Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Felicia 1,3 detonacija i puca i skoro da se ugasi
Dole
Autor
Tema: Felicia 1,3 detonacija i puca i skoro da se ugasi (Pročitano 978 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
stefan.matic830
Active
Ugled: 0
Felicia 1,3 detonacija i puca i skoro da se ugasi
«
poslato:
20. Jan, 2019. 18:14 »
Imam problem sa mojom felicijom iz 97 sa 1.3 motorom karburator.. U zadnje vreme pocela struja da me zeza kad stisnem gas kao da nema plina pocne da stuca i onda probije i lepo ide jedno 10km nakon cega pocinju detonacija i puca i skoro da se ugasi u saltanju.. Zamenjene svecice, kablovi, spulna na razvodniku, ruka, kapa i da napomenem kapa je puna nekih opiljaka ne znam odakle ali nzm sta vise da menjam da dovedem auto u ispravno stanje
Vozi: Skoda Felicija 1.3 1997
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Ugled: 72
AS Petrović
Odg: Felicia 1,3 detonacija i puca i skoro da se ugasi
«
Odgovor #1 poslato:
20. Jan, 2019. 19:35 »
ti opiljci su verovatno od kontakata sa kape i razvodne ruke, vrlo verovatno da imas luft u samom razvodniku. usput treba proveriti i stanje lanca
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
stefan.matic830
Active
«
Odgovor #2 poslato:
20. Jan, 2019. 20:04 »
Lanac je malo labav ali to je tako vec godinama vozi stariji covek tako mu do sad nije smetalo.. To stucanje je na malim obrtajima na pun gas lepo radi.. Sta predlazes druze da radim.. Sumnjao sam na komutator ili bombinu
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
AS Petrović
«
Odgovor #3 poslato:
20. Jan, 2019. 20:24 »
Pogledaj prvo da li ti razvodnik ima luft, cimaj osovinu na koju se kaci razvodna ruka. Ako ti se pojavljuju opiljci u kapi, vrlo verovatno da je tu problem. Lanac isto treba da se proveri, itekako moze rastegnut lanac da ti pravi problem i da ti brljavi paljenje. Lanac proveravas tako sto dovedes zarez na remenici radilice da se poklopi sa 0 na dekli lanca, onda okreces motor unazad i gledas (sa skinutom kapom) koliko ti kasni razvodnik. Sve preko 5 stepeni je za odavno za zamenu. Ako nemas odgovarajuci alat da okrenes motor, ubaci ga u 5. brzinu i guraj napred nazad.
stefan.matic830
Active
«
Odgovor #4 poslato:
20. Jan, 2019. 20:58 »
Ima bas opiljaka i koliko god cistio kapu opet se stvaraju.. Aa za lanac cu da proverim.. Kad sam vadio razvodnim pipao sam lanac prstom i labav jee
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
AS Petrović
«
Odgovor #5 poslato:
20. Jan, 2019. 21:01 »
Svakako planiraj zamenu, nemoj da cekas da se toliko olabavi da pocne da mlati u dekli
stefan.matic830
Active
«
Odgovor #6 poslato:
20. Jan, 2019. 23:31 »
Jel je bas toliko hito posto nisam pri parama aa auto mi je neophodno da li mogu samo razvodnik da zamenim
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
AS Petrović
«
Odgovor #7 poslato:
21. Jan, 2019. 09:07 »
Pogledaj prvo sto sam ti reko, da li imas luft u razvodniku. I za lanac imas objasnjenje kako da ga proveris, a na tebi je da li ces da ga vozis tako ili ne, u ovom prvom slucaju ne mozes da ocekujes da radi i ide kako treba. Ako ti je razvodnik los, zameni ga. Nov ne kupuj ni slucajno jer su ocajnog kvaliteta, samo dobar polovan.
Dobrivoje
Laurin&Klement
Ugled: 30
«
Odgovor #8 poslato:
17. Feb, 2019. 12:50 »
Opiljaka u razvodnoj kapi nesmes da imas uopste, ako ih ima to je znak da ima ozbiljnog lufta - zazora na osovini razvodnika ili je ravodna ruka labava ( sto je redji clucaj ) kod nalaganja na osovinu. Vidi ako mozes da nabavis polovan razvodnik ali u boljem stanju ili da kupis nov, trece ocije nema. Kad se taj deo posla sredi trebalo bi preko analizatora izduvnih gasova prekontrolisati kakav je procenat ugljen monoksida ( %CO ) na leru i na 3000 O/min.. Po potrebi doterati gorivnu smesu plina/vazduha. Auto ce posle navedenih radnji ( obavezno podesiti tacno paljenje ) raditi perfektno na leru i turazi...
Vozi: skoda 1000 MB
Gore