Autor Tema: Baterija daljinskog kljuca se brzo prazni  (Pročitano 13117 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže borhes

Odg: Baterija daljinskog kljuca se brzo prazni
« Odgovor #15 poslato: 24. Apr, 2019. 15:14 »
Gledah na YT, ali nije mi ideja da se time bavim sem u krajnjoj nuždi.
Ovo ne bi smelo da se događa... Jbg

Sent from my EML-L09  

• Vozi: Octavia 2.0 TDI Style DSG

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #16 poslato: 09. Jan, 2020. 20:21 »
Ne znam da li sam u pravoj temi ali ova mi je delovala najpribliznije.
Pre skoro 2 godine (a posle skoro 8 godina od kupovine) na Polu mi se pojavila poruka na displeju da zamenim bateriju u daljincu. Par meseci sam ignorisao i onda sam je najzad zamenio ali je poruka ostala. Potom sam jos godinu dana sa novom baterijom tolerisao to upozorenje da bih danas ponovo zamenio bateriju ali jebena poruka i dalje stoji :)
Dakle, sa dve novw baterije poruka ostaje.

Napominjem sa dioda na kljucu svetli i sve radi normalno. Rezervni kljuc nisam probao jer mi je zavucen "na sigurnom mestu" a i star je 10 godina pa i ne vredi da probam.  Ovih dana cu da menjam i bateriju u Golfu (gle penisa, tu mi vec posle 3 godine trazi da menjam bateriju) pa cu videti da li ce se isto ovo desiti.
Je l imao neko slicno iskustvo?
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže adamGT

« Odgovor #17 poslato: 09. Jan, 2020. 21:54 »
Meni to počelo da se dešava na Octaviji (2015) zadnje 2 godine,ali uglavnom zimi tj. kad je napolju hladno. Pre par meseci stavio novu i jaču bateriju poruka je nestala,ali čim su se temperature spustile poruka se opet pojavljuje. Dok recimo na Fabiji (2017) sam prvo primetio da ne sija crvena lampica na ključu,ali je sve funkcionisalo normalno i bez poruke na displeju. Onda se u poslednje vreme pojavila poruka da se baterija zameni,a crvena lampica sada svetli. Baš mi ništa nije jasno šta se tu dešava,ali više ni ne pridajem pažnju dok sve radi kako treba.

Na mreži observer

• Laurin&Klement
« Odgovor #18 poslato: 10. Jan, 2020. 08:41 »
I ja slicno razmisljam. Deo koji je bitan za imobilajzer je pasivan (ne trosi struju), pa bi valjda trebalo da uvek mogu da upalim auto, zar ne? To uliva bezbriznost. Da udjem samo sa kljucem znam :)

Van mreže Šiki

• Ambition
  • L&K ugled: 1
« Odgovor #19 poslato: 10. Jan, 2020. 10:56 »
 I meni se na golfu, posle oko 3 godine korišćenja pojavilo upozorenje da treba da se zameni baterija na ključu, što sam posle par meseci i uradio, a nakon zamene baterije mi se upozorenje ugasilo. Međutim, ostalo je negde zabeleženo u memoriji upravljačke jedinice, pa su mi na red.godišnjem servisu stavili ponovo novu bateriju, zamenivši onu "staru" par meseci. Kada sam im objasnio da je i ova "stara" u stvari nova, vratili su mi je, koja mi sad služi kao rezerva(naravno, plaćena je i nova iz servisa ;) Što se tiče startovanja i ja mislim da nema veze, odnosno siguran sam da se auto može startovati i bez ispravne baterije(vozila sa imobilizerom, a bez daljinskog centralnog, npr... felicia, itd...) Inače na fabiji(2005.godište), mislim da su na oba ključa još uvek originalne baterije, dakle skoro 15 godina...Izgleda da ni baterije nisu ono što su nekad bile... ;)
  • Vozi: Škoda fabia 1,2 HTP Elegance-do 03. 2016, trenutno Golf 7 1,2 TSI

Na mreži MAKS

« Odgovor #20 poslato: 10. Jan, 2020. 11:15 »
Kod octavije, superba, za fabiju neznam ali mislim logicno da je isto, ako batereija nevalja nemoze se startovati motor.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #21 poslato: 10. Jan, 2020. 13:25 »
To ne bi trebalo biti tako. Baterija nema veze za imobilajzerom (nikad nije imala veze, me verujem da su menjali nesto na novijim vozilima).
Sve i da se izvadi baterija auto mora da upali.
Opet kazem, ako nisu izmislili neko novo nelogicno sranje, mora paliti bez baterije.

Ako auto ima KESSY onda je druga prica...

