi dobrog majstora, provozaj auto, vidi tvoj osecaj u voznji.
Ulje u diferencijalu i haldexu menjaj na 60.000 redovno, obavezno kad kupis auto promeni kod nekog mehanicara koji je to radio, a ne da se vezba na tvom autu, preperi filter haldexa i to je to.
Srecno.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Van mreže Miro MNE

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 24
« Odgovor #20 poslato: 03. Jan, 2019. 23:44 »
Posebno kdo 4x4 obrati paznju kad krece i skrece dal pravi neke zvukove poput lupkanja ili cegrtanja. Dalje probaj ga na nizim obrtajima od 60 do 120km/h jer ako ima vibracija hardi spojka strada (nije preskupa oko 150e ali eto). Svaka a5 4x4 1.9 tdi je opremljena dpf filterom (osim ako nije isla za balkan tu je vrlo vjerovatno bez isporucena a bez istog). 1.9 ima standardnu boljku lezajeve radilice. Ali to ne mozes provaliti vec ih samo preventivno zamjeniti lezajevima za 1.9 motore posle 2011godine (mislim da je kolben schmidt napravio ispravljenu zamjensku seriju). Oatalo sve kako je petar rekao a to je u stvari normalna kupovina auta.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

Van mreže sarajevo123

• RallyeSport
« Odgovor #21 poslato: 22. Jan, 2019. 16:30 »
Posebno kdo 4x4 obrati paznju kad krece i skrece dal pravi neke zvukove poput lupkanja ili cegrtanja. Dalje probaj ga na nizim obrtajima od 60 do 120km/h jer ako ima vibracija hardi spojka strada (nije preskupa oko 150e ali eto). Svaka a5 4x4 1.9 tdi je opremljena dpf filterom (osim ako nije isla za balkan tu je vrlo vjerovatno bez isporucena a bez istog). 1.9 ima standardnu boljku lezajeve radilice. Ali to ne mozes provaliti vec ih samo preventivno zamjeniti lezajevima za 1.9 motore posle 2011godine (mislim da je kolben schmidt napravio ispravljenu zamjensku seriju). Oatalo sve kako je petar rekao a to je u stvari normalna kupovina auta.

Kazu ljudi da ti 1.9 tdi 77 kw sa oznakom BKC nemaju DPF, nijedna...

Van mreže Miro MNE

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 24
« Odgovor #22 poslato: 23. Jan, 2019. 22:48 »
Ako sam odbro upucen, BLS je jedini 1.9 tdi sa DPF-om

Ako ne vozas iskljucivo gradske relacije do 20km dnevno i ako je pri kupovini filter u OK stanju ne bih se ja njega uopste bojao
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

Van mreže sarajevo123

• RallyeSport
« Odgovor #23 poslato: 29. Jan, 2019. 11:29 »
da je ok 2.0 ali ja nemam para da kupim noviji auto tako da je moj izbor 1.9.Pitanje je koliko je skuplje odrzavanje za 4x4 i da li je konstantan pogon ili se ukljucuje po potrebi.

Malo sam vise citao o tom haldex pogonu.
Dosta raje naravno ga hvali ali ima i dosta onih sto tvrde da je odrzavanje dosta skuplje, ne malo skuplje vec dosta dosta skuplje.
Pored difrenecijala i ulja u njemu kazu moze otici i hardy spojka, neke gumice na njoj koje su zara skupe, pa kardan...
U principu kazu da je relativno pouzdan sistem ali da ako otkaze da si donji :D

Ima li neko vise iskustva sa tim? Cijene konkretnih popravaka ako se desi kvar? 
"Najlakse" je mjenjati ulje na 60k km i to je to, medjutim ko ce garantovat da su vlasnici prije nas odrzavali uredno i da se nista nece pokvarit?