Autor Tema: Columbus sa oglasa  (Pročitano 2914 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži zoraniusZapočeo temu

Columbus sa oglasa
« poslato: 26. Okt, 2013. 12:15 »
Video sam da postoje oglasi na kojima moze da se nadje Coluimbus po mnogo prihvatljivijim cenama. Navodno su uredjaji skidani sa havarisanih vozila i navodno su u besprekornom stanju. Interesuje me da li neko ima iskustva u ovakvoj kupovini. Sem toga (ako bih i isao na to) sta je sve potrebno od opreme jos staviti da bi to radilo? Sada u Superb-u imam Bolero te pretpostavljam da sigurno treba GPS antena. Da li se ugradnja svodi na vadjenje Bolera i stavljanje Columbusa ili su potrebne jos neke radnje? Hvala svima unapred na pomoci.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Na mreži djordjebg

Odg: Columbus sa oglasa
« Odgovor #1 poslato: 26. Okt, 2013. 13:42 »
Takve stvari se u principu ne kupuju naknadno nove, neisplative su. Kao i felne npr. stoga polovan uredjaj je dobar i jedini moguc izbor.
Proveri ocuvanost uredjaja, tastera npr. da li su izlizani da li svi rade i tako dalje. Mape su ti najmanji problem.

Na mreži hakkler

« Odgovor #2 poslato: 26. Okt, 2013. 21:40 »
Sem toga (ako bih i isao na to) sta je sve potrebno od opreme jos staviti da bi to radilo? Sada u Superb-u imam Bolero te pretpostavljam da sigurno treba GPS antena. Da li se ugradnja svodi na vadjenje Bolera i stavljanje Columbusa ili su potrebne jos neke radnje? Hvala svima unapred na pomoci.

malo sam ti bacio oko na topic (HR) gdje kolega ima istu zamisao..octavia 3 i oem bolero snjom..i sad bi on stavio Columbusa.
ugl. :
potrebno je kodiranje...potrebna je gps antena (znači druga/zamijeniti) al ovo za antenu za radio je največa zajebancija.
Antena za radio se nalazi u zadnjoj šajbi...izgleda slično kao grijač zadnjeg stakla..ali nije  ;D

e sad..ne znam dali bi prošlo..ali recimo obaviti samo kodiranje..ostaviti krovnu antenu i prištekati ju za radio..a u interijer staviti gps antenu.
Mislim najmanje zajebancije,provlačenja i kombinacija.

Moja gps antena je "zamračena"  u A stupu i prijem je odličan. ;)

sad vidi..kako ćeš i gdje ćeš.

Na mreži zoraniusZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 27. Okt, 2013. 10:43 »
Zar antena za radio nije na krovu u necem sto lici na akjulino peraje? Koliko je pouzdano kupovati Columbus preko oglasa? Ko zna odakle je to skinuto i dokle ce da radi. Voleo bih da stavim, kod AC je preskupo (u jednon temi sam pisao da je Amundsen 1000evra).
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Na mreži hakkler

« Odgovor #4 poslato: 27. Okt, 2013. 12:11 »
Zar antena za radio nije na krovu u necem sto lici na akjulino peraje?

očito za columbus..nije...dok za druge..je.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #5 poslato: 27. Okt, 2013. 21:24 »
Kada se kupuje polovna stvar nikada ne mozes biti siguran, narocito ne oko porekla. Ali ako odes i pogeldas uredjaj mozes steci generalni utisak, na osnovu ocuvanosti tastera, display-a, mozes poneti neki sopstveni cd i probati kako cita. Ako ti se uredjaj vizuelno dopadne najverovatnije da i jeste u ok stanju, mozes videti i kada je proizveden na poledjni.
Ako su tasteri izlizani, ne daju dobar osecaj po pritisku na njih, ako ima ogrebotina na ekranu, nemoj ga uzimati.

Na tvom mestu bih otisao i pogledao ga, to sem malo slobodnog vremena ne kosta mnogo.

Sto se same ugradnje tice, postavi pitanje na briskoda forumu, oni ce to mnogo bolje znati jer su auto navigavije u Britaniji uobicajena stvar, kod nas je to jos uvek egzotika.

Postoji i mnogo jeftnija solucija, ako ti neophodna navigacije a zelis biti siguran mozes uzeti i neki model iz Garmin ponude, sto se same navgacije tice mislim da je to i bolje resenje. Jedino sto je doprinos Columbusa unutrasnosti nemerljivo veci.

Van mreže mata16v

« Odgovor #6 poslato: 17. Jan, 2014. 11:09 »
ja sam kod mene stavio kinesku kopiju, i prezadovoljan sam, garancija je dve godine, a cena je sa kamerom, i ugradnjom 450e, a ima i original kopija rns-a, bukvalno je i softver isti, perfektna je, ali je 600e...
  • Vozi: skoda octavia "07 1.9tdi+chip 4x4 karavan