Van mreže bugarin

« Odgovor #22 poslato: 10. Jan, 2020. 14:53 »
Imobilajzer nema veze sa baterijom. Potpuno je autonoman cip. Ortaku je pukao kljuc skakavac, on narezao drugi obican a cip zalepio na unutrasnju stranu obloge volana.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži MAKS

« Odgovor #23 poslato: 10. Jan, 2020. 15:29 »
To ne bi trebalo biti tako. Baterija nema veze za imobilajzerom (nikad nije imala veze, me verujem da su menjali nesto na novijim vozilima).
Sve i da se izvadi baterija auto mora da upali.
Opet kazem, ako nisu izmislili neko novo nelogicno sranje, mora paliti bez baterije.

Ako auto ima KESSY onda je druga prica...

Ovo nema veze sa imobilajzerom i ovo pisem jer sam se licno uverio u to . Kada je vozilo doterano sa placa na tehnicki pregled imao je tu poruku i nije mogao da upali zato sto mu je baterija slaba  u kljucu.
Ako neverujes mozes lako da probas izvadi bateriju i videces.

Osim ako nije bilo nesto drugo. Radi se o vozilima koja su stara dve tri godine.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #24 poslato: 10. Jan, 2020. 16:16 »
Octavia 1.6tdi, 2015. Do sada sam promenio 4 baterije u kljucu. Prvi put 6 meseci nakon kupovine vozila.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #25 poslato: 10. Jan, 2020. 16:41 »
@MAKS, Zapravo ima veze, jedino sto moze da spreci paljenje je upravo imobilajzer.
Skroz drugi sistem je daljinsko otkljucavanje koje za rad koristi bateriju.

Nema sta da ti ne verujem ili verujem, palio sam vozila samo sa macem kljuca i prislonjenim transponderom (ampulicom imobilajzera).

Da se ogradim opet, cisto sumnjam da su izmislili nesto da ne moze bez baterije da upali, jer to bi bilo nazadovanje u tehnologiji, a cak nije ni prakticno niti logicno.

Van mreže bugarin

« Odgovor #26 poslato: 10. Jan, 2020. 16:57 »
Kessy nece dozvoliti paljenje motora ako je baterija u kljucu prazna. Mada neki kazu da ako priblizis i takav kljuc start-stop dugmetu, moci ces da startujes motor pritiskom na dugme.
Nisam probao i ne garantujem, samo prenosim tudje reci.
I da ponovim: ovo se odnosi na kessy sistem.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži MAKS

« Odgovor #27 poslato: 10. Jan, 2020. 20:13 »
Aco sk nisam ni pomislio na imobilajzer u kljucu ja sam mislio na poseban deo.
Znam samo da je kolega otisao po drugi kljuc i upalio ga normalno. A na ekranu u kolima nije bilo dojave da nevalja baterija. Sad vdi sve je moguce.

Pa vidi ovako sa onim glupim kljucem od renoa. Gde vadis kljuc iy kartice da bi otkljucao vrata nista ti neznaci ako je kartica crkla.

E odosmo mi daleko od teme a covek ima problem.

Na mreži observer

• Laurin&Klement
« Odgovor #28 poslato: 10. Jan, 2020. 21:26 »
Nema problema :) probacu bas da vidim da l Polo moze da pali bez baterije.
Golf se ne zali da mu fali baterija, posle zamene se iskljucilo upozorenje.

Van mreže ugi85

« Odgovor #29 poslato: 10. Jan, 2020. 23:11 »
Svi ste u pravu i donekle gresite. Nova vozila imaju "noviju" verziju kljuca koji je u stalnoj komunikaciji sa vozilom pa se zato baterija daljinca dosta brze prazni. Sa druge strane, "starija" verzija kljuca trosi bateriju daljinskog iskljucivo prilikom otljucavanja/zakljucavanja vozila usled cega joj je zivotni vek i 10 puta duzi. Paljenje vozila sa starijim kljucem se vrsi preko imobilajzer i ne zahteva da baterija bude prisutna u daljinskom dok je kod novih kljuceva preduslov da baterija bude dovoljno napunjena. Medjutim, cak i nova vozila imaju back up sistem zasnovan na imobilajzeru koji je koristi upravo kada je baterija kljuca prazna. Obicno je potrebno prineti kljuc odredjenom mestu i stisnuti na dugme start.

Imobilajzer nema veze sa baterijom. Potpuno je autonoman cip. Ortaku je pukao kljuc skakavac, on narezao drugi obican a cip zalepio na unutrasnju stranu obloge volana.
Gesis samo u terminu jer se radi o transponderu, a ne o cipu. Inace, ovo je losa ideja jer tnasponder mogao da ubaci u novo kuciste. Ovim resenjem auto se moze upaliti bukvalno srafcigerom.

@observer, ne zali se auto vec daljinac. Instument tabla je samo medijum obavestenja.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance