Autor Tema: Pomoc oko display-a za Skoda Fabiju mk2  (Pročitano 833 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže steffZapočeo temu

Pomoc oko display-a za Skoda Fabiju mk2
« poslato: 12. Feb, 2019. 16:30 »
Pozdrav dugari,posedujem Skoda Fabiju mk2 iz 2008. Od juce mi se pojavo "problem" na displeju,da ga tako nazovem iako to nije.
Naime,display je podeljen na 3 dela,prvi pokazuje vreme(na vrhu),drugi deo je pokazivao kilometrazu koju mogu preci sa preostalim gorivom(u sredini),i treci kilometrazu automobila ili dnevnu kilometrazu(na dnu),i sasvim levo od toga skica preostalog goriva. Do sada,kada dam kontakt,je u sredini gde je pokazivao kilometrazu koju mogu preci sa preostalim gorivom, bila prikazivana spoljna temperatura,koja treperi i za 20ak sekundi nestane i ponovo je prikazana kilometraza za preostalo gorivo. Od juce,ta temperatura i nakon 20 sekudni i treperenja ostaje prikazana tu na display-u. Interesuje me kako da vratim da ponovo prikazuje kilometrazu koju mogu preci sa preostalim gorivom,s' obzirom da na rucicama za brisace i pokazivanje pravca nemam nikakvu tipku,jedina koja ima je smestena na instrument tabli i funkcionsie tako da: pomeranjem u levo,menjam sate;pomeranjem u desno,menjam minute;pritiskom(potapanjem) menjam da li ce se u trecem delu prikazivati dnevna ili celokupna kilometraza;malo duzim pritiskom resetujem dnevnu kilometrazu. Ako neko zna kako se te opcije menjaju,i rad je da to podeli,bio bih jako zahvalan.

• Vozi: Skoda Fabia 1.4 tdi 2008

Van mreže bniko88

Odg: Pomoc oko display-a za Skoda Fabiju mk2
« Odgovor #1 poslato: 15. Feb, 2019. 21:39 »
uključena ti je opcija za mfa, putno računalo, kada napuniš rezervoar trebalo bi ti se ugasiti podatak koliko km još možeš preći
ili možeš ugraditi ručicu na kojoj su tipke za putno računalo
  • Vozi: fabia 1,2 12v

« Odgovor #2 poslato: 16. Feb, 2019. 21:31 »
Ne ne,izgelda da se nismo razumeli :D Od kada sam kupio automobil,pokazivao mi je podatak za km koje mogu preci sa preostalim gorivom,bez obzira da li bio pun ili na rezervi uvek je pokazivao taj podatak,dok je samo pri davanju kontakta na tom mestu pokazivao temperaturu i to prvih 15ak sekundi,posle bi prebacio na ovu opciju za km sa gorivom,bez obzira da li ga upalim ili ne. E sad,pre neki dan je poceo da prikazuje samo temperaturu, i to sve vreme. Ja bih zeleo da vratim na taj podatak za km. (Iskreno ne znam ni kako se to promenilo) E sad,koje su mi opcije,kako to mogu izvesti? Hvala na odgovoru.

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 16. Feb, 2019. 22:32 »
Opcija dijagnostika ili skini klemu sa akumulatora na pola sata da ti se resetiraju greške..ako ih imaš.

« Odgovor #4 poslato: 17. Feb, 2019. 03:42 »
Nema ni jedna greska