Autor Tema: Loši farovi  (Pročitano 1001 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže theempZapočeo temu

Loši farovi
« poslato: 23. Mar, 2019. 22:01 »
Pre par meseci sam odradio upgrade sa felicije na fabiu. Predstaviću je u garaži kako dolikuje kada je islikam lepo.
A sada na prvi problem za koji mi treba savet forumaša. Farovi mi baš loše osvetljuju put što se baš primeti kada se vozim kada ima uličnog osvetljenja ili mi neko naiđe u susret sa jačim farovima.
Fabia je 2009 godište i u pitanju su farovi sa projektorima i bi halogen H7 sijalicama.

Pretpostavljam da je sam problem sa projektorima koji mi deluju zaprljano i previše mlečno kada ih gledam kada je far ugašen.
Interesuje me da li je moguće da se far rasklopi i da se ti projektori očiste/zamene i da li bi posle toga far dihtovao lepo, tj da li je namenjen da se otvara. Ako je ovo moguće i ako znate nekoga ko to radi u Čačku bilo bi idealno.

Ako ova varijanta nije moguća interesuje me da li bih dobio nešto da zamenim sijalice za neke LED H7 da menjam farove zbog toga.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Na mreži hakkler

Odg: Loši farovi
« Odgovor #1 poslato: 24. Mar, 2019. 04:25 »
Inače problem..isto sam imao kad sam nedavno uzeo fabiu. Kod mene je jedna mutna...a i žarulje koje su bile unutra su bile neke..blagi užas.
Inače..ako nađeš pravog majstora..far se može otvoriti i poslije zaljepiti. Da bi došao do leće u faru koja sa vremenom se jednostavno zamuti. Može se očistiti i vratiti u stanje kao kad je bila nova..onda uzet neke kvalitetnije/jače žarulje.

Upgrade sa led(ne bilo koji) ili hid xenonom će sigurno dati bolji rezultat.

Ja čekam da u HR se to realizira u zakonskom profilu..sa atestom. Pa možda stavim led.

Za prvu ruku..uzeo sam osram nb unlimited H7..koji je malo digao te fenjere..ali sam mišljenja da običan halogeni far bez leća..sa istim žaruljama puno bolje osvjetljava..nego ovaj sa projektorima.

Ali je za prvu ruku puno je bolje..nego kako je bilo.

(Imaš par slika u garaži kod mene kako sad svijetli)

« Odgovor #2 poslato: 24. Mar, 2019. 18:01 »
Nisam znao da im je to problem, a i cudi me da nisam primetio kada sam kupovao.
Pogledao sam slike kod tebe u garazi ali ne mogu bas da ocenim sa njih. Inace odlicna ti je fabija. :)
Uzecu i ja onda takve kvalitetnije sijalice dok ne nadjem nekoga da odradi to ciscenje.

Ako neko zna nekoga u Cacku sa to radi neka javi.

Послато са GT-I9505  

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 24. Mar, 2019. 20:15 »
Ma u globalu nije problem. Realno sjenila u običnom faru bolje/jače projiciraju od ovih sa lećom..što se tiče halogenih.

« Odgovor #4 poslato: 29. Mar, 2019. 12:20 »
Juče sam uhvatio malo vremena pa sam uzeo bolje sijalice. Nisam uzeo te Osramove, već Philips Xtreme Vision, one su me izašle malo skuplje ali  ako sam guglao dobro imaju veći radni vek u odnosu na Osram pa je to bio presudan faktor. Juče sam ih namontirao pa ću videti do kada će da traju.

Inače prvi utisci su da je razlika baš osetna, dosta je bolje nego sa no name sijalicama koje su bile u autu.
Vidi se da i dalje treba da se očiste projektori, valjda ću naći nekoga da mi to odradi kako treba dok ove sijalice ne odrade svoje.

Na mreži hakkler

« Odgovor #5 poslato: 29. Mar, 2019. 17:06 »
Hmm..drago mi je da si zadovoljan..makar sve te high tech žarulje..kakve si sreće što se tiče trajnosti.
Ima tema o tom...

Van mreže Dača007

« Odgovor #6 poslato: 21. Apr, 2019. 19:50 »
Da li je neko imao iskustva sa paljenjem farova, nece da mi se upale kratka svetla, nego samo pozicija ili sta vec, tek posle 2-3eg puta se upale, auto je uvezen iz Holandije, par ljudi mi je reklo da ima neka fora sa tim svetlima da bi se ona štedela, nisam skapirao foru jos. Moze li mi neko reci o cemu se radi
  • Vozi: Škoda fabia GreenLine1.4 TDI

Van mreže ugi85

« Odgovor #7 poslato: 21. Apr, 2019. 20:49 »
Jesu li sijalice halogene? Ako jesu, prekidac je najverovatnije za zamenu.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance