Autor Tema: problem sa brisacima i pumpom  (Pročitano 1083 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ApatinacZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 18
  • u
problem sa brisacima i pumpom
« poslato: 03. Jan, 2019. 22:03 »
Danas na puti izmedju Apatina i Smedereva  primetio sam da mi pumpa ne radi.
Simptomi su sledeci.
kada prvi put dam kontakt i povucem rucicu ka sebi necuje se pumpa ali za par sekunde krecu brisaci da brisu soferku na suvo tri puta i prestanu.Posle kad opet povucem rucicu ka sebi ne reaguje .Kad prebacim palicu na rad sa pauzama radi normalno ka i na prvoj i drugoj brzini.
Sta bi moglo biti stigao sam kasno i nisam stigao pregledati osigurac od pumpe
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
Odg: problem sa brisacima i pumpom
« Odgovor #1 poslato: 03. Jan, 2019. 23:48 »
Sam si sebi odgovorio. Prvo osigurac proveri, pa pumpu da li dobija struju. Ako da, onda je ona.

Meni se desilo na kombiju da je isto tako stala, ja je skinuo sa ciljem da je zamenim drugom. I onako je gledam, rek'o da je lupim koji put o neki stib koji se tu nasao, mozda je zalepila od neke prljavstine i milja sa dna boce. Probam je, kad ona radi. Posto je na kombiju lak prilaz, ja je povezem opet i vratim na mesto. Evo vec skoro pola godine i radi jos uvek :)

Van mreže ApatinacZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 18
  • u
Odg: problem sa brisacima i pumpom
« Odgovor #2 poslato: 04. Jan, 2019. 14:32 »
Sad sam pogledao osigurac ali nisam naso koji je.Par osiguraca sam izvadio i oni su bili ok.
Na poklopcu osiguraca ima neka shema ali po njoj mi fali pola osiguraca al sve radi a primetio sam kad povucem rucicu da upalim pumpu svetlo mi ne trepne u kabini mada je mozda moguce da je mali potrosac.
A postoji i mogucnost da je pumpa zaledila jer sam neki dan prao soferku i ispraznio vodu iz posude i tako ostalo do juce i onda sam dosao na ideju da se voda koja je ostala u crevima slila nazad u bocu i zaledila propeler pumpa.Sinoc sm uzeo tecnost za pranje i stalo je koro 2litre tecnosti do-20 pa se nadam da ce mozda da odledi vodu koja ako je ostala u posudi
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi