0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ja bih radio na 15k km.
Za sam auto nema logike da 30k bude zdravije od 15k.
Koliko sam ja upućen Mercedes samo kod nas ima "Forte 5" besplatne servise kada se kupe novi. U to ulazi besplatni mali servis na 20000 km ili 1 god. šta pre dođe i tako 5 godina. Plus 3 godine besplatnih update mapa za Navigacione uređaje.Ja sam kupio prvi polovan W212 E 200 cdi 2011 god. kada je imao 1 god. i nastavio sam do prodaje da koristim taj Forte5 paket. Narednih 4 godine.Na drugom W212 E 250 cdi 2012 god. sam imao samo 1 besplatni servis, jer su 4 pre toga iskorišćeni.Da napolju, Evropi, ne postoji ta vrsta usluge znam jer se moj prijatelj zadesio u Nemačkoj kada je morao da odradi servis i isti su mu naplatili, jer ta opcija ne važi tamo niti bilo gde u Evropi. Mercedesova vozila imaju servisni interval od 20000 km do 25000 km kod nas i u Evropi. Nema razlike.Kada se na pretraživaču ukuca broj šasije postoji podatak na koliko km. se radi servis. Šta se radi prilikom servisa sam kompjuter auta odlučuje i izbacuje na tabli kada za to dođe vreme ASSYST PROGRAM.
Navodno na svim vozilima iz uvoza strada bregasta zbog zamene ulja na 30k. E sad je to ima neke veze sa stvarnoscu ili je problem taj sto se skida kilometraza pa onda ispadne da svi imaju potrosenu bregastu na 200k i za to okrive redje zamene ulja...