Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
skodaforum.RS
»
ŠKODA forumi
»
Servisiranje Kvarovi Popravka
»
Moji delovi u ovlašćenom servisu, može? Garancija?
Strana:
«
1
2
3
Dole
Autor
Tema: Moji delovi u ovlašćenom servisu, može? Garancija? (Pročitano 4249 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
vojkan85
Laurin&Klement
Like ukupno: 179
L&K ugled:
-6
Odg: Moji delovi u ovlašćenom servisu, može? Garancija?
«
Odgovor #30 poslato:
13. Jan, 2024. 07:26 »
Mislim da ne moze svoje da donese. Ni u jedan ovlasceni ne mozes svoje. Poenta i jeste da zavale sve a ne samo ruke da naplate.
Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI
(1 Like)
Bingodalton
Laurin&Klement
Like ukupno: 194
L&K ugled:
13
«
Odgovor #31 poslato:
13. Jan, 2024. 07:38 »
Jesi siguran da u ovlascenom mozes doneti bilo sta i da oni ugrade?
Garanciju nece dobiti za tudje delove.
Inace, prvi put cujem da neko koristi Sofima filtere, niti sam video da ih iko nudi u Srbiji. Gde li si ih samo iskopao.
Vidim da je ti prakticno UFI, ali svejedno.
Na aftermarket filterima uglavnom se oslanjam na Mann.
Mada mogu priznati kod filtera vazduha nije da vidim razliku u mnogim filterima.
Sad koristim KN.
Kod filtera kabine ima raznih modela, od onih sa aktivnim ugljem, antibakterijskim, antialergijskim, protiv polena,... Kupim sta ima i sta zelim u tom trenu, Mann ili Bosch.
Filter za ulje mi je najbitniji i tu bude Mann.
Kod dizela i filter goriva, kao jednako bitan, takodje biram Mann.
Inace kod filtera goriva je jedino veca usteda, par desetina eur, dok kod ostalih filtera je ta cifra mizerna. Kako servisiram auto na 10.000km i obicno to bude na 8-12 meseci ne razmisljam jesu delovi 30e skuplji.
Kad bih ustedeo na svim, pa i na ulju, bilo bi razlike, ali onda bih se zapitao jesam li kupio auto po mom budzetu kad ne mogu ni kvalitetno ulje za 2000 vise da mu priustim, a osnova je malog servisa.
Preporucujem ti da nadjes svog majstora, kupis delove, napravis svoju servisnu i pises sve. Ruke majstora ce biti jeftinije, pa razliku utrosi za kvalitetnije delove.
Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4
(2 Like)
hirurg
Laurin&Klement
Like ukupno: 269
L&K ugled:
-15
«
Odgovor #32 poslato:
13. Jan, 2024. 08:50 »
U banjaluci moze. Provjereno, naplate ruke 50km.
Lufti
RallyeSport
Like ukupno: 62
L&K ugled:
4
«
Odgovor #33 poslato:
13. Jan, 2024. 12:09 »
Mislim da je marcetic u pancevu dosta jeftiniji a ovlasceni je isto. Da sam na tvom mestu, trazio bih i ponudu od njih. Meni je bila razlika za mali servis i zamenu kocionog ulja 7 hiljada din u odnosu na sve iz bg-a.
Vozi: Škoda Scala 1.0 TSI
SuperB
Laurin&Klement
Like ukupno: 112
L&K ugled:
7
Bivši vlasnik modela Superb mk1 i mk3
«
Odgovor #34 poslato:
13. Jan, 2024. 12:10 »
Ovlasceni… prvi put na malom servisu zaborave da vrate cep za ulje, na svu srecu sam primetio kada sam dosao kuci…. drugi put prospu ulje pored otvora za ulja i ne obrisu…. To tako treba… a cena servisa 150% skuplja od cene kod drugih neovlascenih majstora…..
U salonu gledas novu skodu, Karoq u ambition opremi kao da si se vratio 30 godina u istoriju i gledas Skodu Feliciju u salonu, nista nema, a sve se doplacuje….. a cena……
Hoces Superb u Ambition opremi, ok , nemas rikverc kameru
, nema zatamljena stakla, kazu ima tonirana, a ja taj ton nisam video, stedi se na svemu, sve se doplacuje, a cena svakog novog modela 20-30% skiplji od prethodnika….
Zbog toga pravim pauzu sa Skodom, prelazim na drugog prozvodjaca koji u istoj ceni daje istu garanciju kao Skoda, a opremu koja Skoda jos nije ni pocela da ugradjuje u svoja vozila…..
hirurg
Laurin&Klement
Like ukupno: 269
L&K ugled:
-15
«
Odgovor #35 poslato:
13. Jan, 2024. 12:21 »
Koji je to model. Pomozi i ostalima...
SuperB
Laurin&Klement
Like ukupno: 112
L&K ugled:
7
Bivši vlasnik modela Superb mk1 i mk3
«
Odgovor #36 poslato:
13. Jan, 2024. 12:47 »
Citat: hirurg 13. Jan, 2024. 12:21
Koji je to model. Pomozi i ostalima...
