Autor Tema: Škoda KAMIQ informacije, utisci, komentari  (Pročitano 66194 puta)

0 članova i 17 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže urkepz

Odg: Škoda KAMIQ informacije, utisci, komentari
« Odgovor #75 poslato: 09. Okt, 2021. 23:35 »
I kakva su iskustva generalno o udobnosti i inace

Van mreže Sakule

« Odgovor #76 poslato: 10. Okt, 2021. 13:33 »
Pa ja sam generalno jako zadovoljan osim sto sam imao problem sa stucanjem ali aditiv i voznja na duze staze su popravile situaciju, ne sipam vise gorivo na nisu/gaspromu. Necu da kazem da je lose ali mi definitivno pravilo problem, ne vole se. Obzirom da je velicine golfa 7, tj malo kraci, izuzetno sam zadovoljan prostorom u kabini, a i gepek je malo veci nego na golfu. Sto se tice udobnosti jeste malo kruci ali nije neudoban mada ja nisam relevantan da odgovorim jer mi je ovo drugi auto. Lagano sam vozio do grcke i nazad bez umaranja. Na magistrali 80-90 km/h ide ispod 5 litara lagano, po gradu kako kad ali od 6-6,5 do 8,5. Autoput zavisi od opterecenja ali recimo oko 6,5 na 130kmh. Od Vrnjacke banje do Cacka sa malo preko ohranicenja mi je board pokazao 4 okruglo. Vece, klinjo spava, nema naglih ubrzavanja...
Malo sam sokiran cenama delova jer mi je kamion razbio retrovizor koji je samo grejani, nije elektrosklopivi i kosta oko 45000 zamena.
  • Vozi: Karoq 2023 style, 1.5 tsi, 110kw

Na mreži Mareska

« Odgovor #77 poslato: 10. Okt, 2021. 14:06 »
Bukvalno svaki litar goriva na našim pumpama je izašao iz gasproma, sem aditiviranog dizela na molu. Nema rekla kazala ovo je jedino tačno.
  • Vozi: Superb

Van mreže Sakule

« Odgovor #78 poslato: 10. Okt, 2021. 14:09 »
Bukvalno svaki litar goriva na našim pumpama je izašao iz gasproma, sem aditiviranog dizela na molu. Nema rekla kazala ovo je jedino tačno.

Verujem da je tako ali nesto postoji, kontam kao i mikrocipovi, svi izlaze iz par fabrika na svetu ali nisu isti, sta znam...

Na mreži Mareska

« Odgovor #79 poslato: 10. Okt, 2021. 14:41 »
To je taj placebo efekat.. Igraju se našim mozgovima..

Van mreže Sakule

« Odgovor #80 poslato: 10. Okt, 2021. 15:23 »
To je taj placebo efekat.. Igraju se našim mozgovima..
Onda jedino sa kamiqovim jer se nemu pali lampica u zavisnosti od goriva, meni svejedno :)

Na mreži Mareska

« Odgovor #81 poslato: 10. Okt, 2021. 15:32 »
Kakva lampica?

Van mreže Sakule

« Odgovor #82 poslato: 10. Okt, 2021. 15:37 »
Kakva lampica?
Check engine i ne pali srednji cilindar pa je bio na servisu i sve ok, promenim gorivo, sipam aditiv, predjem 1000km i sad sve ok

Na mreži Mareska

« Odgovor #83 poslato: 10. Okt, 2021. 15:42 »
Kakav aditiv sipas?

Van mreže Sakule

« Odgovor #84 poslato: 10. Okt, 2021. 16:21 »
Sipao sam stp petrol treatment koji ide na 5000-6000 km i za sada nemam problema, videcemo dalje, nepunih 7000 je na satu

Na mreži Mareska

« Odgovor #85 poslato: 10. Okt, 2021. 16:33 »
Veruj mi da to nije do goriva i aditiv ima ulogu da spreči, a ne popravi..
Slobodno sipaj na novijoj gasprom pumpi i sigurno je najbolje gorivo zato što nije kršteno nego je jedino izvorno kako izadje iz rafinerije..

Van mreže Sakule

« Odgovor #86 poslato: 10. Okt, 2021. 16:40 »
Veruj mi da to nije do goriva i aditiv ima ulogu da spreči, a ne popravi..
Slobodno sipaj na novijoj gasprom pumpi i sigurno je najbolje gorivo zato što nije kršteno nego je jedino izvorno kako izadje iz rafinerije..
Ti radis za gasprom :)
U senika sam dizel samo tamo i sipao bez problema ikakvih, pa sam nastavio u kamiq benzin jer imam i karticu dugo pa lepo i korisno ali eto desio se problem. Trenutno sam se odlucio za drugu pumpu da ne reklamiram pa ako se desi problem onda je u sustini svejedno, za sada nemam, a kamiq sa 3 cilindra lepo oseti izostanak eksplozije koji je konstatovan u servisu uz objasnjenje da je sa delovima sve u najboljem redu. Vreme ce reci svoje

Na mreži Mareska

« Odgovor #87 poslato: 10. Okt, 2021. 16:51 »
Hahah ne radim i svuda imam 10 do 14din popusta kod njih čak najmanje 10din. Mnogo prelazim svaki treći dan pun rezervoar i stvarno sam siguran da je najbolje gorivo kod njih doduse samo na dve pumpe sipam.

Van mreže Sakule

« Odgovor #88 poslato: 10. Okt, 2021. 16:54 »
doduse samo na dve pumpe sipam.
Ovo je vec vrlo verovatno, mozda nisam imao srece ali eto, tako se izdesavalo sve

Van mreže Madra

« Odgovor #89 poslato: 11. Okt, 2021. 09:32 »
Iz uputstva: Koristite benzin od min. 95 ROZ. Upotreba benzina s većim oktanskim brojem od 95 ROZ može uvećati performanse i smanjiti potrošnju goriva. Preporučujemo da koristite benzin 98 ROZ. Benzin sa oktanskim brojem većim od propisanog može se koristiti bez ograničenja.

Zavisno od pumpe, kada god ima "jače" gorivo, sipam jače ili gorivo sa aditivima kao preventiva. Nadam se da će mi se veći trošak za gorivo vratiti u manjim troškovima održavanja.
  • Vozi: Rapid, Kamiq