Autor Tema: Filter goriva, na koliko KM se menja?  (Pročitano 25444 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže TurboZapočeo temu

Filter goriva, na koliko KM se menja?
« poslato: 22. Okt, 2013. 08:12 »
Imam pitanje u vezi danas zakazanog servisa, naime u servisnom uputstvu za moj auto piše da se filter goriva menja na 30.000km, ali u Autočačku su mi do sada menjali na svakom servisu. S druge strane, u Ćirincu su mi rekli da oni menjaju svaki drugi put, tj. na 30.000 kao što je i propisano.
Obzirom da cena filtera goriva nije uopšte zanemarljiva(ok 4000 dinara), treba mi savet da li da menjam to sada? Na prošlom servisu je zamenjen.

Ako je moguće odgovor mi treba što pre, u pola 2 mi je servis.

Na mreži zoranius

Odg: Filter goriva, na koliko KM se menja?
« Odgovor #1 poslato: 22. Okt, 2013. 08:21 »
Mislim da bi filter goriva i ulja trebalo menjati na svakom servisu. Ako nam je gorivo vec takvo kakvo je ne treba rizikovati veci kvar na autu koji vredi n hiljada eura zbog ustede od 4000 dinara.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže sasaj

« Odgovor #2 poslato: 22. Okt, 2013. 08:50 »
I ja mislim da treba menjati filter prilikom svakog servisa osim ako ne vozis auto na plin,e u tom slucaju ne moras da menjas filter goriva cesto....
  • Vozi: SKODA OCTAVIA 2001g. KARAVAN 1.8 T (110KW,150KS)

Van mreže djordje48

« Odgovor #3 poslato: 22. Okt, 2013. 09:04 »
i u porsceu su mi rekli da na svakih 30 000 menjaju filter goriva. jel mali servis radis na 10 ili 15 hiljada. mozda da povecas interval ako dosta prelazis godisnje i da sve filtere i ulje menjas na 20 000. ja sam tako uradio

Van mreže sasaj

« Odgovor #4 poslato: 22. Okt, 2013. 09:40 »
znam ali da sada ne pricamo o kvalitetu goriva i puteva,evo dacu jedan primer
za opel i chevrolet servisni interval je 30.000 km dok je kod nas to 15.000 km-razlog,los kvalitet goriva,puteva a o delovima ako se ne odrzava u ovl.serv. da i ne pricamo,mala privreda samo bije.
Zato sam ja za varijantu da je bolje davati po malo i menjati te gluposti nego da crkne nesto sto se mi odjednom izbaciti par stotina eur-a

Van mreže sasaj

« Odgovor #5 poslato: 22. Okt, 2013. 09:43 »
i da, juce mi je moj mehanicar pokazao sliku filtera za gorivo sa nekog auta koji sipa dizel na mol-u(e sada nemam pojma dal provereno samo tamo sipa) on je bio tako prljav da je to bilo strasno....ja ono nisam video do sada....a svi pricaju da mol ima naj naj kvalitetnije gorivo,bar sto se dizela tice....ili su i oni mozda samo imali nekada a  vise ne ......

« Odgovor #6 poslato: 22. Okt, 2013. 10:10 »
Da ali u mom upustvu na srpskom je interval 30kkm a ja nikada nisam video drugi relevantan dokument ovlascenog servisa koji derogira to pravilo.

HUAWEI P6 via TT

« Odgovor #7 poslato: 22. Okt, 2013. 10:11 »
Bas cu zvati sad druga koji radi u Porsche NS pa da proverim.

HUAWEI P6 via TT

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #8 poslato: 22. Okt, 2013. 10:18 »
@Turbo  Druže,filteri se svi menjaju na svakom servisu.Gorivo nam je pola-pola,da se tako izrazim,a nove tehnologije na motorima,pa i na starim trpe čisto gorivo,bez vode,peska,blata,aditiva i raznog smeća koje se nalazi u svakoj benzinskoj stanici u Srbiji.
Slažem se da je 4000 RSD poprilično za naš standard,ali ako se tu štedi može biti skuplja dara nego mera.

Van mreže sasaj

« Odgovor #9 poslato: 22. Okt, 2013. 10:36 »
Da ali u mom upustvu na srpskom je interval 30kkm
slazem se sa tobom ali je nemoguce da samo skoda ima taj servisni interval....meni je iskreno to malo cudno....ne kazem da nije moguce ali poznavajuci nase standarde i monopol koji drzi samo jedna kuac u srbiji sto se konkretno goriva tice ne verujem da su svi ostali skratili taj servisni interval zbog prodaje delova vec iz razloga sto su imali razlog

« Odgovor #10 poslato: 22. Okt, 2013. 10:47 »
Kako znas da je samo skoda? Ja ne znam za seat i audi i vw sa motorima 1.2 tsi na koliko se menja?

HUAWEI P6 via TT

Van mreže sasaj

« Odgovor #11 poslato: 22. Okt, 2013. 11:00 »
nisam siguran ali kazem ti....vidim da ovo zalazi u bas tesku pricu,ja samo kazem.....
ja znam kako ja radim,uvek sam smanjivao interval servisa bas iz tog razloga sto ne verujem nasim prodavcima a da porucujem svaki deo iz inostranstva mi se bas i ne isplati,tako da ja samo skratim interval i to je to...servis sam radio na 8k km i tada sam sve menjao,sve filtere i ulje....ja kazem ja tako radim zato sto sam sa mnogo mehanicara pricao, ja se ne  razumem mnogo u mehaniku ali sam zbog prirode poslao bio u kontaktu sa dosta njih i saslusao ih veoma pazljivo i zakljucio da je bolje tako....e sada svako radi onako kako misli da treba bez obzira na upustva i sve ostalo...

« Odgovor #12 poslato: 22. Okt, 2013. 11:56 »
Evo sad sam zvao Samardžić, oni kažu na 30.000, Ćirinac isto 30.000, Autočačak radi na 15.000. Znajući Koleta, pre je je nešto drugo nego poštenjačina.

« Odgovor #13 poslato: 22. Okt, 2013. 13:23 »
A zar nije logično da generalni zastpnik -Autocacak zaradjuje na posrednickoj poziciji izmedju fabrike i lokalnih distributera i da je to samo po sebi dovoljno, a da manji distributeti tipa Cirinac, Alpros itd glavnibdeo zarade ostvaruju na servisu, i naravno na prodaji krajnjem korisniku. Meni je to logično, ali ispada da oni koji treba da zaradjuju na delovima to rade manje od Autočačka.

Anyhow, kupio sam filter goriva i filter kabine koji sam sam ugradio, filteri su Mann i koštali su 800 i 2100 dinara. Detalji servisa u mojoj garaži.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže Neba

« Odgovor #14 poslato: 22. Okt, 2013. 13:28 »
Obzirom da cena filtera goriva nije uopšte zanemarljiva(ok 4000 dinara), treba mi savet da li da menjam to sada?

Anyhow, kupio sam filter goriva i filter kabine koji sam sam ugradio, filteri su Mann i koštali su 800 i 2100 dinara

Kako pade cena sa 4000 na 800 ? Tolika je razlika u ceni prilikom kupovina u AC i negde drugde ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI