Anketa

Glasaj i/ili prokomentariši koji motor u O3 bi bio optimalan za tvoje potrebe?

TSI 1.2
TSI 1.4
TSI 1.8 ili RS TSI
TDI 1.6
TDI 2.0 ili RS TDI
1.2 TSI ili 1.6 TDI
1.4 TSI ili 2.0 TDI

Autor Tema: Anketa: O3 benzin ili O3 dizel - TSI ili TDI  (Pročitano 16551 puta)

0 članova i 43 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Karlheinz

Odg: Anketa: O3 benzin ili O3 dizel - TSI ili TDI
« Odgovor #30 poslato: 24. Okt, 2013. 11:51 »
1,6tdi - je po meni optimalan. Možeš da ga voziš štedljvo a možeš i da ideš 160km/h bez problema, po gradu ne troši puno, na otvorenom malo, pun auto i gepek podnosi lako jer ima dobar obrtni momenat, u srednjoj opremi ne košta previše nov a kasnije možeš lepe pare da dobiješ za njega i lako da ga prodaš...

1.2tsi - slab za O3 ali za neke vozače (žene, penzionere... npr.  >:D ) sasvim dovoljan, ne troši previše, ne košta puno, isplati se samo kupiti ga u osnovnoj opremi novog, a polovan - videćemo... Nije za mnogo dugih putovanja, nije za brzine preko 130-140, optimalan je za grad, prevezi - dovezi... ide korektno.

1.4 bolja varijanta ovog prethodnog, mana je što je skuplji i malo više troši, ali ide mnogo bolje i brže.

2.0tdi ko ima love, a vozi dosta, ovo treba da kupi i još sa DSG - ma pesma.

1.8tsi ko hoće brz auto, vozi dosta, i nema problema sa odlaskom na pumpu, tj. ne želi da vozi štedljivo ovaj brutalan auto - ovaj kupuje.

• Vozi: Yeti

Van mreže Turbo

« Odgovor #31 poslato: 24. Okt, 2013. 12:21 »
Peđa kako slab 1.2 kad je brži od 1.6 dizela u O3, i to ne malo nego cele 0.5s do 100, što je velika razlika, tj. oko 10-12 metara pri 100. Ok, nije ni jedan od ta dva za trke ali je 1.2 brži.
Pritom se vrlo lako nosi i sa 150-160 na sat obzirom da je na 120km.h na skoro pa dizelskih ~2000-2100 obrtaja.

Van mreže Filip

« Odgovor #32 poslato: 24. Okt, 2013. 13:05 »
Pedja, pa 1.6 TDI-ju je do 160 potrebno isto toliko sekundi... :D

A što kaže Turbo 1.2 je brži i bolje ide od 1.6 dizela, mada se slažem da je sam po sebi slab. A i on je po svim parametrima isti ili možda čak i malo iznad mog starog 1.8 20V iz O1 - dakle i s njim možeš na duža putovanja, ali i da održavaš putnu brzinu od oko 140 km/h bez problema.

Meni bi 1.4 bio optimala SAMO da ima nazad multi-link, ovako ipak 1.8 bez dileme.

2.0 TDI je po meni najveći promašaj, može solidno da ide, uz čip čak i prilično dobro, ali s tim vešanjem nazad nije to to.

Ako bih morao da uzimam dizela to bi bio 1.6 + remap, tako ide na 143 konja i oko 320 Nm, jedino što onda fali šesta brzina, i tako se u krug vraćamo do 1.8 TSI, on vredi svaku paru. Još MORA da troši manje od 1.8 TSI iz O2 koji ja vozim (a i napajam gorivom hehe :D), kako auto ide on zaista malo troši. A ide tako da 2.0 TDI od 103 kW /140 konja ostavlja mnogo iza sebe, dok troši tek oko litar više. Zato se za O3 ne bih mislio koji je izbor pravi za mene, naravno ne računam RS ovde. :)
« Poslednja izmena: 24. Okt, 2013. 13:17 Filip »
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #33 poslato: 24. Okt, 2013. 13:22 »
Pa jednostavno je slab, to je moje mišljenje što ne mora da znači da je i tačno.

Nekom je 1.2tsi sigurno odličan, meni bi bio dobar ali radije bih vozio neki jači...
Najslabiji je od ovih što sam ih nabrojao, ali zapravo i nije najslabiji u ponudi Škode. Postoji i O3 TSI sa 63KW i TDI sa 66KW.

Slab je pogledu pogona, vuče, obrtnog momenta, natovari 4 osobe i pun gepek u oba pa probaj koji bolje povlači.
Evo da ne pričam napamet, npr. prema tehn. spec. za 1.2 63kw je previđena prikolica max. težine za 400kg lakša nego za 1.6tdi 66kw. (1300kg prema 1700kg) a razlika je samo 3 kw ?!?!

Ako neko prelazi iz punta 1.2 u O3 1.2TSI ići će mu škoda kao avion.
Ali ako neko vozi novu vRS 2.0TSI  pa pređe u 1.2 TSI 105ks - živce ima da izgubi :-))

Najvažnije je šta kome treba, ali ljudi uglavnom vole da voze više jače i brže od onoga što im realno treba.
« Poslednja izmena: 24. Okt, 2013. 13:27 pedja »
  • Vozi: Yeti

Van mreže Filip

« Odgovor #34 poslato: 24. Okt, 2013. 13:26 »
Višak snage nikad nije suvišan.  O0 ;D :)) :D :P

Van mreže djordje48

« Odgovor #35 poslato: 24. Okt, 2013. 13:50 »
prema fabrickoj specifikaciji 2.0 TSI od 220 (ili 230) KS koji se ugradjuje u oktaviju mk3 RS i u golfa 7 GTI trosi slicno kao moja fabija 1.2 HTP 60 KS a to je 7,5l. fabija po spec 7,8l. realno ona trosi oko 9-9,5 l benzina i oko 10-11l gasa. za mene je samo voznja u gradu merodavna jer tu vozim 90 posto od ukupno predjene km. nek ovaj motor u oktaviji trosi i celih 12l benzina u gradu ako se agresivno vozi, za mene nema dileme. kad ne cujem traktorsku buku i kad na -15 na pola kljuca pali. motokultivator i traktor vec imam u selu >:D

Van mreže djordje48

« Odgovor #36 poslato: 24. Okt, 2013. 13:55 »
nego, ako se nasi genijalci na celu drzave dogovore kako ce se vrsiti obracun registracije po novom, svi cemo pozeleti da vozimo sitigo ili nesto slicno ispod 1000 cc. na 1.2 TSI zaboravite, to ce izrazit luksuz da bude >:(  ko je citao novi sat plus neka vidi.

Van mreže Neba

« Odgovor #37 poslato: 24. Okt, 2013. 16:17 »
Sve ima svoje + i - . zanimljivo da svako svoga konja hvali  :) tj motor koji poseduje i sl...
postoje da tako kazem oblasti u kojima je 1.2 TSI bolji od 1.6 TDI kao i obrnuto...

Sto se cene tice, moje je misljenje da je tu i dalje 1.6TDI u prednosti u odnosu na 1.2TSI ako se prelazi oko 20+ hiljada godisnje... Razlika u ceni novog automobila se vrati u boljoj ceni prodaje istog poale 5,6 godina.. Manje goriva trosi, nek je to i 1l u proseku na 25 hiljada godisnje je preko 300jura, sto premasuje skuplju registraciju za par desetina evra...  Cena servisa vrlo slicna...

Slicno i za 2.0TDI i 1.4TSI ...

• Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Filip

« Odgovor #38 poslato: 24. Okt, 2013. 19:48 »
Nije sve u parama. Ako bi tako gledali onda se najviše isplati 1.6 TDI s klot Active opremom u beloj boji za 15 hiljada Evra, da se u 5 godina izvozi jedno 200.000 km i proda za pola vrednosti novog.  ::)

Mada onda je tu i Rapid dizel za 12 i po hiljada po istoj, vrcanskoj logici...   ;D

Džaba tih 50, 150 ili 350 E razlike na godišnjem nivou kada će dizel da me nervira svaki dan dok ga vozim, jer ću da mu dam gas i on će na 3.500 ili 4.000 obrtaja da prestane da vuče, a ispod 2.000 obrtaja se ništa ne dešava osim što auto trese i vibrira (bar O2 fl 1.6 TDI, za O3 ne znam), a u celom području rada motora je bučan, nerviraće me svako jutro kad ga palim i slušam traktorski zvuk (ok, nekog common rail traktora :D), nerviraće me svako veče kad ga parkiram u garažu i udišem smrad (da, dizeli su prljavi).

A zbog toga što 90 i kusur % ljudi prvo razmišlja za koliko će moći da proda auto, a da ga pritom još nije ni kupilo Škode i dalje kod nas imaju etiketu automobila za matorce i smorove. Ne daj Bože da neko kupi O3 koja nije srebrna 1.6 TDI, a tek ne da doplati za lip, veće felne, sportsko vešanje, neki paket ili deo iz Accessorise-a, uostalom za šta god što je šminka ili "nepotrebni luksuz". Ko gleda više u digitron nego u retrovizor eto tu je na sreću gomila oglasa Passata B5(.5) TDI pa neka izvole.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #39 poslato: 24. Okt, 2013. 19:55 »
ako jedan Audi na trkama 24h izlazi sa dizelom i pobedjuje znaci da je dizel zakon i jos uvek se radi na njegovom usavrsavanju,  znaci dizel,  a i generalno za mene je auto samo preko 1600cm3 bilo da je dizel ili benzin
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže Filip

« Odgovor #40 poslato: 24. Okt, 2013. 20:03 »
ne, to ne znači da je dizel zakon; i više se radi na usavršavanju benzinaca ako ćemo realno... a i znači da tebi Fabija RS 1.4 TSI nije auto, ok  ::) :))

Van mreže milosgranice

« Odgovor #41 poslato: 24. Okt, 2013. 20:10 »
 ne bih se zalio da ga posedujem  :), nego vidim ti vozis 1.8 :o   :-X
« Poslednja izmena: 24. Okt, 2013. 20:20 milosgranice »

Van mreže Turbo

« Odgovor #42 poslato: 24. Okt, 2013. 20:41 »
Ne zaboravi vreme koje je potrebno dizelu da krene da greje o.O

HUAWEI P6 via TT

Van mreže milosgranice

« Odgovor #43 poslato: 24. Okt, 2013. 20:47 »
Ne zaboravi vreme koje je potrebno dizelu da krene da greje
to sam smetnuo sa uma

Van mreže Filip

« Odgovor #44 poslato: 24. Okt, 2013. 21:37 »
ne bih se zalio da ga posedujem  :), nego vidim ti vozis 1.8 :o   :-X

Aha, pa valjda treba polako da doguram do RS-a. >:D :))