Naravno da svako ima svoje afinitete prema određenom vozilu, ja sam imao prema Škodi, ono što je ona pružala je bio kvalitet, dobra oprema i dobar osecaj u voznji, nakon prodaje Škode hteo sam isto Škodu Superb, obilazio salone gledao, kalkulisao... onda kada sam video da su cene otišle u nebesa, da se sve počelo doplaćivati, da su vremena isporuke novih vozila poremećena, nesigurna, da je sve više reklamacija na nova vozila odlučio sam da počnem da gledam druge marke, skontao da Japanci pružaju mnogo više za manje para, kvalitet povećan, prilagođen Evropskom tržištu, motori kvalitetni, manje reklamacija, više opreme u basic opremi, a tek u najjačoj opremi.... Jednostavno VW,Škoda, Audi moraju nešto da menjaju..... Moje mišljenje, moje iskustvo...
vlada-bg
Test Drive
Like ukupno: 0
L&K ugled:
1
«
Odgovor #37 poslato:
13. Jan, 2024. 14:34 »
Hvala na odgovorima.
Svestan sam i ja da mogu da prodjem jeftinije uz istu uslugu nedge drugo. Pre par godina kada sam vozio passata odrzavao sma ga u AC Simandli, vidim da su sada u Zemunu napravili ozbiljan servis. Jedini razlog zasto bih nastavio da odrzavam automobil u ovlascenom je servisna istorija, pa se automobil mnogo lakse proda kasnije.
Sto se tice filtera Sofima, dobio sam ih u ponudi od Alprosa, pa me zanimalo jel to toliko lose u odnosu na te 'originalne'. Cena servisa je oko 10k manja sa tim filterima.
Takodje, naveli su filter goriva koji je vec menjan na poslednjem servisu, nisam siguran da bi trebalo da se radi na svakom?
Vozi: Kodiaq
wkobre
Laurin&Klement
Like ukupno: 329
L&K ugled:
15
«
Odgovor #38 poslato:
14. Jan, 2024. 17:55 »
Ima nas sa foruma koji menjamo filter goriva svaki mali servis
Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K
(2 Like)
Vladan92
Ambition
Like ukupno: 2
L&K ugled:
2
«
Odgovor #39 poslato:
24. Jan, 2024. 14:34 »
Procitao sam celu temu i nisam nasao konkretan odgovor da li neko zna provereno/iz iskustva da li mozemo da donesemo svoje delove u neki ovlasceni skoda servis u beogradu i okolini? I ako moze da li evidentiraju i daju potvrdu o uradjenom poslu?
Vozi: Skoda Superb combi 2014
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 248
L&K ugled:
104
«
Odgovor #40 poslato:
24. Jan, 2024. 21:24 »
Ranije je moglo u nekim servisima. Standardi i u servisima se menjaju sa godinama. Pozovi neki, pitaj, javi.
Btw, sigurno ćeš dobiti potvrdu tj. račun i garanciju na njihov rad, ali garanciju na delove imaš u radnji gde ih kupiš, ako ih sam donosiš u bilo koji servis.
Ako radiš npr. samo mali servis nema mnogo razloga ići u ovlašćeni, sa Škodom koja je van garancije.
Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+
(1 Like)
Bingodalton
Laurin&Klement
Like ukupno: 194
L&K ugled:
13
«
Odgovor #41 poslato:
25. Jan, 2024. 07:52 »
Za garanciju je kolega u pravu.
E sad da li ce evidentirati u sistem da su odradili mali servis, to ne znam.
Ili ce evidentirati 2h rada ba vozilu, ako je to uopste moguce.
Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4
Filip BG
Laurin&Klement
Like ukupno: 158
L&K ugled:
16
«
Odgovor #42 poslato:
26. Jan, 2024. 10:08 »
U inostranstvu, u zvaničnu Škodinu digitalnu servisnu knjižicu može se uneti i zapis o servisu koji je urađen van ovlašćenog servisa. Samo je potrebno da taj neovlašćeni servis ima pristup sistemu i mogućnost upisa.
Da li je servis urađen u ovlašćenom ili neovlašćenom servisu vidi se po polju „Authorized Škoda service partner“, koje može da ima vrednost yes/no.
Ovo je čest slučaj kod vlasnika koji bi morali da pređu npr. 300km u oba pravca do ovlašćenog servisa, i izgube ceo dan, samo da bi uradili tzv. uljni servis.
Oni ga urade u svom mestu, kod servisera koji je registrovan za tu delatnost (ne u garaži kod komšije iz ex-SFRJ republika). Taj servis se priznaje kao i onaj u ovlašćenom servisu u pogledu produženja garancije, tj. ispunjenja servisnog plana.
Vozi: Superb mk3 1.5 TSI
(1 Like)
Strana:
«
1
2
3
Gore